COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 972
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 220
  • София
Ами не, по-скоро в Ухан е имало много смъртни случаи, които не са били обявени като "от коронавируса", защото не са били официално тествани и потвърдени. Те нали така и не обявяваха всички заразени, а само при изпълнение на определени условия, та ги обвиняваха в манипулиране на статистиката.
Ако има някъде информация за общата смъртност в Ухан, може да бъде по-полезна.
Но не вярвам да са крили милиони трупове, към такива конспирации по принцип съм скептична.
Със сигурност и те са имали вътреболнични инфекции, но на по-ранен етап и вероятно жертвите там са останали изцяло извън статистиката.

# 11 221
Чак пък милиони и аз не вярвам, ама една нула зад официалните цифри си е напълно възможно.

# 11 222
Скрит текст:

Венето, където са тествали всички са установили още по голям дял безсимптомни. Там вируса е стигнал до 80% от цялото население, а от заразените безсимптомни са 62%. Аз затова винаги повтарям че всъщност ако вируса стигне до теб е по вероятно дори да не разбереш, защото аз ги виждам като 2/3ти до 3/4ти безсимптомни в света.

Е същото каза Мангъров за Ухан, а ти обясни, че това било конспирация и безумие Simple Smile И ти си един, Никола...
Simple Smile Е да де ама жертвите във Венето на глава от населението са много повече от тези в Ухан, което показва че Мангъров не е прав. Разбира се може и да е прав ако китайците крият 10-ки хиляди трупове, а те че разни работи крият е вярно ама това не може да се скрие. Иначе е прав че епидемията ще спре при 70% във Венето даже е стигнала 80%. Ама стига с този Мангъров вече. Grinning Иначе за доста други неща е прав, просто да не казва че мерките не работят защото отправя грешни послания в о-вото, мерките спряха вируса в Китай, а не стадният имунитет, въпреки че във Венето вече напрактика са изградили стаден имунитет и там мерки вече не им трябват. Simple Smile
Само да уточня за целите на статистиката, че 100% масовото тестване не направено във Венето (цял регион, 5 милиона), а само едно селце Во' с около 3 хил. жители, което се намира във Венето.

Между другото в първото огнище Кодоньо от няколко дни вече не се регистрират нови заразени.

И друго интересно от новините. Един лекар каза (потвърди, понеже няма да се изненадате), че тия числа, които въртим тука не отговарят на реалността. Заразените са повече, не е ясно колко. Не каза чак такива бомбастични проценти,  но беше абсолютно утвърдителен, че никъде не се регистрират всички.

# 11 223
Абе, какво да ви кажа, никой не е убил повече хора от Китайската комунистическа партия. Короната ще ги стигне след 1000 години сигурно.

# 11 224
Китай много лъже с цифрите. Видяхте сами в Италия какво стана за по малко от месец. Виждате и Испания. Китай съобщи за вирусът края на декември, а затвори Хубей на 22 или 23 Януари. Никой не може да ме обеди, че само 3000 починали има. То за това крематориуми бяха препълнени, бачкаха 24/7 и дори имаха и мобилни крематориуми. Сетих се и за SO2 във въздуха над Ухан. Там има много жертви според мен, за които се лъжеше. Дори сега не смея да вярвам, че са се оправили.
Simple Smile И на мен ми минаха тия неща през главата, защото това е варианта Мангъров да е прав, ама не ми се вярва. А и Китай какъв е смисълът да крие истинската бройка починали. Те ако крият нещо всъщност то не е криене а са пропуски заради методи за изготвяне на стат. Да, има много починали които не са влезли в стат., но колко да са. Според мен в най лошият вариант да са 2 пъти повече от тези в стат. Ама за Мангъров да е прав те трябва да са поне 15 пъти повече.

