COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 836
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 415
Всъщност, не би трябвало да сме много изненадани от коронавирусите, след като са известни от поне 50-70 години. Последните епидемии ТОРС , МЕРС и САРС също са причинени от коронавируси.

Не само че са известни от 60-те год. на миналия век, но азиатските пазари за диви животни са перфектната среда за зараждане на нови вируси от групата. За тия пазари знаят всички. Който не се е интересувал, тоя не е разбрал. Учудващо е дори, че при тези условия не възникват повече и още по-опасни корона-вируси.
Аз съм на абсолютно същото мнение и вече го писах. Направо сме пощадени, че не ни е сполетяла чума, съвсем честно. Покрай корона вируса се информирах и за другите корона вируси и честно, не знам как ни се е разминало с нещо по-тежко. Китайците са доста жесток народ, явно не им пука и ще си продължават да се насират (с извинение!) с нови и нови вируси, които ще се разпространяват из Европа.

# 11 416
Ако имате основателна причина, или декларация-може да отидете и по-далече от Бургас! Хората, които се прибират по домовете си от чужбина са с основателна причина!

# 11 417
Всъщност това е борбата с епидемиите – вдигането на нивото на здравните системи в световен мащаб, не локдауни.
Няма да е зле да се вдигне нивото и на превенцията, нищо че не е толкова доходоносна.

Нивото на превенцията трудно ще се вдигне, защото ще се засегнат интересите на мафията. Азиатските пазари за диви животни се държат от мафията, която явно се ползва от покровителството на местните правителства, начело с китайското.
Абсолютно си права.
Но аз имах предвид превенцията като рекламирането на здравословния начин на живот. За да не се получава така, че млади хора да са хронично болни или със съпътващи заболявания.

# 11 418
Значи аз от населено място в област Бургас в град Бургас не мога да отида, но 180 човека могат да се приберат от Англия в Бургас снощи, а 200 от Бургас да хукнат за Англия... И после защо хората роптаели, че ги карат да си стоят вкъщи.
Ако имате основателна причина, или декларация-може да отидете и по-далече от Бургас! Хората, които се прибират по домовете си от чужбина са с основателна причина!

# 11 419
Преди 100 години България е била във война с десетки хиляди мъже умиращи по фронтовете ... Испанският грип е убил 80 000 души. На България не й е помагал ЕС с пари, ами са я осъдили да плаща огромни репарации ... и са се стегнали и оправили. Предците ми са изгонени от Гърция и са пристигнали в България с по една дреха на гърба и са оцелели и даже забогатели към 30-те години.
 Сега някакви глезльовци и лигли след 10 дена извънредно положение, никой не мре по фронтове и почнаха в стил "аууууу ма ще умрем от глад" "аууууууууу бизнеса ни" "ауууууууу кредита" ..... не ви ли е срам бе!!!
Абсолютно!
Какви са тези бизнеси, които след две седмици неработене фалират? Дори като се взема кредит, съветват да имаш 3-4 месеца предвидени, ако останеш без доход.
Парите, които държавата отпуска, трябва да са за крайно нуждаещи се хора, които наистина нямат какво да ядат и с какво да си купят л-ва.
Безсрамно е хора, били на ски или екскурзия в чужбина, да искат болничен за карантина. Надявам се държавата да се опомни и да не им плаща болничен, а да отдели тези пари за наистина нуждаещи се.

# 11 420
  • София
Да се рекламира здравословен начин на живот по време на епидемия и застрашително уволнение на хора и безпаричие, ми се струва цинично. Все едно ги гледам тъпите мъжки и женски кифли при Гала (чакам новините).

Дъждец, повечето бизнеси много лесно фалират, защото изцяло зависят от потреблението на хората в мирно време. Сега ще започне отказването от всички неща, които не са свързани с храната от магазина, лекарствата и комуналните услуги. Криза. Като се свие оборотът няма и заплати, а първо гърмят работниците, а собственикът гледа до последно да обслужва кредити, защото първо той иска да оцелее.

# 11 421
  • София - Рим и обратно
Хора ,то вече трагико -комично!😊
Направо ме напуши на смях  с този хантавирус по Нова.
Да, права си, ако не беше трагично, щеше да е смешно - напипаха на хората слабото място. Хвърли ги в тъмното с един вирус и са клекнали всички по команда..

# 11 422
  • MI
Надали ще има повече от 2-3 месеца карантина в този й вид, че и по-малко. Което не значи, че след това всичко ще се върне към стария ритъм. Вероятно ще се работи - който може от вкъщи, който не - на място, но ще останат редица ограничения като за свободно придвижване например, още много време. Надали точно барове и подобни ще бъдат от първите отблокирани, вероятно ще ни и следят по някакъв начин дали спазваме правилата. Цяла Европа бавно но славно натам върви, малко по малко ще свикнат всички. Дано само не продължи и след епидемията, че тогава вече наистина ще е лошо, не липсата на нощен живот сега.

