COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 649
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 395
Скрит текст:
С изключение на това, че китайците криха информацията за заболяването до толкова дълго, доколкото можаха, през което време доволно количество хора си изкараха Короната на крак. И после нададоха вой до небесата, като че ли голяма работа е станала...Затвориха провинцията, обаче китайците си се прибраха след новата си година по домовете в другите държави, в това число и в България. За каква карантина на Китай въобще говорим? Пълни глупости са това.
Не мога да не се съглася, само искам да уточним подчертаното. "Доволно количество" дали покрива сакралните 70% от населението на Китай. Опирам се на теорията на вирусолог. Ако е така Китай ще има тук - там случаи без последици/огнища и всичко ще е О кей.  
Ако обаче, са казали дори половината истина и Ухан е единственото огнище, а останалата част от Китай е "спасена" благодарение на изолацията и нямат имунитет, то със сигурност ще изгърми някъде другаде /теорията на вирусолога/. Там са много хора и няма как да се скрие.

А, то вече изгърмя - Ломбардия. Потвърждение е на това, че независимо от "мерките" в Ухан, вирусът се разпространи по света. Което пък потвърждава фактът, че този вирус не е от вчера, просто сега го забелязаха, щото нали виждате - в САЩ извъднъж, като започнаха да тестват и...цифрите на носители и заболели са значителни, като се има предвид, че наскоро започнаха да тестват. Китайците лъжат мощно, това мога да кажа.

Бих искала най-учтиво да ви покажа колко ви е грешна логиката. От Ухан имаше много хора, които си тръгнаха за страните. С хиляди си тръгнаха. Още преди да се сложи карантината там, а тя се сложи когато положението беше зле. Много зле.

Тези хиляди туристи го разнесоха в целия свят.

# 10 396
Болна кога?! Януари, когато ЛЛ ми препоръча да си пия противогрипни и нищо сериозно нямам.
А думите на ЛЛ дни преди карантината, сваляйки прозореца на джипа си, бяха "пийте ракия и се запасете с храна" под формата на шега, разбира се, да не погнете  сега и доктора ми

# 10 397
Pure ако не си разбрала масово се затварят в Стокхолм ресторанти и заведения защото няма хора.
Едно е да затварят, защото нямат хора, друго е да са затворени като мярка, а такава мярка няма. И ако едни ресторанти затварят, защото нямат хора, то други в момента правят двойни обороти. Вчера четох статия за пицария в някакво градче с двойно повече поръчки, защото властите призоваха да купуваме храна от ресторантите, за да не фалират.

Остави дъщеря ти вкъщи и няма нужда да се притесняваш за училищата.
Ти не се ли усещаш колко много си противоречиш?!

Вчера написа да се доверим на властите, а властите казват, че ако не си над 70 години и с хронични заболявания, трябва да продължим живота си както обикновено. Сега ме съветваш да спра дъщеря ми от училище, т.е. да излъжа че е болна, защото в момента не е. И колко време да продължа да лъжа?!

За теб знаем, че си се окопала вкъщи, та ако не си в горните две рискове групи, защо правиш точно обратното на това, което ти казват властите, а именно да продължим да си живеем както обикновено?! Въпросът ми е риторичен...

# 10 398
  • Другата България
Няма никакъв смисъл от масов тест, ако се спазва карантина и всички са по домовете си.. какво от това, че някой е установен като позитивен, при положение, че няма утвърдено лечение и си седи у дома?
Същата гледна точка изказах снощи, и ме "обвиниха" в липса на мисъл.
След мен я изказаха и други, сега я чета отново.
Ти да не си колега от щаба? Joy

# 10 399
  • София
Скрит текст:
LillyM,
Учен от фронтовата линия на борбата с Италия срещу огнището на COVID-19 издава правно основание за страни като Канада: Тествайте всички възможни, дори и хората, които не проявяват симптоми.

"Тествайте квартала, тествайте роднините, тествайте приятелите и изолирайте всички позитивни личности", казва Андреа Крисанти, експерт по инфекциозни болести в Imperial College London, който работи на място в Италия.

"Ако го направите сега, ще спрете болестта."
Канада иска да следва практиката в Корея и Сингапур.
https://www.cbc.ca/news/health/coronavirus-canada-testing-sympto … VSaeWTCHpmHsK9efI
Благодаря ти много, че ми отвори очите за тестването. Аз когато призовавах да се тества масово, много от пишещите в темата тогава отричаха, че изобщо има проблем. Само не разбрах как това означава, че Мангъров е прав и че 70% от хората в град Ухан са прекарали болестта без да разберат?

Ако нещата са така, както обичайно протича една сходна епидемия, при равни други условия трябва да са го прекарали. Обаче има вариант и заради карантината да не са го прекарали, щом са били затворени вкъщи.

нали ти цитирах какво каза Мутафчиев за първите открити нашенци къде били, дали са в болница - вкъщи са си, имат лека хрема. А една хрема може да мине просто за хрема, а не непременно за короната. Ако не ги бяха теставали можеше и изобщо да не се разбере.

Раптор, специално за маските в статията с немския или не помня кой беше с едрата шарка, той цитира един определен модел маски, които защитават от короната. Сега не ми се рови назад.

# 10 400
Вестник СЕГА, подзаглавие "При 200 000 завърнали се от чужбина българи само 7000 са в карантина".
Честито!!!
Какво честито?
Източник може ли, колко пристигнали не са под карантина?