Цитат
Само да уточня за целите на статистиката, че 100% масовото тестване не направено във Венето (цял регион, 5 милиона), а само едно селце Во' с около 3 хил. жители, което се намира във Венето.
Така ли, аз четох от потребителка в Италия че са изследвали Венето, може и да е ставало дума за това селце а не за цялото Венето. То вярно ако са 5 милиона няма как да ги изследват всички.

Цитат
Между другото в първото огнище Кодоньо от няколко дни вече не се регистрират нови заразени.
Възможно е там да е изграден стадният имунитет. Ако заразяването е било масово.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 02:06 от Анонимен

# 11 225
  • В заешката дупка

Това за тестваните деца звучи успокоително, макар че моето дете е вече на 14 години, а гледам че тези тествани деца са до 10 годишна възраст. Та би ми било интересно ако в Исландия тестват по-големи деца в 7, 8, 9 клас да споделиш информация.

И на мен ми се иска да знам за групата 10-15 г, и моите деца са в нея, но нямам такава информация, за съжаления.

Исландия установява в масовото тестване, че половината нямат симптоми.

Не рабрах. В Исландия половината от всички диагностицирани са безсимптомни? Това ли е твърдението? Защото ако е - не е вярно.

# 11 226
За да не им се сринат борсите и да не им изкупят акциите. От няколко дни Ви повтарям, че докато ние ръчкаме вирус, пандемии, карантини... Китай изкупува американски и европейски акции. Защо САЩ не тестваха до вчера? Човека от форума, който Less беше пуснала го беше казал. Затова даваше акъл на други инвеститори да наливат пари в лекарство/ваксина. Тогава си казах глупави инвеститори, но пъзела взе да се нарежда.

# 11 227
Ами не, по-скоро в Ухан е имало много смъртни случаи, които не са били обявени като "от коронавируса", защото не са били официално тествани и потвърдени. Те нали така и не обявяваха всички заразени, а само при изпълнение на определени условия, та ги обвиняваха в манипулиране на статистиката.
Едва ли са имали време да тестват всеки починал и вероятно са обявявали смъртните случаи само сред диагностицираните.  А според СЗО за да си диагностициран, трябва да имаш и клинична картина, и позитивен тест. Пък и не вярвам доста време да са имали възможност да тестват наред, много късно им се вдигна капацитета, а и пак не знаем колко е бил достатъчен спрямо болните.

Между другото, откъде се взе това с купените 5 милиона бързи теста от ВМА? И аз четох нещо в сайта на това НПО, но става дума за 30 000 теста. Или растат от медия в медия?

https://czpz.org/jurisprudence/judge-and-prosecutor/12346-2020-03-23-18-00-31

ЧеКа, наистина има такова твърдение, в тази статия - главният ви епидемиолог бил казал, че половината от тези с позитивен резултат нямат симптоми, а другите са с умерени симптоми като на настинка.
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/coronavirus-testing-iceland

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 02:16 от Vapor

# 11 228
Във Венето тестват усилено, но са тествани малко повече от 50 хил. и целят да стигнат до 13 хил. теста на седмица. Никога няма да стигнат до 5 милиона.

А във Во' наистина направиха тест на 100% от жителите, но те са около 3 хил.

# 11 229
  • София
Добре де, защо толкова държиш Ухан да ти излезе равен с Италия? Няма да излезе равен. Едно заради статистически грешки, второ - заради много други индивидуални фактори, посочвах вече няколко примерни, няма смисъл да се повтарям.
Както и при нас. Не можем да си прогнозираме състоянието според Италия или Испания, или Исландия, или Чад, където пък сигурно нямат "ни един" заразен Wink Можем да си прогнозираме състоянието (и съответно какви мерки да вземем) само ако тестваме, тестваме, тестваме, за да имаме що-годе реална представа за нещата: колко вече са го минали? Колко го минават в момента, бесимптомно? Колко нямат никакви антитела? Ето това ни е пътят, не да броим труповете тук или там и да припадаме по телевизията.