# 11 423
  • Варна
Преди 100 години България е била във война с десетки хиляди мъже умиращи по фронтовете ... Испанският грип е убил 80 000 души. На България не й е помагал ЕС с пари, ами са я осъдили да плаща огромни репарации ... и са се стегнали и оправили. Предците ми са изгонени от Гърция и са пристигнали в България с по една дреха на гърба и са оцелели и даже забогатели към 30-те години.
 Сега някакви глезльовци и лигли след 10 дена извънредно положение, никой не мре по фронтове и почнаха в стил "аууууу ма ще умрем от глад" "аууууууууу бизнеса ни" "ауууууууу кредита" ..... не ви ли е срам бе!!!
Абсолютно!
Какви са тези бизнеси, които след две седмици неработене фалират? Дори като се взема кредит, съветват да имаш 3-4 месеца предвидени, ако останеш без доход.
Парите, които държавата отпуска, трябва да са за крайно нуждаещи се хора, които наистина нямат какво да ядат и с какво да си купят л-ва.
Безсрамно е хора, били на ски или екскурзия в чужбина, да искат болничен за карантина. Надявам се държавата да се опомни и да не им плаща болничен, а да отдели тези пари за наистина нуждаещи се.
Изобщо не става въпрос за фалиране на бизнеси след две седмици. А става въпрос за неизвесното. Има прогнози и за година и повече че може да продължи всичко, в това е проблема... неизвестното.

# 11 424
Да се рекламира здравословен начин на живот по време на епидемия и застрашително уволнение на хора и безпаричие, ми се струва цинично. Все едно ги гледам тъпите мъжки и женски кифли при Гала (чакам новините).
По принцип обаче е нещо много хубаво и позитивно. Почнаха с цигарите, не е зле и да има информация относно културата на хранене и движение, по малко захар, по малко стрес, повече спорт. Да, фармацевтичните компании няма да са много happy, че продажбите им ще паднат. Но то не може всички да са доволни. На всеки мислещ човек е ясно, че отслабената имунна система се дължи на цялостния lifestyle.

# 11 425
Това дали имаш спестени 1000-2000  при 2 ма работещи с 2 деца не е много удачно да се коментира .Има хора,които също живеят в голям град ,но имат ипотечни кредити,кредитни карти и всякакви други задължения към институции или свои родители,на които помагат или издържат..Малко са тези с възможности да заделят настрана....

# 11 426
  • София

Абсолютно!
Ами да фалират- явно е каква им е жизнеспособността. Може би е по-добре такива да изпофалират и да се почне на чисто. А който е взимал необмислени кредити да си му мисли- не е  малък. Ако не може- все има жилище на родителите му и ще живее с тях, на село- където намери. Няма да остане на улицата. Само на някои дето не можели да живеят с родителите сега ще им се избият такива идеи от главите и ще разберат много работи че могат. В крайна сметка и аз имам къща на село- мога да копам мога и да не копам. Мога да се топля с хиперинверторен климатик- мога и със съчки от гората.

Цитат
Естествено- никаква помощ не трябва да има за никой освен за действително нуждаещи се. Даже и да подпомогнат на някой бизнеса, трябва да е само ако е бизнес дето има шансове след това.  Който не си е правил сметката да му мисли- ще му подейства възпитателно ситуацията. В крайна сметка аз нямам проблеми да подпомогна няколко закъсали близки ако се наложи и предполагам всеки от тези хора би трябвало да има кой да му помогне временно.

# 11 427
Финалният вариант на Закона за мерките в извънредно положение излезе в Държавен вестник
http://m.legalworld.bg/85861.finalniiat-variant-na-zakona-za-mer … aven-vestnik.html

# 11 428
  • В планината / На морето
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3067922433271579& … d=796401967090315
Малко положителни емоции😍😍👏👏.
Реакцията на медици в интензивно отделение в Мадрид, когато виждат че пациента диша САМ за първи път , махайки респираторния апарат.
Апаратите показват дали пациента диша заедно с апарата и сам 
и дали това собствено дишане е достатъчно за да го изключат от командното,
така че лекарите предварително знаят, че ще диша.

# 11 429
  • Пловдив

Е, преди 100 години не е имало ЕС. Други са били правилата, спорде които загубилият войната плаща.

Разглезени сме, не сме лишавани от нищо в последните години. Постоянно ни се повтаря, че имаме права и свободи. И когато ни ги нарушат и не можем да си правим, каквото си искаме, се надава вой до небесата.

Общи условия

Активация на акаунт