COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 935
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 440
  • Ispania
Ей, не се спряхте с тези бързи тестове. Няма такива и никъде не се правят, защото на етапа, в който сме няма смисъл от тях. Смислени тестове се разработват в момента и в някакъв момент ще са налични и по-експресни такива. През два поста се повтаря!
Така ли? Я виж испанците какво правят. 640 000 са пристигнали и започват да тестват

Испания е 46 милиона, тази новина беше само за една автономна област ако не се лъжа. Да, правителството все обещава... и на края изпратили 640 000 теста, то си е подигравка !!
Освен това , ако прочетете от долу, пише : ще бъдат първо раздадени измежду медицински персонал (до този момент 12% заразен от вируса) и в старчески домове.

# 10 441

Моля да не предлагате "решението" на Италия. Ако много ви харесва как се справят със ситуацията спокойно може да отидете там.
Не можем.

От 1ви Април пак ще можете.

# 10 442
  • София
Да, маските предпазват до известна степен, но не са противогаз, нали така! Simple Smile Добре е да се носят, вече казах хиляди пъти, че и без короната всяка зима нося маска  в ГТ, защото не искам да ми кихат и да ми кашлят в лицето. Сега се екипирам почти като муджехидин (шапка, шал, палто, ръкавици, очила), но съм наясно и се нервя, защото зная, че няма как да се предпазя изцяло, маската, шалът, ръкавиците няма как изцяло да ме защитя. Трябва като Марешки да се обличам, плюс противогаз.

# 10 443
Скрит текст:
Вчера четох една новина, която на 99% покрива моите виждания. За да се разбере по-добре ситуацията, препоръчвам и гледането на това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI

Накратко:

- Събитията почват от доста по-рано - САЩ налагат на Китай множество икономически рестрикции с цел да ощетят икономиката им и САЩ да стане икономическа сила номер 1 в света.

- През това време Китай откриват някакъв нов вирус (нещо, което е напълно нормално тъй като вирусите мутират постоянно). Вируса може би не е толкова опасен, колкото се казва защото ако примерно от 10 000 човека умрат 1000 - опасен е. Но ако от 1 000 000 умрат 1000 - не е чак толкова опасен.

- Китай решава да извлече максимума от ситуацията с оглед на рестрикциите и да си върне правото на икономическа сила номер 1 в света. Създават изкуствена паника от "нов, опасен вирус".

- Целия свят пламва в медийна паника, затварят се бизнеси, държави спират да функционират.

- Китай се "оправя" и започва активно да помага на другите държави. САЩ пък се изолират към света и тяхната икономика се срива.

- Китай "намират" лекарство, което започва да се ползва по света.

- Имаме един нов, по-силен и по-добър от преди Китай и една по-слаба и по-лоша Америка.

- Край.
Това е моята конспиративна теория, но аз мисля, че вируса е творение на САЩ с цел да дискредитира Китай и от там да се започне новата световна криза, с която САЩ да се оправдае. Политиката на САЩ и не само, до момента, по един или друг начин, водеше към световна криза. Със или без вируса пак щяхме да сме в кюпа. Сега обаче има виновен, който се приема "радушно" - вируса.Grinning

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 12:50 от Mama_Nana

# 10 444
Скрит текст:
Извинете ако вече е обсъждано, Мутафчийски или някой от щаба коментирал ли е въпросния авиган?

Да, преди няколко дни каза, че направен тест върху 60-100-200-300 човека е несериозно и не може да се вземе предвид. Към днешна дата не знам какво им е мнението, аз също много се интересувам от тази информация, защото си мисля, че това е някакъв реален шанс да се третират леките случаи, за да не се влошат. Вероятно ще започнат да го обмислят, защото поне 5 държави в Европа започват активно използване включително и на авиган.
За хинина сякаш бързо се заинтригуваха, търсят под дърво и камък съставки
и мислят за производство и т.н., а за това лекарство почти не открих никаква информация. Надявам се отново да бъде зададен този въпрос(ако на журналистите им остане време от другите всекидневно повтарящи се въпроси), има ли нова информация, относно лечението с Авиган, щаба следи ли развитието и евентуално ще предприемат ли действия по набавяне на съставки, производство, ако се окаже, че има благоприятен ефект?

# 10 445
  • тук и там
Наистина ли се води дискусия за прибиращите се????Мисля на всички е ясно,че не става въпрос за работещи,студенти,моряци и прочее.Става въпрос за онези нелегалните и тук и там,онези които според картините в новините си правят купони/Сливен/,хич не им дреме за нищо ,за онези които си се събират в големи групи/това навсякъде/ и после и сеят зарази и не могат да ги озаптят с нищо...същите които не са внесли и лев в здравната и социална система на държавата,но точейки я с обещетения и пр.и вярвайте ми търсейки си правата повече от всеки.....
Е,те и без да се прибират от някъде си го правеха това ..

# 10 446
Кой всъщност е най - черният сценарии, интересно ми е, тъй като притесненията растат съм от хората, които искат да знаят и най - лошия развой, не да ме удари като гръм?? В световен мащаб, в нашия мащаб.. Забелязвам, че в темата списват доста запознати и интелигентни хора, интересно ми е да ви чуя..

