COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 649
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 260
  • Bulgaria
В Европа започват клинични изпитания на експериментални форми на лечение на коронавируса.

https://www.manager.bg/es/v-evropa-zapochvat-klinichni-izpitaniy … dz5oEpSwqtFer3dOk

# 10 261
Скрит текст:
Аз се ужасявам от мисълта, че двамата с мъжа ми може да се баталясаме в болница и тогава какво ще стане с детето? Къде ще отиде и кой ще го гледа? При баба си не може да отиде, защото е било контактно , а може би и болно. Хипотетично разсъждавам. Дано да не стигаме до там, но ситуацията би могла да бъде съвсем реална.
Допускам, че и децата, контактни на нас, биха ги приели, заедно с нас, за да ги наблюдават. При такава евентуална ситуация. Няма логика контактно дете да бъде изпратено на бабите, да. Не и преди да са минали, колкото дни карантина е нужно.

И мен ужасно много ме притеснява този евентуален сценарий. Не мисля, че в отделенията става и има условия за гледане на деца. Ако, не дай си боже, не сте в състояние, как ще се грижите за децата или да очакваме, че персонал в инфекциозно ще го направи. Абсурдно е!Особено като има бебенца и малки деца, които изискват внимание, големи грижи, имат си режими и прочие.

Защо да не вземат журналистите да попитат и това, вместо да се упражняват в голословие.

Същото е положението, ако имаш възрастни болни роднини на легло и трудноподвижни...а ти си отговорен за техните храна и лекарства (без контакт, разбира се)

Кой въобще от познатите ти/ни, ще се съгласи да помогне в такава ситуация (било с дете/деца, болни възрастни роднини, даже домашни любимци), при двама заразени с COVID 19 родители в болница, не знам😣
Точно. Детето ми е под 3 години. Не мога да си представя да съм парцал с пневмония, а той да е наоколо и да си иска своето.

# 10 262
  • София
Все пак говорим за Китай.

Мангъров дразни, но това за маските и ръкавиците беше в контекста на това, че няма как да се избяга от вируса, все ще го срещне 70 процента от населението в един момент. Трябва да се слуша и разбира цялото изречение, а не автоматично като се чуе "маските не помагат", да се кара като журналистите без никаква връзка с контекста.

# 10 263
За хората работещи в чужбина, мнението ми е, че те просто осигуряват стандарт на живот на семействата си, а не крепящи икономиката. Плащането на сметки, данъци, кредити са изискуеми,  никой не се интересува от къде пари.
Мигрирането, сезонно, или регулярно в търсене на препитание не прави тези хора "финансова инжекция" за страната, а стрмеж за осигуряване на семейството.

# 10 264
Иване, какъв е този сценарий? Не знам какъв линк си пуснал, невъзможно е да се изчете всичко. За какво става въпрос?

Event 201 се казва събитието ,провежда се Октомври 2019. Събират се лидери на здрави организации, банки , авиокомпании, Бил Гейтс и разни други влиятелни хора, и разиграват учение, което се базира на сценарий за избухване на световна коронавирус пандемия. Целта е да се оттренира какво би се случило и как да реагира света.  Няколко седмици по-късно избухва пандемията. Долу поствам линк към ютуб видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174&t=7s

За теzи, които ще ме обвинят за конспиратор- това го разбрах снощи, и не ми влияе на мнението, че нещо много гнило има в цялата координирана масова истерия. Просто го затвърди.
Да, направили са си генерална репетиция, преди да го разиграят на живо.
Чудя се само, дали са разочаровани или очаровани от резултатите.....

# 10 265
Според вас кога ще е пикът ?

Ако може да се вярва на астрологията (която предвиди началото на глобално изпитание), на 15 април трябва да тръгнем в добра посока, защото към шiбания съвпад на Плутон със Сатурн се присъединяват Марс и Юпитер.

