COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 972
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 230
На един от брифингите ген. Мутафчийски до колкото си спомням каза, че има висока смъртност, защото първите случаи открити са били сред хора, които имат съпътстващи заболявания. Мисля, че самите първи заболели са били вече в болнични заведения преди да се заразят. Като добавим и че са една от най - застаряващите нации, а и до колкото съм виждала с очите си не са и с най - високата хигиена.

# 10 231
# 10 232
От Кърджалийско има ли тестван - населението не е малко, а целият регион май не е в полезрението.

# 10 233
Според вас кога ще е пикът ?

Когато правителствата решат.
Не, не. Масоните и Илюминатите решават.
Бай Ганьо най-много разбира от футбол, политика и конспирации.

Ей заради такива плоски разсъждения успяват така да ни манипулират. Защо някой не си зададе въпросите , които Франсоаз задава? И да не се окаже, че Ганьовците са тези , които сочат мислещите хора отвъд истерията с пръст?

# 10 234
  • Буркина Фасо
Как го сметна?
Иначе ми харесва като идея, но как си сигурен?
със сложна формула.Smiley
всъщност не се споменава за какъв  пик се говори?

# 10 235
Италия като топ туристическа дестинация просто изтърва положението. Испания също. То не бяха карнавали и панаири, веселби и струпване на хора. Манталитет и темперамент също имат значение според мен, хора които като цяло в ежедневието си не спазват каквато и да е дистанция. В България си мисля и се надявам, че сме други хора и според мен мерките засега работят.Гъстотата на населението също е от голямо значение, а ние сме като цяло малко хора.

# 10 236
Тесла, ето го интервюто с Мангъров.

Доц. Мангъров, в предишния разговор казахте, че 70% от населението у нас трябва да преболедува, за да утихне епидемията от коронавирус. Давате за пример Китай. Населението само на град Ухан обаче е над 11 милиона души, а официалните случаи в цял Китай са близо 81 000. Така представени, сметките не излизат.

- Официалните случаи. Не са изследвани всички. Другите са го изкарали безсимптомно. Фактът, че нещата затихват, говори за това. От изследваните и доказани случаи отделно имаме едни 80%, които преминават леко през коронавируса. Когато добавим и вече споменатата голяма група хора, която изкарва вируса безсимптомно, смъртността в световен мащаб пада още повече.

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/20/4043681_durjavata_moje … vsichko_no_kakuv/

Сега ще се опитват да те убеждават, че ти нещо не си разбрал и му извърташ думите на горкия доцент. Grinning
Ох тоя Мангъров!!! Разбирам, че е епидемиолог, но трябва да признаем, че няма никакъв опит с този коронавирус! От това, което дрънка, даже оставам с впечатлението и че не се интересува. Сто пъти се каза, че този вирус е съвсем различен.
За стотен път повтарям, но не на вас, защото тук всички разбраха, ами не знам вече на кой, явно само нашите "спецове" не са разбрали. Според СЗО няма безсимптомно преболедуване. Това го пише в доклада им. Безсимптомните развиват симптоми на по-късен етап. Да, пише, че 80% от случаите са леки до умерени, но тук вече всички разбират различни неща. Тези случаи включват и случаите на пневмония, за които не се налага, хоспитализация, разбирай обдишване. Така че, да е леко да е леко, колко да е леко? Сигурно има и леки случаи, но те не са болшинство. Т.е. не можеш да го изкараш без да разбереш, че си болен. Всички развиват симптоми в един определен момент, които стават по-сериозни през втората седмица. Изключение правят може би само децата.

# 10 237
# 10 238
Според вас кога ще е пикът ?
Когато правителствата решат.
В крайна сметка - да.
Нито се тестват всички, нито се знае как се подбират тези за тестване, нито нищо. Поднасят ни едни цифри, на които трябва да вярваме. Но които всички знаят, че няма как да са реалните.
Нека да е поне скоро тоя пик, а пък другото - здраве.
Ако искат работещи икономики, скоро ще го натъкмят пика и ще тръгваме всички пак на работа, училище и към парка. Пролет иде.

# 10 239
Факт, че държавата ни икономически се крепи на парите пращани от българите в чужбина и еврофондовете. При една ситуация като в момента този крехък баланс бързо ще бъде нарушен. Последиците ще засегнат всички ни и преспективите не са розови. Особено ако загубим много хора. Хора експерти и специалисти в сферите си, хора  средна и над средната възраст. ☹️

# 10 240
Интензивните отделения в Италия (видео)

https://blitz.bg/svyat/smrazyavashchoto-krvta-video-18-na-skynew … q0o_NTmILtsWlBW18

# 10 241
  • София
В София е сняг.
Усещам как развиваме цяластната картина на стресирани хора, които не знаят и усещат, че нямат повече какво да направят - започваме да търсим добри или лоши знаци за всичко - ако е топло вирусът може да умре, ако е студено ще се смие и няма да се задържа във въздуха, само и само да имаме някаква надежда. Малко е странно като го погледне човек отстрани и го поанализира.

В момента Мангъров е в ролята на лошия, на когото никой не иска да вярва, защото не му харесва това, което чува. А дотук всички статии, които бяха пуснати казват едно и също - около 60-70 процента от населението ще го срещне този вирус, няма къде да избяга, единствено може да се намали темпът, че доста хора ще го минат или са го минали безсимптомно. Обаче в момента никой не е готов да чуе откровено грубото, но вярно твърдение на Мангъров. Всички предпочитат сладката лъжа пред грозната истина. Сори, и този момент ще дойде.
Да, не искат да го чуят, както и проф. Хинков, нито сега нито и след епидемията  2008-2009 г. от свински грип за състоянието на здравната система... сега ще цъфнат и вържат. Генералчето добре ги омайва, заедно с послушните журналя... Дано поне това тази партия я изритат най-накрая.

https://news.bnt.bg/news/prof-hinkov-4000-choveka-zaginaha-za-ed … -1044863news.html

# 10 242
Това, което евентуално са сложили на Меркел би трябвало да е моноклонални антитела, а не ваксина. Мисля, че българското BCG e нещо подобно.
BCG не е моноклонални антитела.
Сега и аз се зачетох, но не е и точно ваксина, а по-скоро имунен бустер и се спряга, като някакво спомагателно средство в немскоезичния свят.

# 10 243
Само да кажа, че една не малка част от тези, които са се върнали в България през последните дни/седмици са наши деца, които учат в чужбина. Връщат се, след като навсякъде се затвориха университетите. Така че не е честно да слагаме всички под общ знаменател - не се връщат само ромите. На тези студенти родителите живеят и работят тук. Какво се очаква да направят тези хора - да си зарежат децата в най-заразените места в Европа ли?

# 10 244
От британското ББС днес:
"Има повече от 5,600 лабораторно потвърдени случаи в ЮК до сега, но истинският брой е много, много по-висок."
Забележете повторението на думата много.
"There have been more than 5,600 laboratory-confirmed cases in the UK so far, but the true figure is far, far higher."

Общи условия

Активация на акаунт