COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 497
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 620
  • Viena
Австрия днес:

# 10 621
Само в петък са се регистрирали 1300 безработни....
В Австрия през изминалата седмица безработните нови случаи бяха 100.000, въпреки щедрия пакет на правителството за заплати. Не искам да плаша никого, но кризата не е само здравна и се надявам всички да издържим и психически, и физически на напрежението. Тази година ще е изпитание.

# 10 622
Декларацията, качена в сайта на МВР за пътуване до работното място в друг град виждам, че изисква подпис от работодател. А Служебна бележка, пратена по еmail  от работодател дали ще признаят?  Нали целта е да не се пипа хартията.
Принтирайте си копие от служебната бележка, ако не ви е проблем дръжте под ръка, по бързо става при проверка от колона на автомобили

# 10 623
Purе гледай себе си Simple Smile не се ангажирай с мен.
На различни позиции сме и виждаме нещата по различен начин.
Живеем очевидно в съвсем различни райони на Стокхолм и това оказва своето влияние Simple Smile .

За дъщеря ти го казах защото на теб това ти е май голямата тревога, че училищата ме са затворени.

Темата е за България и за това как се развиват нещата там, така че и моите твоите коментари за Швеция са малко или много излишни.

Не виждам смисъл да влизам в полемики с теб Simple Smile, защото е само загуба на време.

Ти няма как да видиш как са нещата в Стокхолм, защото още преди дни каза че си се барикадирала с цялото домочадие. Не виждаш по далече от носа си, заровила си си главата в пясъка като щраус и правиш точно обратното на това, което те съветват шведските власти - да си продължиш живота както обикновено (ако не си в в двете рискови групи).  Но иначе хвалиш стратегията на Швеция, ама от друга страна те е шубе да им следваш инструкциите и не си подаваш носа от вратата. Ти ако не следваш "мерките", по които се превъзнасяш в тази тема, други десетима ги следват и интензивните отделения  се пълнят с всеки изминал ден. Днес още един 21 годишен е на респиратор, от 80 човека в IVA, половината са под 50 години.

И темата не е за България, всеки може да изкаже мнение за страната, в която живее.

И аз не мисля да продължавам каквато и да е дискусия с теб!

Наистина е загуба на време да се води дискусия с човек, който си противоречи постоянно!

# 10 624
  • Пловдив
[
Скрит текст:
quote author=dundi73 link=topic=1189333.msg40423751#msg40423751 date=1584968899]
След последният гледан от мен брифинг, мисля, че в БГ ще се "изпусне положението", особено след изказването на д-р  Мутафчийски, че "на пристигащите, дори и със симтоми няма да се прави тест, а да чакат "задух" и тогава - в болницата ...."  - така го разбрах аз .... това според мен означава, че аз прибирайки се с леко червено гърло и температура се изолирам за 14 дни, ок .... но теоретично не се влошавам  и на 15 ден започвам да водя социален живот, да ама .....  от къде да знам дали все още не съм носител на вируса, при положение, че тези, които ги изписват им правят по 2-3 теста за да установят това ....
Това означава, че въпреки факта, че съм съвестен гражданин, след 15 дни заразявам ...

Средната проява на симптоми е 5 дена. 14 дена е оптимално приетият инкубационен период. Вероятността на 15 ден от прибирането да ръсиш зараза е минимална.
Не говорим за инкубационен период, а за заболял ..., който по статистики се възстановява на 27-32 ден, но аз се чувствам добре на 15 и понеже тогава изтича карантината - хуквам по улиците .... различни са нещата...
[/quote]

Ако са те регистрирали като болен са 21 дена + два отрицателни теста

# 10 625
Covid-19 е биологично оръжие според тази статия

https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/svetovnoizvesten- … Ew7iuqOoNevhLjUKg

# 10 626
  • София
При нас писаха, че в Швеция също се готвели да затягат режима.
Швеция е на път последна в Европа да въведе карантина