# 10 266
Нали точно силния имунен отговор при по-възрастните бил проблем? Защо им е допълнителен бустер?

С това обясняват случаите на загинали млади и здрави. За възрастните не съм чувала такова обяснение

# 10 267
  • Bulgaria
Институциите ме прехвърлят една на друга, ходене по мъките е да пазиш хората от зараза. Думи пълни с гняв. От кмет, който трябва да се грижи за реда, спокойствието и здравето на хората в селото. Село, в което живеят 5 000 души. 4 000 от тях са цигани. Близо 200 са прибралите се от гурбет в Германия, Испания, Кипър.

https://www.plevenpress.com/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82 … LIsXqUdXq_mD10mlc

# 10 268
А той е лошият, защото все още масово хората се намираме във фазата на отрицанието.

А Китай пък са във фазата на пълното отрицание. Успяха да се изчистят от вируса и по всичко личи, че не планират да го карат 70% и да развиват групов имунитет, въпреки че според Мангъров вече всички са го изкарали безсимптомно. JoyВърви да им обясняваш, че не са прави и да слушат Мангъров.

# 10 269
Според вас кога ще е пикът ?
Средата - края на май. Но се надявам да премине плавно
Очаквам кривата да тръгне нагоре някъде след около 2 - 3 седмици - първите две седмици на април

# 10 270
  • София
Да, работещите в чужбина осигуряват семействата си, но от икономическа гледна точка това е един доста добър поток, който се влива в икономиката, включително в бюджета на държавата. Това семейство има имот, яде, пие, облича се и т.н.

Лили, това е Китай, какво да ти кажа повече! Там мащабът и мисленето са съвсем различни, нали видя какво е и на пазара им. На теб проблемът ти е Мангъров как го казва и ставаш сляпа и глуха за това, което казва.

# 10 271
Е, да, нали света вече е едно голямо село Blush

# 10 272
  • София
Само да кажа, че една не малка част от тези, които са се върнали в България през последните дни/седмици са наши деца, които учат в чужбина. Връщат се, след като навсякъде се затвориха университетите. Така че не е честно да слагаме всички под общ знаменател - не се връщат само ромите. На тези студенти родителите живеят и работят тук. Какво се очаква да направят тези хора - да си зарежат децата в най-заразените места в Европа ли?
Абсолютно.
Връщат се учащи, работещи на контракт, моряци, учени...
Но той Ганя иска да се затворят летища и сухопътни граници и да реве във ФБ, че никой не го слуша...
Аз съм от тези, които искаха да се затворят границите. Не казвам да не се прибират децата.
Но като се приберат - карантина в хотел като китайците. А те ръгват нагоре надолу, нали ги гледам във фейсбук.
Прибирането да не е за сметка на данъкоплатците - като екскурзиантите в Италия и Мароко.
Туризмът трябваше пръв да спре, а това не се случи
Бяхме ли затворили границите в оня момент началото на март, щеше да е коренно различно сега.

# 10 273
Скрит текст:
Иване, какъв е този сценарий? Не знам какъв линк си пуснал, невъзможно е да се изчете всичко. За какво става въпрос?

Event 201 се казва събитието ,провежда се Октомври 2019. Събират се лидери на здрави организации, банки , авиокомпании, Бил Гейтс и разни други влиятелни хора, и разиграват учение, което се базира на сценарий за избухване на световна коронавирус пандемия. Целта е да се оттренира какво би се случило и как да реагира света.  Няколко седмици по-късно избухва пандемията. Долу поствам линк към ютуб видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174&t=7s

За теzи, които ще ме обвинят за конспиратор- това го разбрах снощи, и не ми влияе на мнението, че нещо много гнило има в цялата координирана масова истерия. Просто го затвърди.
Да, направили са си генерална репетиция, преди да го разиграят на живо.
Чудя се само, дали са разочаровани или очаровани от резултатите.....

Ами като гледам примерния им "тракер" по план се върви :

# 10 274
За хората работещи в чужбина, мнението ми е, че те просто осигуряват стандарт на живот на семействата си, а не крепящи икономиката. Плащането на сметки, данъци, кредити са изискуеми,  никой не се интересува от къде пари.
Мигрирането, сезонно, или регулярно в търсене на препитание не прави тези хора "финансова инжекция" за страната, а стрмеж за осигуряване на семейството.
Е, глупости.
Ако не са тези пари от чужбина, да се пълнят тук ресторанти, да се пазарува, да се подпомага дребния бизнес...икономиката ни щеше да е съвсем умряла.
Семейството нали потребява, тоест налива пари в други семейства.

Общи условия

Активация на акаунт