COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 605
Не мога да разбера едно нещо. От една страна високите глоби за нарушение на карантината на лица, които дори не са доказано болни. Това само по себе си е хубаво, не казвам да не се прави. Но от друга страна не се тестват хора с леки симптоми, спокойно могат да си излизат от дома и да се разхождат по магазини и аптеки.

Някой знае ли защо само в Рамус и защо само в София човек може да се тества доброволно? Държат някакви изключителни права или останалите лаборатории нямат желание/техническа възможност?

След няколко дни ще можем доброволно да се тестваме. Софиямед и Токуда са заявили тестове.
Казаха също, че ще има тестове в Пещера, Велинград, Пловдив, Бургас, Стара Загора.
Повечето от тестовете са дарение.

# 10 606
И Бербатов прави дарение:
https://www.facebook.com/berbatov.bg/videos/2269231323371452

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 15:25 от Blackbling

# 10 607
  • в страната на чудесата
Н

# 10 608
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:

Дете имам, то си е при мен. Мъжът ми е в Англия и такова нещо, че ще остане на улицата ми е последната мисъл. Просто до болка им познавам системата за да знам, че надали ще го допуснат. Повече ме притеснява здравеопазването им, а не дали ще останат на улицата.
Дори и така да е, светът не е само Англия, деца учат навсякъде (о, и в Италия, кошмар!).
А и не знам дали е все едно детето ти да е някъде си, и мъжът ти, който се предполага, че е няколко десетилетия по-възрастен и опитен.

Интересни неща пишете, по рано не казахте ли,че грипът е по страшен от КВ? А сега мислите за детето в чужбина, как ще се оправи. Студент на 22-24г и мъжът ми на 30 години, голяма разлика, голямо нещо! Мерси, че го изкарахте дядо, все още е млад.
Айде пак ще си говорим някой ден, акто имате аналогична ситуация. 
Не е страшен вирусът, къде казвам нещо различно? Страшен е световният хаос, паниката и истерията в момента. И точно сега не бих била спокойна за детето си само някъде си, да. Няма нищо общо с тъпия вирус, а с последиците от насадената паника.

# 10 609
След последният гледан от мен брифинг, мисля, че в БГ ще се "изпусне положението", особено след изказването на д-р  Мутафчийски, че "на пристигащите, дори и със симтоми няма да се прави тест, а да чакат "задух" и тогава - в болницата ...."  - така го разбрах аз .... това според мен означава, че аз прибирайки се с леко червено гърло и температура се изолирам за 14 дни, ок .... но теоретично не се влошавам  и на 15 ден започвам да водя социален живот, да ама .....  от къде да знам дали все още не съм носител на вируса, при положение, че тези, които ги изписват им правят по 2-3 теста за да установят това ....
Това означава, че въпреки факта, че съм съвестен гражданин, след 15 дни заразявам ... Моля, ако журналист чете да зададе този въпрос ..... И на какъв принцип правят изследванията .... само тежко болни, контактни, прибиращи се от рискови зони....
Не се прибирам от никъде в БГ съм.
Ти не разбра ли че всичко е една голяма ПУНТА МАРА !!! Не разбра ли че всички мерки са хаотични, неадекватни и противоречиви . Не разбра ли че нито "генерала" нито "Баце" ви, нито който и да било вкл. разните му там Урсули, Меркели и др. тем подобни са в час с нещата ? Параграф 22.Това е положението !

# 10 610
Ами откъде да са в час😀

# 10 611
  • София
Готвените мерки на правителството за помощта от 60 %, с хиляди условия и ограничения. И то в сектори, в които текучеството е огромно и колко ще се замисли работодателя дали да  съкрати камериерки и сервитьори сега, вместо да им плаща 40+20 осигуровки,  за да стоят без работа няколко месеца.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/16-ikonomicheski-de … htu-sukrashteniya

# 10 612
Декларацията, качена в сайта на МВР за пътуване до работното място в друг град виждам, че изисква подпис от работодател. А Служебна бележка, пратена по еmail  от работодател дали ще признаят?  Нали целта е да не се пипа хартията.

# 10 613

Предполагам, имате предвид водород.

# 10 614
Само в петък са се регистрирали 1300 безработни....Утре ще трябва да си плащаме ток, вода, телефон, кредити, застраховки на коли, данъци...Пък нека Генерала си брои заразените на измислените си брифинги. Омръзна и на себе си вече.
Сигурен съм, че за доста хора ще е проблем плащането на сметките, но за тези, които не е проблем е добре да си ги плащат. Все пак там работят хора и осигуряват жизнено важни неща рискувайки да се заразят.