# 10 627
Сега си представете, че изстрелвате въпросните зърна с въздушна пушка например. Как мислите ще преминат ли?
Не.

# 10 628
Аз съм просто бясна и възмутена!!! Абсолютно за ограниченията съм, но липсата на точност как се постъпва в дадени случай дава воля на местните кметове и служители на МВР да злоупотребяват с власта си. Майка ми, баба ми и дядо ми са изолирани без достъп до храна и лекарства, а ММ е единственият човек, който ги снабдява с провизии, или поне до сега. На молба от майка ми към кмета на населеното да предостави бележка, че този човек ги снабдява с провизии и е отказано с довода, че е поискал справка от ИНСТАГРАМ!!! и от Инстаграм са му отговори, че няма основание да издаде такава бележка!!! Нямам думи, просто. Как може така да се подиграват с един възрастен човек, които не знае какво е Инстаграм!? Сега какво се очаква да ги оставя да умрат ли?! Баба ми вече втори ден кара без жизненоважни лекарства . Към кого мога да се обърна и да сигнализирам за този произвол? Кирил Ананиев призова местните власти да проявят гъвкавост относно снабдяването на възрастни хора с храна и лекарства. Питам аз къде е тази гъвкавост? Нали уж точно възрастните хора пазим?

# 10 629
  • Пловдив
И ние не сме под карантина...имаме ИП, та Швеция не е последна.

# 10 630
Данните от Холандия от днес.

Заразени 4749/ починали 213
545 са новите случаи от вчера до днес и 34 са починалите от последната актуализация.

Призлява ми

# 10 631
  • MI
Данни за една и съща седмица от март през 2019 - 23, през 2020 - 330.
https://www.bergamonews.it/2020/03/17/coronavirus-a-bergamo-in-u … n-anno-fa/360586/
Призовавам всички любители на теорията на конспирацията да дойдат в Ломбардия, а може и до Мадрид да отскочат. Все ще намерят как да се придвижат, да поседят един месец и после пак да пишат във форума. Междувременно ако може да не пишат глупости.

Смъртността в Бергамо за миналата седмица е четири пъти по-висока от същата седмица на 2019- който иска да си търси публикацията, мен не ми се занимава да я издирвам ...

Жокер поне - къде да търся тази публикация, назад в темата или в медии?
Споделена от световноизвестен математик- епидемиолог в туитър. Ако пак ми попадне пак в туитъра ми ще я пусна.

# 10 632
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп

# 10 633
  • Варна
Аз съм просто бясна и възмутена!!!
Скрит текст:
Абсолютно за ограниченията съм, но липсата на точност как се постъпва в дадени случай дава воля на местните кметове и служители на МВР да злоупотребяват с власта си. Майка ми, баба ми и дядо ми са изолирани без достъп до храна и лекарства, а ММ е единственият човек, който ги снабдява с провизии, или поне до сега. На молба от майка ми към кмета на населеното да предостави бележка, че този човек ги снабдява с провизии и е отказано с довода, че е поискал справка от ИНСТАГРАМ!!! и от Инстаграм са му отговори, че няма основание да издаде такава бележка!!! Нямам думи, просто. Как може така да се подиграват с един възрастен човек, които не знае какво е Инстаграм!? Сега какво се очаква да ги оставя да умрат ли?! Баба ми вече втори ден кара без жизненоважни лекарства . Към кого мога да се обърна и да сигнализирам за този произвол? Кирил Ананиев призова местните власти да проявят гъвкавост относно снабдяването на възрастни хора с храна и лекарства.
Питам аз къде е тази гъвкавост? Нали уж точно възрастните хора пазим?
Не можете ли   да им пратите лекарствата с куриер?

# 10 634

Знам, че е невъзможно, но много ми се иска на мястото на Мутафчиев да е Мангъров, а на мястото на Борисов, Нинова или Станишев, а защо не и Плевнелиев.

Така и не разбрах кой е тоя Мутафчиев, за който постоянно пишете тук.

Общи условия

Активация на акаунт