COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 296
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 980
Какво е това с Емил Димитров?
Въртят на всеки час по радиото "Ако си дал на гладния" в знак на подкрепа към медиците ни.
По всички радиа едновременно. Аз днес засякох по Нованюз, Енерджи и Радио1, сигурно и по другите е така.

# 13 981
Добре, че не слушам радио,

крайно време е да почнат и при нас с по един брифинг вечер, то и без това последните дни само по 1-2 нови казват сутрин, пък вечер са повече...

# 13 982
Е той въпросът е безмислен на този етап. Единствената държава, която нещо е овладяла на този етап, е Китай. И те самите не знаят, ако разхлабят мерките, дали няма пак да плямнат.
Не е единствената. Южна Корея, Сингапур много успешно се справят.
Какви стратегии използват и с какво тестват?

# 13 983

Австрия се справя добре.

Какво означава това? Не всички говорим немски.
нищо не означава, освен това не  е вярно,
 болните и умрелите и тук растат
Болните растат, но нарастват с все по-ниско темпо. Вчера бяха нараснали с 20% , днес с 18.

# 13 984
А ето ги и данните от смееща се Дания, пресни , пресни .

WORLD / COUNTRIES / DENMARK
Last updated: March 26, 2020, 11:55 GMT
 Denmark
Coronavirus Cases:
1,851
Deaths:
34
Recovered:
1

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/

Така, сега много ми е интересно тези хора, които пускат такива данни, дали са наясно, че ако не изследваш за Корона вирус, няма да намериш Корона вирус. В смисъл, в момента, в който започна тестването, се намериха болни, че и умиращи. Ето защо не може да се говори със сигурност, че само защото не са взели мерки, за това са тези резултати в посочената от вас Дания. Нали разбирате, че в западните държави е пълно с всякакви хора от цял свят, които живеят там, пътуват до там и те са много повече, отколкото са в България....Така че, цялата тази хвалба, че у нас няма много заболели и умрели означава или че:
1. Там тестуват по-масово, или
2. У нас няма много хора, които да са ни го привнесли, в т.ч. чужденци или пътуващи напред-назад българи.
Тъй като по елементарна логика второто не е вярно, остава да е вярно първото.

# 13 985
  • София
Гърция е получила 5 тона хлорохин от Индия и от утре започва да го прилага в болниците си. Отделно стартират производството му.
https://greece.greekreporter.com/2020/03/26/coronavirus-pandemic … reece-from-india/

# 13 986
  • БГ
Аз искам да видя тези държави, които панически се самоизолират, какво ще правят като им потрябва чужда помощ, каквато ЩЕ им потрябва. Никоя държава няма пълен ресурс да се справи самостоятелно вече. Точно сега трябва солидарност и взаимопомощ, но каквото сам си направиш, друг не може.

На най-засегната Италия в момента помагат само Китай и Русия. Някои дори се опитват да препятсвтат и това. Ако някой си мисли, че при нужда от наша страна някой ще се протече да каже коя точно европейска държава ще ни се притече.

# 13 987
# 13 988
  • в страната на чудесата
Може ли някой ако следи Щатите да ми прати линк?

# 13 989
  • В планината / На морето
Скрит текст:
Скрит текст:
Австрия се справя добре.

нищо не означава, освен това не  е вярно,
Болните растат, но нарастват с все по-ниско темпо. Вчера бяха нараснали с 20% , днес с 18.
Да а утре ще е 22

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:15 от bubanka

# 13 990
И аз не слушам радио, постоянно.
Дразнят ме тези измишльотини - ръкопляскане, камбани, сега и тази песен?!
Е. Димитров не го харесвам изобщо, тази песен пък съвсем.

Нас вече ни проверяват с термокамера.

Ако, недай си Боже, се разболея, ще откажа Хлорохин.  Каквото стане, Божа работа.
Не искам това лекарство.

# 13 991
Пускам още мисли за размисъл, Мутафчийски преди 1 месец : „Коронавирусът е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото коронавируса“. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ проф. Венцислав Мутафчийски.По думите му сме преживели далеч по-опасни инфекции през 2002 г. и 2012 г. – смъртността е била в пъти по-висока, отколкото при COVID-19.” Хората като ги поставиш сред властта и се опияняват.

# 13 992
  • ГО
Не можах да гледам брифинга. Казаха ли дали новият случай от Търново има общо с първия?
Дали е контактен?

Тестът на детето от Търновската болница е отрицателен.

# 13 993
Може ли някой ако следи Щатите да ми прати линк?

Щатите да не ги мислим. Те почнаха да печатат пари.

---------------

Колкото повече го гледам, толкова повече разбирам, че Мутафчийски е устата на Баце. Каквото са му заповядали, това повтаря. Като папагал, самостоятелна мисъл там не тече или поне му е забранено да я споделя. Така кралят - слънце не губи рейтинг, обикаля да симулира дейност по заводите, а след някоя и друга седмица, като отпуснат мерките, ще се появи триумфално, спасителят на нацията.

# 13 994
Скрит текст:
Скрит текст:
Австрия се справя добре.

нищо не означава, освен това не  е вярно,
Да а утре ще е 22

22 бива, да не стане 40 както беше доскоро.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:17 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт