COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 916
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 095
Благодаря за отговорите. Разни хора започнаха да се изказват в медиите, че вече са го карали на крак и се замислих...По-добре да гледаме напред, а не назад. Здрав и усмихнат ден!

# 10 096
Tesla, знаеш ли нещо по този въпрос?
Някой знае ли дали pcr тестовете показват дали си карал вируса в миналото или само настояща инфекция?
Мисля че показват настояща инфекция.

# 10 097
Не мога да ви изчета. Споделян ли е този анализ https://medium.com/@thekcc/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F% … 1%86-49331a40f5af ?

Има много важни неща и е хубаво да се прочете от всеки които не разбира мерките в момента. Пише и защо стадния имунитет няма да проработи. Ще цитирам част

" Стаден имунитет
Идеята е, че всички хора, които са заразени и след това се възстановяват, вече са имунизирани срещу вируса. Това е в основата на тази стратегия: „Вижте, знам, че ще е трудно известно време, но след като приключим и няколко милиона души умрат, останалите от нас ще бъдат имунизирани срещу него, така че този вирус ще спрете да се разпространявате и ще се сбогуваме с коронавируса.... “Except this assumes one thing: the virus doesn’t change too much. If it doesn’t change much, then lots of people do get immunity, and at some point the epidemic dies down- Това обаче предполага едно нещо, че вирусът няма да мутира много.Ако не мутира много тогава много хора ще имат имунитет.

Колко вероятно е този вирус да мутира?
Изглежда, че вече го е направил.
Появилите се изследвания сочат, че Китай вече е видял два щама на вируса: S и L. Щам S беше съсредоточен в Хубей и е по-смъртъоносен, но щем L беше този, който се разпространи по света.
Не само това, но вирусът продължава да мутира.
Тази графика представя различните мутации на вируса. Можете да видите, че първоначалните щамове започнаха в лилаво в Китай, но след това започнаха да мутират. Щамовете в Европа са предимно зелени и жълти семейства, докато САЩ виждат различно семейство в червено. С течение на времето повече от тези щамове ще започнат да се появяват.
Това не трябва да е изненадващо: РНК-базирани вируси като коронавирус или грип са склонни да мутират наоколо 100 пъти по-бързо от тези на базирани на ДНК .Не само това, но и най-добрият начин този вирус да мутира е да има милиони възможности за това.
"
И тук вече моите разсъждения
Тоест при варианта стаден имунитет през колкото повече хора мине толкова повече може да мутира и тогава няма да има никакъв имунитет може да изкараш един щам след месец друг. Само че за разлика от гриповете не е сезонен т.е можем цяла година да си се заразяваме от различни щамове докато имунната ни система се скапе окончателно и не можем да се борим повече.

# 10 098
Tesla, знаеш ли нещо по този въпрос?
Някой знае ли дали pcr тестовете показват дали си карал вируса в миналото или само настояща инфекция?

PCR засичат вирус в носоглътката, а бързите засичат антитела в кръвта. Щом са антитела, би трябвало да отчитат, докато има такива.

Цитат
За времето до 72 часа, при използване на експресни тестове,се позитивираIgМ, а на 96 час и IgG.
https://inspiro.bg/pandemiyata-koronavirus-covid-19/?fbclid=IwAR … qU_RxBepDA#kotva5

# 10 099
Диорела, тестове с антитела май няма още в Бг.

# 10 100
  • София
По последни данни от Китай China Mobil са загубили 8 млн. абоната, какво е станало с тези абонати
As reported byJennifer Zeng, China mobile lost 8 million users in Jan and Feb. So where did all these 8 million users go?
Dead, change service providers, no money to continue paying the bills?
https://www.facebook.com/bobby.tan.338/posts/10158071519402745

# 10 101
  • София
Не могат да си плащат сметките?

# 10 102
Линкове, които не са придружени с обяснение от постващия не ги отварям, не за друго, просто много се пише и не смогвам да изчета

# 10 103
Диорела, тестове с антитела май няма още в Бг.

Мисля, че това са бързите тестове.
 Друг е въпросът, че проф. Мутафчийски каза, че 6 от 10 били давали фалшиви резултати. А проф. Костов и доц. Мангъров ги препоръчват. Вече не зная кой е прав.

