COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 695
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 635
Аз съм просто бясна и възмутена!!! Абсолютно за ограниченията съм, но липсата на точност как се постъпва в дадени случай дава воля на местните кметове и служители на МВР да злоупотребяват с власта си. Майка ми, баба ми и дядо ми са изолирани без достъп до храна и лекарства, а ММ е единственият човек, който ги снабдява с провизии, или поне до сега.
ММ може ли да продължи да им носи провизии? Ако не, да не се свързват с кмета, а направо да звъннат на социалните към конкретната община или на 112. ЛЛ за лекарствата да им каже какво да правят.

# 10 636
  • Варна
Събрани дарения- 800000 лв. С тях ще купуват тестове и мед. оборудване. Има ли подобна държавна система в ЕС? Даваме, а какво получаваме?

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 16:02 от Viviana91

# 10 637
Дядо ми умря от Тетанус. И годишно много хора в България умират от тетанус(т.е. в пъти повече от короната засега), макар да има ваксина и то задължителна на всеки 10 години. Ама като не се дават брифинги и не ви плашат, няма как да го знаеш
Колко са тези много хора, които умират от тетанус годишно в България, че и в пъти повече от короната? За 2017 година няма нито един случай, за 2018-та има един.

# 10 638
Скрит текст:
Данни за една и съща седмица от март през 2019 - 23, през 2020 - 330.
https://www.bergamonews.it/2020/03/17/coronavirus-a-bergamo-in-u … n-anno-fa/360586/
Призовавам всички любители на теорията на конспирацията да дойдат в Ломбардия, а може и до Мадрид да отскочат. Все ще намерят как да се придвижат, да поседят един месец и после пак да пишат във форума. Междувременно ако може да не пишат глупости.

Смъртността в Бергамо за миналата седмица е четири пъти по-висока от същата седмица на 2019- който иска да си търси публикацията, мен не ми се занимава да я издирвам ...

Жокер поне - къде да търся тази публикация, назад в темата или в медии?
Споделена от световноизвестен математик- епидемиолог в туитър. Ако пак ми попадне пак в туитъра ми ще я пусна.

Това не е 4, а е 14 пъти по-голяма смъртност(от всички причини), отколкото през същата седмица миналата година. Без коментар.

# 10 639
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп
Тези неща трябва да се обсъждат, не бива да се допуска произвол.
По куриер не мога да ги пратя, все пак им трябва и храна, а и не се знае до кога куриерите ще работят.
Ще се свържа с РЗИ и 112, но ако и там ударя на камък се чудя къде на по-високо ниво може да се сигнализира?

# 10 640
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп
По куриер не мога да ги пратя, все пак им трябва и храна, а и не се знае до кога куриерите ще работят.
Ще се свържа с РЗИ и 112, но ако и там ударя на камък се чудя къде на по-високо ниво може да се сигнализира?
Обадете се в някоя телевизия, пост във фейсбук, Мая Манолова и не последнот място мъжа ти са пробва на КПП-то, и полицаите са хора

# 10 641
  • На остров
Швеция не е въвела карантина .
Преди малко имаше пресконференция и освен отмяна на националните изпити тази пролет други мерки няма засега.
Швеция не е достигнала ден 0 и това Ане налага засега по строги мерки.
Призива е да се работи максимално от вкъщи, да не се ходи болен на работа, да не се посещават възрастни роднини.
Да се поеме лична отговорност и да не се разпространява неверна информация.

# 10 642
Смятам, че това много ще се хареса на Ванката.
Ванчик, заповядай. Sound on.

# 10 643
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп
Обадете се в някоя телевизия, пост във фейсбук, Мая Манолова
Далече съм от София и Мая Манолова няма да ми свърши работа, но за телевизията е добра идея. Това с Инстаграм си беше чиста подигравка и не бива да остава така.

# 10 644
  • София
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп
Случващото се е истинско безобразие и произвол на местен дерибей. По принцип в прочутата справка на МВР има възможност да се впише причината за пътуването - това е декларация, пътуващият обявява обстоятелствата и носи отговорност за истинността им. Така поне е по замисъл, но кой знае как ще се тълкува от проверяващите на КПП-то, то на нашенеца дай му подпис и печат - иначе за документ не го приема.

# 10 645
  • София
Колко маски трябва да има произведени. За всеки, по една на ден, примерно.
Съвсем няма да стигнат. Слагаш маската, носиш я навън, примерно, прибираш се, сваляш я по начин, който да гарантира ,че няма да разнесеш бубите били те отвън или отвътре. Хвърляш я. При следващото излизане взимаш нова. Ако случайно, докато си навън, ти се наложи да я свалиш, я хвърляш, взимаш нова. И така нататък. Simple Smile
A някой да се е замислил къде отиват всички тези използвани и изхвърлени маски и ръкавици за еднократна употреба? Не говоря за използваните в лечебните заведения, където има система за събиране и унищожаване. Всичко отива в общия боклук и се вее на воля от вятъра и волята на този които търси нещо за предаване в пунктовете.