# 11 230
Абе аз не споря че трябва да се тества, и Мангъров е прав, аз оспорвам единствено твърдението му че в Китай стадният имунитет е спрял епидемията. И точно броенето на труповете показва че не е прав, (със всички условности и неясноти). Както и оспорвам и основният му аргумент че стадният имунитет спрял епидемията, защото мерките не работели. 1-во че според мен не е вярно, но по важното е не аз какво смятам а че посланието стоящо зад аргумента му е много вредно за о-вото в този момент.

3 000 е достатъчно представителна извадка, и дава добра картина за безсимптомните случаи.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 02:23 от Анонимен

# 11 231
Абе аз не споря че трябва да се тества, и Мангъров е прав, аз оспорвам единствено твърдението му че в Китай стадният имунитет е спрял епидемията му. И точно броенето на труповете показва че не е прав, (със всички условности и неясноти).

3 000 е достатъчно представителна извадка, и дава добра картина за безсимптомните случаи.

Хаха и този е психясал сериозно. Някъде бях чела за милиони болни и около 30000 жертви. Ама стата е такъв заради акциите. Общо взето вдигнаха джангъра, да се разклати икономиката. Вирусът според мен не е толкова смъртоносен, проблемът е съвсем друг. Тези мерки са за забавяне, не за спиране. Гледайте Италия там е истината. Това с имунитета е пълна глупост, никой не знае дали изобщо се изгражда такъв и ако да, за колко време.

# 11 232
  • София
Elpis,
Скрит текст:
Дяволо, от кой момент броим и чакаме тези 2 месеца за лекарство. Защото “преборилите” вируса китайци май го правят от 3 месеца, Италия и те горките от 1 месец, та двата месеца от кой момент да ги смятаме?

Принципно говоря. Най-добре е да се опазиш и изобщо да не се заразяваш. Но ако ти е писано и се заразиш по-добре да е колкото се може по-напред във времето. 1 месец, 2, 3, нз. Шансът да има някакво лекарство, което да прави разликата е много по-голям отколкото това което имаме в момента.

За да не пускам нов пост,  колкото до Китай и дали са крили данни. Според мен са крили броя на починалите, аз на тях доверие нямам. Но като цяло не смятам, че разликите биха били съществени. А и всеки може да крие, няма как да знаем, кой е 100% честен и открит и кой крие. В Китай са свикнали с какви ли не епидемии и самото население е по-отговорно и организирано. И най-големия им коз е, че заразата не плъзна из цял Китай. Освен това едно е да се сложи под карантина един град, пък бил той и с 10 млн. жители, друго е цяла една държава (дори и малка да е). И мерките, които приложиха китайските власти са неприложими в Европа, това се видя вече отдавна и няма смисъл дори да го коментираме.

# 11 233
  • София
М..да. Изгледах го с голям интерес и в крайна сметка, ако ме тръшне К-19 ...няма смисъл да се обаждам на който и да е било доктор, а ако ми трябва, а вероятно в голяма степен така става и се стига до реанимация.... всичко е кауза пердута, огромна безнадежност, само приказки за "страшните мерки" , които се взимат, пари летят насам-натам, кой подарява, кой прибира, вече не ми е ясно кое как става, но  интервюто трябва да  се изгледа, безнадежност от всякъде. Сега разбирам, защо е изтрито и не може да се споделя. Тъжна работа до къде сме се довели.................

# 11 234
  • В заешката дупка

ЧеКа, наистина има такова твърдение, в тази статия - главният ви епидемиолог бил казал, че половината от тези с позитивен резултат нямат симптоми, а другите са с умерени симптоми като на настинка.
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/coronavirus-testing-iceland

Твърдението не е, че от всички диагностицирани, половината са безсимптомни. А, че половината от позитивните резултати на deCode са безсимптомни. А това са две много различни неща.

deCode правят тестване на случаен принцип (от предварително записали се, които не трябвя да са в карантина), докато тестването през здравната система се прави на симптоматични. И този линк съм пускала. Ясно се вижда каква малка част от всички диагностицирани са половината позитивни резултати на deCode всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт