COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 027
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 920
Нови 21 случая !

Кърджали - 1
Смолян - 2
Хасково 1
Плевен 1
Велико Търново 1
Варна 1
София 14

Двама от София са в тежко състояние .

Общо 9 оздравели , .
Утре ще има повече информация за тях

Общо 264 в България .

Според Генерала :

От 08.03 досега са тествани над 6000 човека .

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 17:10 от alethea

# 13 921
Ох , не бях се замисляла.

От 11 бройки положителни са открити 2 бр.

Това означава ли че останалите 9  не могат да ги намерят на адресите , които са дали например при пристигането ,  или  адресната регистрация  им е фалшива и си развяват панталоните някъде? ??

Споко.. става въпрос за математически модел, който допуска, че на всеки 2-ма диагностицирани се падат по още 9 неоткрити.. може да са 9, може и да са 19.. но никой не им търси адресите.. Simple Smile

# 13 922
Значи, аз разбирам хората, които се тревожат, притесняват. Кой за работа, кой за бизнес, кой за наем, кредит, храна и т.н. Как пък от всички "волни и свободни" подтикващи към отваряне на граници, падане на извънредно положение и т.н. не си отвори магазинчето, не тръгна да става доброволец срещу заплащане (има и такива опции, ако нямаш хляб на масата и не е опасно)
Не разбирам защо цял ден (до някъде четох) се пише, че е глупост, че повечето не знаят и са го прекарали на крак, че това е умишлено и т.н.
Как пък всички държави и най-отворените и недоверчиви не оставиха нещата по старите норми.
Как пък толкова жертви има и то сред млади хора.
Как пък не им омръзна да побутват другите да махнат с ръка и излезнат. Само те ли са здрави , ами да работят, има къде, дават се пари. Никой тук не е докарал това чудо и не го иска. Нас също ни е страх и ние не сме богати, и ние си имаме грижи, ама когато искахме да се затворят границите, да има ограничения, хотелите да затворят и те с чужденците, да има ограничения, децата да се пуснат, тук всички за икономиката. Щяхме да сме може би единствената държава сега почти без заразени, нямаше икономиката да пострада така, нямаше да сме затворени.
Сега пак роптаят. Какво искат? Да умрат млади и стари, та да се успокоят?
Ми аз няма да отида на козметик и фризьор. Няма да отида на хотел, почивка, както миналата година. Няма да отида на ресторант. Къде ще им е бизнеса, защото и много ще са като мен. Всички сме потърпевши, няма сфера дето да не е . Всички сме на загуба, но и повечето искат да оцелеят. Може би няма да се получи, но поне ще опитаме.
Ако стане , каквото си мисля и лично аз очаквам и Господ няма да ни помогне. Да се молим и да чакаме, защото ще е страшно си мисля. И никой не е застрахован, ама никой. Бизнес и пари всички губим малко или много. Дано животът да не загубим.

# 13 923
Фанфанито, с две ръце подкрепям мнението ти. И аз мисля същото. Дано не познаем обаче и да сме в по-безжертвен вариант.

# 13 924
  • There I was on a July morning
Нямам възражения, срещу действията, а срещу бездействието на щаба и компания. Именно защото са лекари, не им е работа да пишат стратегически планове, а да лекуват хората.
До тук, две седмици, откакто сме в ИП, оказа се, че има болен дошъл от Испания, преди първия рег. случай, има починали, има излекувани и ...след месец ще вземат решение. До тогава не трябва да боледуваме ли или да се лекуваме с парацетамол.
Не съм забелязала да бездействат, напротив. Не са почивали и един ден през последните 1-2 седмици. Не знам какви решения очаквате сега. Ясно е, че трябва да се видят резултатите от карантината и тогава да се въведат последващите мерки и да, част от задачите им са да правят стратегии.
Относно боледуването - процедурата е обаждане на ЛЛ и действие, според указанията му. Никой не е казал да лекуваме бронхопневмонии сами вкъщи с парацетамол.

# 13 925
  • София
Много беше нервен Генералът днес.
Дали не чуват добре въпросите или не разбират какво ги питат?!

# 13 926
  • София
Скрит текст:
Нови 21 случая !

Кърджали - 1
Смолян - 2
Хасково 1
Плевен 1
Велико Търново 1
Варна 1
София 14

Двама от София са в тежко състояние .

Общо 9 оздравели , .
Утре ще има повече информация за тях

Общо 264 в България .

Според Генерала :

От 08.03 досега са тествани над 6000 човека .
А до 08.03. били направили около 4 000 теста, пак по думите на генерала? Или бъркам?

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:07 от bubanka

# 13 927
Мутафчийски, каза че в разгар на епидемията, няма как да махат това положение. Мисля, че тепърва при нас предстои....
За КПП-та  реагира доста рязко, тоя народ е свикнал да тегли една майна и да си обикаля, ама  няма.

# 13 928
Защо толкова скъсиха брифинга.
Искаме да знаем, във Варна какъв е новия. От пристигналите от Англия ли е, или контакт на друг.
Какво е състоянието на другите и най вече на онова куку диджея...
За новите градове, подробности...

Генерала е ядосан, ами да си вземе заместник. Не сме длъжни да му търпим ПМС състоянията!

# 13 929

Австрия се справя добре.

Какво означава това? Не всички говорим немски.

# 13 930
Изказването на Мутафчийски изобщо не внася оптимизъм . Най-накрая го питаха какво правим след карантината. Той каза - как така временна мярка? Ами ако няма случаи след махане на карантината? Ужас. Те смятат да ни държат заключени докато няма нито един случай явно...
Не ви разбрах, какво е казал Мутафчийски?
Карантина - може би не точно, но социална дистанция и изолация под една или друга форма, колеги, ще остане до намиране на сигурна ваксина, ако няма ефикасно лекарство. Стаден имунитет не се създава за няколко дни, седмици или месеци дори.

Думите му бяха :

1 . Как така е временна мярка карантината? ( В отговор на въпроса, че карантината е временна)
2. Ами ако няма нови случаи когато махнем карантината? ( В отговор какво правим след като излезем всички навън и има нерегистриран случай)

# 13 931
Преди дни писах, че през февруари семейството изкарахме съмнителен грип. Днес направих тест за КВС антитела в Цибалаб - отрицателен е за настояща и за отминала инфекция.
Много хора се изказват, че може да са го изкарали, наистина симптомите са еднакви. Казвам го, защото ежедневно се внушава страх и съмнение. Очевидно нашето е било друг тип грип.

# 13 932
  • 1st floor
Къде я дават тази Ризова?

# 13 933
  • Bulgaria
Къде я дават тази Ризова?

БТВ

# 13 934
Проф. Мутафчиский ще гостува сега в Лице в Лице по БТВ.

Случаят от Търново дали е на детето?

Общи условия

Активация на акаунт