# 10 615
Ти не разбра ли че всичко е една голяма ПУНТА МАРА !!! Не разбра ли че всички мерки са хаотични, неадекватни и противоречиви . Не разбра ли че нито "генерала" нито "Баце" ви, нито който и да било вкл. разните му там Урсули, Меркели и др. тем подобни са в час с нещата ? Параграф 22.Това е положението !
Мерките не са хаотични, хората са тъпи. Как възрастен човек да си плати телефона? Как да държа детето си затворено, като плаче? Как да разхождам кучето си? Как да се обадя на ЛЛ? Как ... Какво ..
Хора, които живеят изключително и само праволинейно, всяко отклонение за тях е неадекватно, хаотично, противоречиво.

Знам, че е невъзможно, но много ми се иска на мястото на Мутафчиев да е Мангъров, а на мястото на Борисов, Нинова или Станишев, а защо не и Плевнелиев.

# 10 616
  • София
След последният гледан от мен брифинг, мисля, че в БГ ще се "изпусне положението", особено след изказването на д-р  Мутафчийски, че "на пристигащите, дори и със симтоми няма да се прави тест, а да чакат "задух" и тогава - в болницата ...."  - така го разбрах аз .... това според мен означава, че аз прибирайки се с леко червено гърло и температура се изолирам за 14 дни, ок .... но теоретично не се влошавам  и на 15 ден започвам да водя социален живот, да ама .....  от къде да знам дали все още не съм носител на вируса, при положение, че тези, които ги изписват им правят по 2-3 теста за да установят това ....
Това означава, че въпреки факта, че съм съвестен гражданин, след 15 дни заразявам ...

Средната проява на симптоми е 5 дена. 14 дена е оптимално приетият инкубационен период. Вероятността на 15 ден от прибирането да ръсиш зараза е минимална.
Не говорим за инкубационен период, а за заболял ..., който по статистики се възстановява на 27-32 ден, но аз се чувствам добре на 15 и понеже тогава изтича карантината - хуквам по улиците .... различни са нещата...

# 10 617
  • София
Нали тези хОра са съкратени в петък? Преди петък не са ли получили заплата за м. февруари? В петък ги съкращават и в събота вече няма с какво да си платят сметките, така ли?

Според мен този проблем би следвало да дойде на дневен ред след средата на м. април, а не един ден след съкращението. Отделно съкратените хОра нямат ли право на обещетение за безработни? Предполагам, че няколко месеца ще получават такова.

Иначе е ясно, че тези, които оцелеят от вируса, ще се сблъскат челно с икономическата криза, която се задава. Няма друг начин, ще се промени начина на живот на много хОра.

# 10 618
  • София
Скрит текст:
Мерките не са хаотични, хората са тъпи. Как възрастен човек да си плати телефона? Как да държа детето си затворено, като плаче? Как да разхождам кучето си? Как да се обадя на ЛЛ? Как ... Какво ..
Хора, които живеят изключително и само праволинейно, всяко отклонение за тях е неадекватно, хаотично, противоречиво.
Знам, че е невъзможно, но много ми се иска на мястото на Мутафчиев да е Мангъров, а на мястото на Борисов, Нинова или Станишев, а защо не и Плевнелиев.
Внимавай какво си пожелаваш - дяволът си няма работа... Smirk

# 10 619
  • София
Готвените мерки на правителството за помощта от 60 %, с хиляди условия и ограничения. И то в сектори, в които текучеството е огромно и колко ще се замисли работодателя дали да  съкрати камериерки и сервитьори сега, вместо да им плаща 40+20 осигуровки,  за да стоят без работа няколко месеца.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/16-ikonomicheski-de … htu-sukrashteniya
Подкрепям това - за да се вземат тези 60% има една камара ограничения, и то за в бъдеще време. Няма как  работодател да му излезне сметката. Много по-лесно е съкращение на щата о работника на борсата. Така на работодателя ще му излезне в пъти по-евтино, държава ще плати дори повече, а работника ще вземе по-малко няколко месеца, а после сигурно нищо.
А пък като отмине кризата  и му трябват работна ръка - пазарът ще е препълнен...
Грозна работа, но това е действителността с предприетите "мерки"

Общи условия

Активация на акаунт