COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 559
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 275
Скрит текст:
Докато съм още на сайта на китайския вестник, който нямам представа доколко е надежден, прочетох и две статии за проучвания на вируса при децата. В едната се споменава, че дълго след като тестовете станат отрицателни в оралните проби, във фекалните все още се отделя вируса. Нямат представа на този етап защо е така и какво може да означава това. Във втората статия говорят за по-висок процент на дела на децата до 15 години с напредването на огнището. В началото бил 2%, а след това станал 13%.
Цитат
Според изследователите, откритията предполагат, че с по-голяма експозиция на вируса рискът от заразяване на децата може значително да се повиши.

Цитат
И двете проучвания предполагат, че съществува риск от предаване на клъстери сред децата у дома и в училищата.
Боледуват наистина леко, но все пак смятам, че и младите трябва да се пазят. Тепърва се правят проучвания за последствията след оздравяването. При едно малко проучване например на 12 оздравели възрастни, се оказва че "двама или трима от тях имат намалена функция на белите дробове с 20-30%", задъхват се при бързо ходене и имат видими изменения в дробовете на томограф. Това последното е от риа новости, те цитират китайския вестник, но в него още не съм намерила статията. Тази тук е за децата:
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3074031/children … dults-study-finds

Дано да е временно. При всяка по-тежка пневмония има възстановяване на дробовете няколко месеца, така, че това е нормално. Да се надяваме, че няма да има последствия поне вируса-изрод.

# 1 276
В ЮК смятат да изолират превантивно (т.е. да си останат по къщите) всички хора над 70 години за период до 4 месеца. Ще им се доставят свежите продукти и лекарства.

https://www.bbc.com/news/uk-51895873

# 1 277
Пускано е за селена, нали затова изчезна, заедно с витамините и цинка

Понеже се оказа, че тия мултивитамини дето зобя от известно време включват и 50 микрограма селен та ми стана интересно..

# 1 278
  • Велико Търново
Не се сърди човече, и аз нямам, но знам колко силно влияние и аудитория има, това ми е мисълта. Със сигурност  поне 1/40+ ще е писал нещо. Ние без фсбк сме малцинство.

# 1 279
Момичета, определено няма начин да изтипосам човека публично тук. Ако искате, на лични, макар пак да не е много етично.
Не мисля, че е уместно. Държавата не счита за необходимо да затвори граници. Този човек си е изпълнил ангажимента.
Нали ни казваха че всичко е точно?

# 1 280
Някои срещал ли е фейсбук профил на лице с положителен резултат за covid19 в социалната мрежа? От 40+ души все някои трябва да е споделил нещо, не ми се вярва, да мълчат всичките...
В немската тема беше даден този туитър, на немкиня.

https://mobile.twitter.com/PreislerKa

# 1 281
Имам близка живееща в Швеция. Там населението масово е със " свободен дух" - тип кой ще ме ограничава от нещо, което ми е рожденно право?!
От там тръгва идеята за позволяване на сексуален акт между родители и деца. Свободата се изражда в свободия. Така, че няма нищо чудно че са с такъв манталитет. И се надяват на стадният имунитет....
Аз не искам да знам, кой точно е болният. Искам само да сподели какво му се случва - лекари, болки, лекарства....

# 1 282
Отмениха ми полет във вторник за Испания на wizz, но други авиокомпании, с които имат договори продължават да извършват полети дори до рискови дестинации. За какви мерки говорим изобщо?

# 1 283
Петицията за затваряне на границата я споделих преди няколко страници: https://www.peticiq.com/254108?s=68331094#sign

# 1 284
Дано да е временно. При всяка по-тежка пневмония има възстановяване на дробовете няколко месеца, така, че това е нормално. Да се надяваме, че няма да има последствия поне вируса-изрод.

При някои остават големи поражения. Майка ми така се баталяса при последната пневмония преди 20 години, получи сраствания, бронхиектазии, които си ги влачи до ден днешен. Много ме е страх за нея в тая епидемия.