# 10 646
Данни за една и съща седмица от март през 2019 - 23, през 2020 - 330.
https://www.bergamonews.it/2020/03/17/coronavirus-a-bergamo-in-u … n-anno-fa/360586/
Призовавам всички любители на теорията на конспирацията да дойдат в Ломбардия, а може и до Мадрид да отскочат. Все ще намерят как да се придвижат, да поседят един месец и после пак да пишат във форума. Междувременно ако може да не пишат глупости.

а не мислиш ли, че сравняването на седмица за седмица е малко тенденциозно?
така ли се прави статистика?

# 10 647
Аз съм просто бясна и възмутена!!! Абсолютно за ограниченията съм, но липсата на точност как се постъпва в дадени случай дава воля на местните кметове и служители на МВР да злоупотребяват с власта си. Майка ми, баба ми и дядо ми са изолирани без достъп до храна и лекарства, а ММ е единственият човек, който ги снабдява с провизии, или поне до сега. На молба от майка ми към кмета на населеното да предостави бележка, че този човек ги снабдява с провизии и е отказано с довода, че е поискал справка от ИНСТАГРАМ!!! и от Инстаграм са му отговори, че няма основание да издаде такава бележка!!! Нямам думи, просто. Как може така да се подиграват с един възрастен човек, които не знае какво е Инстаграм!? Сега какво се очаква да ги оставя да умрат ли?! Баба ми вече втори ден кара без жизненоважни лекарства . Към кого мога да се обърна и да сигнализирам за този произвол? Кирил Ананиев призова местните власти да проявят гъвкавост относно снабдяването на възрастни хора с храна и лекарства. Питам аз къде е тази гъвкавост? Нали уж точно възрастните хора пазим?
Оффф, знаех си че така ще стане. Моля те, дръж ни в течение с развитието на ситуацията. За съжаление не мога да помогна. Стискам палци.

# 10 648
  • на пъпа на Златията
След последният гледан от мен брифинг, мисля, че в БГ ще се "изпусне положението", особено след изказването на д-р  Мутафчийски, че "на пристигащите, дори и със симтоми няма да се прави тест, а да чакат "задух" и тогава - в болницата ...."  - така го разбрах аз .... това според мен означава, че аз прибирайки се с леко червено гърло и температура се изолирам за 14 дни, ок .... но теоретично не се влошавам  и на 15 ден започвам да водя социален живот, да ама .....  от къде да знам дали все още не съм носител на вируса, при положение, че тези, които ги изписват им правят по 2-3 теста за да установят това ....
Това означава, че въпреки факта, че съм съвестен гражданин, след 15 дни заразявам ... Моля, ако журналист чете да зададе този въпрос ..... И на какъв принцип правят изследванията .... само тежко болни, контактни, прибиращи се от рискови зони....
Не се прибирам от никъде в БГ съм.
Ти не разбра ли че всичко е една голяма ПУНТА МАРА !!! Не разбра ли че всички мерки са хаотични, неадекватни и противоречиви . Не разбра ли че нито "генерала" нито "Баце" ви, нито който и да било вкл. разните му там Урсули, Меркели и др. тем подобни са в час с нещата ? Параграф 22.Това е положението !
[/b]

Уважаема  Мария  56 ,
Как да го тълкуваме това? Като  призив  за неподчинение на държавните закони ?
Живееш в държава ,  в тази държава има правителство ,. има приети закони ,   като не искаш да ги спазваш законите ,щото са "пунта мара "  гледам че имате и 15-тина  подръжници ,  вземате плакатите ,  и отивате пред НС . Там срещу съответната  сума  ще  ти обяснят законите .

# 10 649
При нас писаха, че в Швеция също се готвели да затягат режима.
Швеция е на път последна в Европа да въведе карантина

Това го слушаме всеки ден от две седмици, че "най-вероятно", "евентуално", "може би" ще затегнат мерките, но засега "не се налагало". Промяна в мерките няма, а те са:
- мийте си ръцете
- забрана за събирания на над 500 човека
- живеещите в Стокхолм ако имат възможност да работят от вкъщи
- възрастните над 70 години и хронично-болните да се пазят
- началните училища и детските градини не са затворени (според Тенгеле няма доказателства, че инфекцията може да се разпространи от тези заведения)
- всички търговски обекти и молове си работят с нормално работно време, но ни увериха че ги дезинфекцират
- някои магазини за дрехи забраниха пробването на дрехи в пробните, но иначе си работят както обикновено
- ресторанти, заведения, фризьори, козметици също си работят
- хранителните магазини си работят както обикновено

Това са снимки от квартала вчера по обяд, никой не носи маски. Четирите възрастни жени на снимката нямаха късмет за сладкарницата, защото нямаше свободни места да седнат отвън (снимка 3).

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт