COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 335
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 11 985
А защо не Домусчиев да е контролирано заразен?! Според мен е логично-получава имунитет тогава, когато вирусът го няма в болниците и ще получи подсигурено лечение и същевременно чудесна реклама. Така докато ние стоим и сме в шок, той и жена му са с антитела...

# 11 986
  • София
Минимум месец ще удължат ИП, и то в най-оптимистичния сценарий.

На там върви. Със сигурност ще искат да не ни изненада пак ако се махне ИП преди 6 Май, че агънцата, Гърцийката .. нали се сещате. Ако за 24 Май сме вече ок, ще е супер, но преди 6ти няма шанс според мен.
Поне до 6-и май няма да има никакви пътувания. Съмнявам се въобще за Гърция някой да си прави илюзии....преди септември (коя година?).
След 24 май, ако няма лекарство или нещо обнадеждаващо - на никого сигурно няма и да му се пътува вече от страхова невроза.

# 11 987
В Италия имало вероятност ограниченията за придвижване да останат до края на юли, дори да се спре транспорта и да се затворят и улиците...

# 11 988
Аз не знам защо попитаха това. И доста от другите участници не лекуват болни от ковид.
Оня ден Иво Петров- кардиолог, взе отношение за хлороквина, а него го ползват главно ревматолозите в момента, в хиляди пъти повече от инфекционистите, щото има повече болни с автоимунни, отколкото с малария.
Не могат да разделят....и аз не знам какво делят.

# 11 989
В Поморийската болница са отделили 5 легла Ковид. Това за община Поморие, община Несебър и община Руен. Simple Smile
А всички общини на юг от Бургас нямаме болници, т е сме за бургаските легла. Simple Smile

Не трябва да допускаме да се разболеем, че. ....страшно

# 11 990
Ама хора, пийте ги тия успокоителни, ако трябва. Няма срамно, иначе филмирането може да разболее човека.

Аз не смятам, че има конспирация. Просто в сегашната криза някои хора се възползват и забогатяват, както е било винаги.

Да, напълно случайно правителствата в 140 държави убиват комар с водородна бомба.

# 11 991
  • Пловдив
Кви агънца каква Гърция... Те в Гърция първо трябва да си вдигнат карантината. Не сме сами в тази епидемия.

Много конспирации около Домувчийски. И за да си вдигне рейтинга, ще поставя под карантина болница и персонала й. Контролирано заразяване е безумна идея. Ако стигне до дихателния апарат? И само с дарението пак щеше да си вдигне рейтинга.
То и другите даряват заради рейтинг.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:20 от dundi73

# 11 992
Току що оббявиха реанимационните легла на частните болници в 3 области по БТВ.Защо не извадят такава информация и за държавните за страната ми е интересно..както и персонала...Защото обявиха имали 800 инфекц.легла,можели да станат 2000,но това не са реанимацинни не знам дали някой обърна внимание..Иначе има как не..

# 11 993
  • в страната на чудесата
Незнам какво Ви пречи Токуда, но искам да отбележа че Ники Младенов е национален консултант по анестезиология, завеждащ клиниката на Токуда. Напълно нормално е да е в този съвет.

# 11 994
  • София
Тая защо не вземе да се скрие! Как се пишел алгоритъм!
Тя е най-адекватната журналистка.

Нещо не се научи тази жена да задава въпросите кратко и ясно. А за алгоритъма е въпрос на обща култура, тя ако не го знае да си гледа работата, срамота е! Днес се спомена за алгоритъма, тя имаше 3 часа да се поинтересува по въпроса що е то алгоритъм в здравеопазването.

# 11 995
  • Sredets/Burgas
В Поморийската болница са отделили 5 легла Ковид. Това за община Поморие, община Несебър и община Руен. Simple Smile
А всички общини на юг от Бургас нямаме болници, т е сме за бургаските легла. Simple Smile

Не трябва да допускаме да се разболеем, че. ....страшно

Доколкото имам (непотвърдена ) информация болниците в Айтос и Средец ще бъдат трансформирани за болни с Ковид 19.

# 11 996
А защо не Домусчиев да е контролирано заразен?! Според мен е логично-получава имунитет тогава, когато вирусът го няма в болниците и ще получи подсигурено лечение и същевременно чудесна реклама. Така докато ние стоим и сме в шок, той и жена му са с антитела...

Защото са се върнали от ски във Франция. От много места чувам, че покрай тези ски ваканции цяла Европа се е заразила. Не е само Банско.

# 11 997
  • София
В Италия имало вероятност ограниченията за придвижване да останат до края на юли, дори да се спре транспорта и да се затворят и улиците...
Китай - 2 месеца супер ограничения, Италия - 5. Каква е логиката, почвам да се чудя, само в дисциплината ли?

# 11 998
Един интересен "епидемиологичен" калкулатор. Горе в дясно има плъзгач, с който се задава различен процент ограничение на предаването на вируса.. отделно се мести и деня на предприемане на мерки след първия случай
http://gabgoh.github.io/COVID/index.html

# 11 999

Какво предлага едно легло за интензивни грижи

Допълнителните легла за интензивно лечение в болницата във Вирсен –Германия са все още празни. Но лекарите и медицинският персонал са подготвени за настаняването на пациенти с корона вирус. Броят на интензивните легла в болницата е удвоен от 12 на 25.
„Цялостното оборудване, което принадлежи към това легло, струва около 180 000 евро“, казва д-р. Томас Аксър (54 г.), управляващ директор на болницата. Не е ясно дали обаче броят на леглата ще бъде достатъчен. Никой не знае какво точно предстои. "Но едно е сигурно: всеки пациент, който се нуждае от такова легло за интензивно лечение, вероятно ще го ползва за около три седмици."

https://www.bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-news-im- … d.html#la69603620

Общи условия

Активация на акаунт