# 10 401
  • София
Вътре във времето и пространството ти какво би предложила, за да се справим с това, което ни е дошло до главата? Само със сочене с пръст и назидателен тон няма да стане, дай идея как да се нормализира обстановката така, че да няма ощетени.

Този въпрос към онзи, дето вчера 1 час говори нечленоразделно по телевизора и накрая нищо не каза. Аз не разполагам с бюджет и държава, за да предлагам решения. Но такива има готови. Справка - Италия, Германия.

# 10 402
Мен друго ме интересува:
Сега, след като имаме град, който би трябвало да е МНОГО заразен (нали вирусът се разпространява едва ли не със скоростта на светлината), поради чужденците, които идваха още от миналата година, а именно Банско, каква е заболеваемостта там, каква е смъртността? Градът е под карантина, искам да знам какво се случва там. Ето това е интересното и така ще се разбере дали гаргата е бяла или черна. Защо не тестват мощно Банско? И колко от хората в Банско са постъпили в болница с Корона вирус? Тази информация е много важна, господа от Щаба.

# 10 403
Аз съм адски обнадежден от днешния резултат (дано да не е някакъв уикенд ефект) +18.. предишните дни бяха +29 и +30..

Все още е 12, до вечерта има време ....

# 10 404
  • Ispania
На втория ден от карантина в Испания , съобщиха , че 70% от разнесената зараза , е от хората в страната (болен заразява около него), а не от толкова идващи от вън.
За това е и нужна изолацията , защото хората които не знаят че са болни или минават висура като обикновен грип , може да заразят другИ около тях.
При нас една от първите мерки бяха да се затворят детските паркове (с полицейска лената като при престъпление 🤣), защото децата са най-голямия преносител, понеже може да го минат и никой да не разбере. (А в парковете е желязо)
Реално няма как да се знае колко заразени има .... голяма част ще мине вируса без силни симптоми , тази част (или децата), никъде няма да фигурират.

# 10 405
Скрит текст:
Не разнопосочната информация.
А информационното затъмнение увеличава жертвите и щетите.Доказано не знам колко пъти в историята на човечеството.
Какво значи информационно затъмнение- някой крие от вас инфектирани случаи??? Има информация, която не ви съобщават???

Информацията сама по себе си нищо не значи, показва се така , както медиите решат.

# 10 406
Вестник СЕГА, подзаглавие "При 200 000 завърнали се от чужбина българи само 7000 са в карантина".
Честито!!!
Какво честито?
Източник може ли, колко пристигнали не са под карантина?
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/190-stanaha-zarazen … navirus-bulgariya

# 10 407
Не разнопосочната информация.
А информационното затъмнение увеличава жертвите и щетите.Доказано не знам колко пъти в историята на човечеството.
Какво значи информационно затъмнение- някой крие от вас инфектирани случаи??? Има информация, която не ви съобщават???
Да, има.
В случая, защото и те самите явно не я знаят...като например, колко са реално заразените в Бг.
Защото, ако има нещо вярно в цялата информация за вируса, то би трябвало заразените да са поне няколко хиляди вече....
Също, признавам не съм търсила специално, но има ли някъде информация, за Бг конкретно:
от тези 190 установени случаи, колко са деца, колко са възрастни над 70 години, колко са на лечение в болница, с усложнения, и колко са безсимптомни/с лека симптоматика?
ЗАщото това е важна информация.

Ежедневна сводка от типа "Днес нови заразени-19, общо 190!", нищо особено не дава като информация.
Ако държиш, ще обясня и защо такава постна информация си е информационно затъмнение и води до повече жертви...

# 10 408
  • София
Примерът с живия плет и хвърляне на ориз е меко казано неподходящ. Ето ви храна за размисъл: Съпоставете скоростта на въздушния поток през маската със скоростта, с която можете да хвърляте ориз (или каквото и да е друго. ВАЖНО, изчислете скоростта спрямо размера на тялото. Сега си представете, че изстрелвате въпросните зърна с въздушна пушка например. Как мислите ще преминат ли?
Ще минат, но ако това е аналог на кашлянето, все пак човека с маска не се набива лице в лице с кашлящите. Освен това вирусите се носят предполагаме от едри капки, които няма да минат.

# 10 409
Вчера четох една новина, която на 99% покрива моите виждания. За да се разбере по-добре ситуацията, препоръчвам и гледането на това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI

Накратко:

- Събитията почват от доста по-рано - САЩ налагат на Китай множество икономически рестрикции с цел да ощетят икономиката им и САЩ да стане икономическа сила номер 1 в света.

- През това време Китай откриват някакъв нов вирус (нещо, което е напълно нормално тъй като вирусите мутират постоянно). Вируса може би не е толкова опасен, колкото се казва защото ако примерно от 10 000 човека умрат 1000 - опасен е. Но ако от 1 000 000 умрат 1000 - не е чак толкова опасен.

- Китай решава да извлече максимума от ситуацията с оглед на рестрикциите и да си върне правото на икономическа сила номер 1 в света. Създават изкуствена паника от "нов, опасен вирус".

- Целия свят пламва в медийна паника, затварят се бизнеси, държави спират да функционират.

- Китай се "оправя" и започва активно да помага на другите държави. САЩ пък се изолират към света и тяхната икономика се срива.

- Китай "намират" лекарство, което започва да се ползва по света.

- Имаме един нов, по-силен и по-добър от преди Китай и една по-слаба и по-лоша Америка.

- Край.

Общи условия

Активация на акаунт