# 1 285
  • София

Скрит текст:
В Германия, първо от Дюселдорф, сега и от Мюнхен, докторите казват, че ползват медикамент, който е дал добри резултати при няколкото пациенти при, които са го ползвали. Отделно и фармацевтите, които работят по въпроса, тези, които Тръмп иска да купи.
Няма да се свърши света!
За този медикамент от поне седмица беше ясно, че го ползват. Шефът на РКИ многозначително го спомена. Дано да го одобрят скоро и да имат достатъчно. Тръмп иска изключителни права, не просто да купи.

Много ли е важно дали е ром или е от Гръцката махала? Имунитет няма да придобиете като узнаете.
[/spoiler]

Аз като чуя думичката ваксина и веднага си казвам 2021 г. На хората сега им трябва лек, до месец, два, когато ще е масовия пик по света. Или тази ще е някаква рекордно бърза ваксина? Не ми се вярва, ама а дано. Моля се всеки ден за това и този кошмар да приключи.
Т.е. да разбирам, че от 1 седмица насам на експериментално ниво още се третират заболели от коронавирус и то с много добри резултати? Т.е. да очакваме лек до месец, два и ваксина догодина? И за това ли да си обясняваме ниската смъртност в Германия? И за това ли германеца, Томас Бах не мисли да отлага олимпиадата. Аз повече на майтап го писах вчера това, че има инфо на уше… Wink
Защо тогава не изпращат в Италия се питам, там умират по 3000 човека на ден...
Моля тези дето сте в Германия следете ги тези неща, със сигурност се обсъждат и по телевизиите и тамошната Бг мама и споделяйте тук. Макар че то ако има нещо официално ще гръмне веднага целия свят, ама ей така някакви новини, докато още сме във фаза положителен експеримент. Но то и думичката експеримент не е точна. Никой няма да си ескпериментира с хора освен ако не е сигурно, че действа и че няма опасни странични реакции.
супер новина, надявам се да не стане поредната, която ще потъне в забвение, че вече имаше няколко такива.

Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 22:38 от Diavolo

# 1 286
  • София
Прочетох във фейса, че има инициатива с пляскане по балконите в подкрепа на медиците. В карето на нашите блокове отекваше пляскането, бях решила, че и да съм само аз, няма да спра да пляскам. Имам приятелка от Бърза помощ,знам през какво преминава цялото й семейство. Та хората тепърва ще имат нужда както от реална, така  и от морална подкрепа, че не са сами.

# 1 287
Някои срещал ли е фейсбук профил на лице с положителен резултат за covid19 в социалната мрежа? От 40+ души все някои трябва да е споделил нещо, не ми се вярва, да мълчат всичките...

Ето този господин е заразен и предупреждава другите за почти незабележимите симптоми: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/na7rom/arild-33-er-coronas … ubtile-symptomene
Накратко за него е като лека настинка, но се оказало коронавирус и той и семейството му са в изолация. Имаше още двама, които бяха излезли в медиите - един дядо даде интервю през прозореца на къщата си, и още един 40-50-годишен мъж, който вече е здрав, разказа колко кошмарно е преминало заболяването при него.

Иначе ИСИЛ призовават терористите да не стоят в Европа, за да не се заразят завалиите.  https://www.thetimes.co.uk/article/isis-issues-coronavirus-trave … -europe-5m89dvjjw

Вирусът набира сила в Африка и в редица държави вече има регистрирани заразени, които са внесли заразата от другаде.

# 1 288
МС обсъжда отлагане на финансовите отчети до 30 юни, от тв блумбърг

# 1 289
  • София
В Германия, първо от Дюселдорф, сега и от Мюнхен, докторите казват, че ползват медикамент, който е дал добри резултати при няколкото пациенти при, които са го ползвали. Отделно и фармацевтите, които работят по въпроса, тези, които Тръмп иска да купи.
Няма да се свърши света!
Затова имат само 11 умрели, а иначе гонят висока заболяваемост вече.

Общи условия

Активация на акаунт