# 10 104
Здравейте, средата на февруари и двете деца изкараха "грип". Започна изведнъж без гърло и хрема, с t до 38,5 при големия и до 39,5 при дъщерята и суха кашлица с много сила билка в дроба при кашляне. Най-напред имаше неразположение в стомаха; при малката и еднократно повръщане. Страшна отпадналост, не можеха да станат от леглото. GP предписа тамифлу; кръвната картина беше много разбъркана. Пиха хомеопатия за болката в дроба-без да имат пневмония. Най-накрая си загубиха обонянието и гърлото се зачерви. Аз и мъжа не се заразихме, но като си спомня, тогава реших, че от безсънието и кафетата съм натоварила сърцето, защото не можех да дишам ... Възможно ли е да е бил коронавируса...шегувах се тогава, че имаме коронавирус, знаейки, че тогава имаше само в Китай. Имали ли сте нещо подобно?

Да, същите симптоми при мен още в средата на януари. Болки в гърлото без обичайно последващата хрема, директно засегна дробовете ми - раздираща непродуктивна кашлица, усещах всяка алвеола, но го отдадох на това, че съм сериозен пушач.
За 3-4 дни отшумя, след седмица повтори, но със силна умора и 38.5. Тогава вече се притесних и помня, че казах на мъжа ми "Какъв е този странен вирус, не знам какво ми е, имунната ми система ли се е сринала..."
Дори се чудех защо реагирам толкова тревожно на не особено агресивно "грипче" - сякаш организмът ми разпознаваше враг...
Отново мина за 3-4 дни с много чайове и вит. С (лекарства не обичам да пия, дори и температуропонижаващи), остана умората за ден-два и хипотермия (34.7 - 35 сутрин).
Две седмици по-късно - нещо като невралгия (болки и дразнене в нерв в гърба, подобно на плексит) и виене на свят, каквото не бях изпитвала никога преди, пак за ден-два.

Колебаех се дали е било ковид преди да прочета в пресата, че там, където често работя шефът и куп хора около него са убедени, че са го изкарали в същия период.

ПП. И да, също изгубих вкус и обоняние за 2-3 дни, въпреки липсата на хрема.

# 10 105
Аз се ужасявам от мисълта, че двамата с мъжа ми може да се баталясаме в болница и тогава какво ще стане с детето? Къде ще отиде и кой ще го гледа? При баба си не може да отиде, защото е било контактно , а може би и болно. Хипотетично разсъждавам. Дано да не стигаме до там, но ситуацията би могла да бъде съвсем реална.
Допускам, че и децата, контактни на нас, биха ги приели, заедно с нас, за да ги наблюдават. При такава евентуална ситуация. Няма логика контактно дете да бъде изпратено на бабите, да. Не и преди да са минали, колкото дни карантина е нужно.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 08:24 от Анонимен

# 10 106
Къде мога да гледам брифинга? Дали ще го пуснат по Канал 3 целия? Има ли възможност за линк, където го излъчват пряко целия?

# 10 107
  • София
в момента съм на канал 3, ще видим дали ще го спрат.
Нова превключиха късно - колко са новите случаи?

# 10 108
В Пловдив има три нови случая. Доктора от Пълмед е заразил жена си и още един човек,. За другия не разбрах кой е. Скоро ще изскочат и останалите пациенти, които са ходили в спешното, докато е бил заразен. Дано вече са ги открили и поставили под карантина.
София е в дъното на кривата и ще започне през следващите дни да я изкачва. Ние в Пловдив сме няколко дни по-назад според мен. Наблюдавайте кога ще започнат да се пълнят болниците. Тогава вече е започнало изкачването нагоре. Очаквам за няколко дни, до седмица да се напълни всичко по болниците и после да подготвят арена армеец и другите места по останалите градове и паланки.
Груба грешка и подценяване на ситуацията в полза на туризма и глупостите за свободно движение. Това ще ни изяде главите на нас. Мисля, че границите ни още не са затворени и полети дори си има. Та ако има заразен, да дойде, да не се притеснява. Чакаме го.

# 10 109
Вече са 190 заболелите

Общи условия

Активация на акаунт