Най-лошият сценарий за мен поне е думите на Бил Гейтс да се окажат истина и да ни сложат чипове на всички заедно със задължителната ваксина, както е казал преди 3 дни. Кризата е ясна , нея вече не можем да я спрем като вървим към все по- агресивно заключване. Ясно е , че елитът има някаква цел, естествано няма как да знам каква точно е тя. Но като си я постигнат, ще се свърши с истериите. Дано е нещо по- поносимо, а не това с дигиталните сетификати и чипове.  Все в рамките на 18 месеца ще стане , ще поживвем и ще разберем.

# 10 447

Хирургичните маски очевидно не спират всичко и не са 100% а далеч надолу- мисля че не спорим за това. Ако обаче всички в магазини и превозни средства ги носят дори и при ефективност 60%, сумарният ефект ще е над 90%. Мисля нямаме различия за това.

Имаме различия относно ефективността на обикновената еднократна маска от нетъкан полимерен материал. За съжаление, 60 % е мнооого оптимистична стойност. За 60 % можем да говорим при маски от доста по-висок клас, а при тези специално предназначени за нанофилтрация, тя вече е над 90 %.

Ако всички носят обикновени маски, вероятно това ще има положителен ефект, но в никакъв случай няма да спре или дори силно да ограничи епидемията. Това е важното.

# 10 448

Моля да не предлагате "решението" на Италия. Ако много ви харесва как се справят със ситуацията спокойно може да отидете там.
Не можем.

А защо не можете?
Дали не е защото Италия си затвори границите, въпреки че според вас "пандемия няма"?

Относно маските, едва ли има разумен човек, който да е отрекъл до този момент, че е по-добре без маска отколкото със.

# 10 449
  • София
За опасността от пандемии се говори поне от 15 години, това алармираше и Стивън Хокинг приживе. Светът стана голямо село и сценарият с пандемията се разглежда отдавна, без никакви конспиративни елементи.

Първата попаднала статия поствам само. През 2016-та още е казал "Πpeди двe гoдини Cтивън Xoĸинг пpeдyпpeди, чe xopaтa тpябвa дa тъpcят нoви мecтa зa живoт. Toгaвa тoй ĸaзa, чe чoвeчecтвoтo e изпpaвeнo пpeд oпacнocттa дa ce caмoyнищoжи caмo зa eдин вeĸ. Kaтo нaй-гoлeми pиcĸoвe физиĸът пocoчи ядpeнитe opъжия, глoбaлнoтo зaтoплянe и гeнeтичнo мoдифициpaнитe виpycи."

https://money.bg/inovations/urotsite-koito-stivan-hoking-zavesht … ovechestvoto.html

# 10 450
  • Ispania
“За затворените граници”:

Днес звъннах за пореден път в агенцията , за да се информирам какво става с билетите ми за април месец.
От 2 април НЯМА забрана за полети, забраната е до 2 април.
Разбирайте ... който иска да влезне в България със самолет след това, може да го направи. До 10 април, (който има билет от втори до десети), може да смени безплатно билета за друга дата до края на годината.
Въпроса ми беше , какви опции ми дават, тъй като имам други билети за лятото ... няма опции на този етап . Или сменям билета до края на годината , или ми връщат “някаква сума”, или да си хващам самолета с ТРИ деца(разбирайте най-заразната група преносители) и да идваме  да ви заразяваме🤣🤣🤣🤣.
И така... за “затворените граници “.
(И в двете държави в момента сме в извънредно положение )

# 10 451
Мария 56, ами то точно за това здравната ни система е на такова дередже, щото бедните нещастници, част от които не се свенят да обират и да мамят по-бедни и от тях, не си плащат осигуровките.

# 10 452
Към хората, които твърдят, че живеещите в чужбина си седнали на д..о да Ви разкажа една история. Днес в групата чета за една жена, която се чуди как да извади пасаван на 3 месечно бебе, покрай историята с коронавирусът, я е страх да го заведе. По надолу в коментарите я съветват да не пътува точно сега, защото излага себе си и близките си на риск. Здравето е по важно, но според дамата и било спешно прибирането и нямала намерение да се прибира със самолет, ами с кола. Не знам какво е това спешно нещо, но това за мен е безотговорен човек, първо към децата си, после към близките си в България. Тая дама дали ще си спази карантината мислите? Страх я да заведе бебето за пасаван, но да го разнася из Европа с кола при затворени граници може!

# 10 453

има ли нова информация, относно лечението с Авиган, щаба следи ли развитието и евентуално ще предприемат ли действия по набавяне на съставки, производство, ако се окаже, че има благоприятен ефект?
Вчера пуснах този линк.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/ekskluzivno-ot-honk … htu-covid-19.html
Не знам дали БГ има интерес в момента към такъв експеримент, но предполагам, че при възможност ще се възползваме.

# 10 454
  • Буркина Фасо
....
Да, цитат на същата госпожа от преди малко :
Цитат
Ние с мъжа ми изкарахме нещо, не знам какво, беше различно, януари 10 дни след завръщане от обиколки Германия, Белгия, Холандия,  доволно се повозих по влакове, метро.
Нямахме хрема, а гърлото драскаше все едно от носа идва секрет. Няколко дни с гърло и болки в ставите. После от гърлото да не обяснявам натуралистично.  Имах странно разтройство. .Бяхме си на крак, иначе.

тази мома живее в немско, доколкото си спомням. и е нормално да се возят във влакове и метро.
и при нас това е възможно. не можеш с колата, но се качваш на влака и отиваш в другия край на БГ.
ей това не мога да го разбера  аджеба ??? с колата ще пренасям вируси , а с влака е невъзможно.  значи тайната е
 във влаковете, или .... ?

Общи условия

Активация на акаунт