COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 477
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 780
В Испания новите са +5,552. Не знам дали ги обявяват само веднъж на ден. Вчера бяха повече +6,922

# 12 781
Скрит текст:
В края на краищата някой успя ли да разбере как се случи това медицинско чудо, Домусчиев да се излекува от корона вирус за 5 дни?
Изобщо не е бил болен.
 Лъжат.

Бил е, има изследвания, че организмът се чисти от вируса бързо/4-6дни/ с това лекарство, с което е лекуван.

Добре де, вчера от медицинския съвет казаха, че този препарат е с много странични ефекти и трябва да се внимава и преценява на кои пациенти да се дава. Аз до колкото разбрах се дава на хора в много тежко състояние, при което вредата да не се дава лекарството ще по-голяма от тази, ако  се даде. Домусчиев такъв пациент ли е бил? Или наистина препарата помага, но само нашия щаб го отрича.

В темата се писа / отдавна беше / , че препарата дава странични ефекти при продължително ползване. Ако, се приема в кратък период не би трябвало да е опасен. В чуждите изследвания, казваха ,че трябва да се прилага още при по -леките симптоми за да попречи да се развият по-тежки такива. Нашите, понеже, дозите които имат са малко на брой, решиха че ще го прилагат само на по-тежките случаи. После ще кажат ,че лекарството не лекува и така.

Не мога да дам линк, но мисля ,че изказванията бяха на френски и американски лекар /за даване на хлорохин в ранните етапи на заболяването /.
Това го беше казала китайската журналистка или лекарка но беше за Авирон-ако не бъркам.Хлорихина за тежките само съм срещала да го дават.

# 12 782
В края на краищата някой успя ли да разбере как се случи това медицинско чудо, Домусчиев да се излекува от корона вирус за 5 дни?
Изобщо не е бил болен.
 Лъжат.

Лъжат защото.....???

# 12 783
Е няма как да станем като Италия. Те имат по 5000+ болни на ден, а ние правим по 300 теста.

# 12 784
В Испания новите са +5,552. Не знам дали ги обявяват само веднъж на ден. Вчера бяха повече +6,922

Най-точно би било всяка държава да обявява веднъж на ден данните си, както прави Италия в 19:00 ч.
Дразнят ме брифинги два пъти на ден. Стана тенденция сутрин едноцифрено число, в 17:00 ч-двуцифрено.
Да се казват веднъж на ден и това е.
Ето, Сащ актуализират по няколко пъти на ден. Тъкмо се зарадваш, че са по-малко на брой новите от вчера, и турят нови 5 хиляди...

# 12 785

Много тестват - много откриват.
Ние с нашите темпове на тестване ще си ги караме пневмониите като "настинки" - в къщи с глад, чай и лимони.

# 12 786
Е няма как да станем като Италия. Те имат по 5000+ болни на ден, а ние правим по 300 теста.
Харасва ми. Няма шанс да минем 300 новорегистрирани на ден, а като знаем, че повтарят тестовете, заначи още по малко.

# 12 787
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.
Ние не сме Испания, нито Италия. Не е задължително да ни чака същото.
Къде сме ние? Спрямо тези държави може и да е по зле? Или поради факта, че сме далеч по издържливи ще минем по леко?Blush
Просто не се предавайте предварително.

# 12 788
Няма как да станем като Италия, защото населението ни е десет пъти по-малко!

# 12 789
Да видим Магърдич дали няма нещо да дари Thinking
Да вземе да продаде на жена си 20-тата ретро кола, купена напълно безсмислено и да дари парите на болниците
Не да се развява по телевизиите с тези 1000 лева дето победителя ги дарява за някого
Те едни негови обувки са по-скъпи, само за 1 ефир там да се завърти
Та добре е да даряват богатите... всички сега да си отправят "предизвикателство" кой колко ще дари , да ги видим
Хванах се с него за пример , но има много други такива Confused

Така, де - я ДП как "дари",  пардон върна половин милион, а само през ноември ББР са му дали  още 25 млн. за спасяване на Техномаркетите

# 12 790
Хайде наистина да спрете да давате Италия за пример!Стана вече много досадно.Да,ужасно е при тях,но това не ни оправя нашите проблеми.Особено втръсна да използвате положението в Италия като аргумент срещу всеки,който не споделя вашето мнение.Стига вече.

# 12 791
  • Варна
Добре, де. Хайде привържениците на тезата "здравите да си живеят нормално" да обяснят просто и ясно защо тази социална изолация е политика в повечето държави. Защо никой не се сети да приложи тези така гениални идеи? Защо навсякъде има ограничения за всички, макар и с някакви нюанси?
Нали не знаем какво и що?
Дайте пример за държава, в която са изолирани само хронично болните и хората над 65.
Моля!

# 12 792
  • на пистата
Разбирам, че тази тема вече е само за статистики и броене, но да вметна само, че във фейса ми излиза пост, че супермаркетите започват поръчването на паравани от плексиглас и стъкло пред касиерите, за да ги предпазват тях и клиентите. Самата фирма пуснала линка ще ги изработва, няма да пускам линк, за да не излезе реклама. Това е много смислено действие. Не знам кои вериги магазини, но дано всички предприемат тази мярка.
В нашето малко градче Карлово,Кауфланд вече си имат такива стъкла касиерките.
Имаме 20г момче със съмвение за ковид.Прибрал се е на 12ти от Англия.Правил е купон с приятели след като се е прибрал.Ета за тази безотгонорност се говори.А после защо народа е настроен против прибиращите се.Защато са тъпи и безотговорни.

# 12 793
Скрит текст:
Добре, де. Хайде привържениците на тезата "здравите да си живеят нормално" да обяснят просто и ясно защо тази социална изолация е политика в повечето държави. Защо никой не се сети да приложи тези така гениални идеи? Защо навсякъде има ограничения за всички, макар и с някакви нюанси?
Нали не знаем какво и що?
Дайте пример за държава, в която са изолирани само хронично болните и хората над 65.
Моля!
Няма.
Защото ако изолират отделни групи хора, ще ги обвинят в дикриминация.
Като навреш ВСИЧКИ в миша дупка, си благодетел.Който мисли за благото на народа си.

# 12 794
  • Варна
В Лидл монтираха такива плексигласови паравани още в събота следобед.
На входа имаше дезинфектант за ръце, а за количките имаше такъв под формата на спрей и кърпи за почистване на дръжката на количката.

Общи условия

Активация на акаунт