COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 901
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 220
  • София
[
Скрит текст:
quote author=az_pak_az link=topic=1189333.msg40445549#msg40445549 date=1585247837]
Измежду вас има ли зъболекари и зъботехници, по разни причини   ме интересуват намалели ли са поръчките и доходите
 на зъботехниците но работата им зависи от първите.
Не знам какви са заповедите, но си работят видях лично.
Ако някой има впечатление би ли споделил намаляла ли е работата с корони, мостове, протези...

Само за някои е извънредно това положение....
И те интересуват доходите им, или това ,че има хора които имат нужда от стоматологични услуги/ не визирам спешно избелване на зъби/   и е редно да я получат?
Не ме интересуват ей така от любопитство и клюкарстване. Интересува ме ще могат ли да бъдат издържани две деца, но не мога да питам лично...
И съм отбелязала, чи ме интересуват зъботехнически а не стоматологични услуги.
[/quote]
Тоест интересуват те парите. Ако не работят зъболекарите то логично у зъботехниците няма да имат работа.
А дали " ще могат ли да бъдат издържани две деца" е "божа  работа" и на щаба.

# 14 221
  • Пловдив
Добре, а защо се мълчи вече по въпросите:
1.Шият ли се маски и докъде стигна това шиене?
2. Ще внесат ли плакенила и в БГ или ще се ослушват, докато всички други се запасяват?

Маски се шият. Позната с шивашко ателие помага на приятелка, поела голяма поръчка. Плащат по 20 ст. за ушиване на маската.
Преди няколко дни Мутафчийски каза, че в България има 35 хил. дози от това лекарство.
Лекарката, която се лекува във ВМА, е отказала лечение с плакинил, защо ли?

# 14 222
Напрежение! 9 души от персонала на отделение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана със съмнение за коронавирус.

И.А. е от ромския квартал на Монтана "Кошарник" и при постъпването си в отделението е обяснил, че има магазин за хранителни стоки в квартала. В магазина той е бил в контакт с много хора, които се се завърнали тези дни от работа в чужбина заради затворени там фабрики и фирми. Поради това има вероятност да е заразен, коментира Магдалена Стоянова.

https://www.bulnews.bg/article/371926?fbclid=IwAR2iuDHlx7qEI5U1F … HaMHmLHepXmj__pMk
Една съфорумка преди малко спомена, че утре планува да пътува за натам. Да има едно наум. Дано чете още.

# 14 223
  • Варна
Непроятно уточнение в worldometers
"6203 нови случая и 712 нови смъртни случаи в Италия. Worldometer се свърза директно с представители на Пиемонт и получи потвърждение, че броят на смъртните случаи в региона е 499, 50 повече, отколкото е съобщено в бюлетина на Protezione Civile днес. Проверихме общата сума по региони и можем да потвърдим, че общият брой на смъртните случаи в Италия като от днес е 8 215, а не 8 165, съобщени неправилно от Protezione Civile. Следователно, общият брой на случаите се променя от 80 539 до 80 589."

Колкото до сметките за едва ли не по-малък брой починали общо в Италия от обикновено... Преди няколко дни цитирах пак от същия източник...
"В град Бергамо е имало още 108 смъртни случая през първите 15 дни на март тази година в сравнение с 2019 г. (164 смъртни случая през 2020 г. срещу 56 смъртни случая през 2019 г.) според кмета на града Джорджо Гори. През този период на коронавирус са причинени 31 смъртни случая (по-малко от 30% от допълнителните смъртни случаи през тази година)

"Има значителен брой хора, които са умрели, но чиято смърт не се дължи на коронавируса, защото са умрели у дома или в старчески дом и затова не са били тампонирани", каза кметът"

И това е до средата на март, преди да скочат бройките на починалите.

Та, не знам какви статистики гледате.

# 14 224
Искаш да кажеш, че болниците в Италия са пълни само с хора 80+, които и без друго ще гушнат босилека тази година. Колко оптимистично. Щото те 80-годишните все пак ще умрат тази година. Да ги пишем от корона, че да не ни бъркат статистиката.

Аз говоря с числа , ти с общи приказки. Кажи ми защо смъртните случаи през 2019 и 2020 са еднаква бройка , при положение, че имаме 8000 починали от коронавирус , който го е нямало 2019? Можеш ли да ми обясниш логично и да кажеш ,че няма нищо гнило в тази истерия?

# 14 225
  • У дома !
Най - големият проблем са прибиращите се от чужбина българи е момента. И докато вие, мили дами и господа си седите чинно вкъши, господин Х каца на Летище София и трябва да се прибере до родното Търговище. Дето ще стои в седмици в изолация /уж/. А как аджеба, господин Х прелита от София до Търговище? Колко контакта е имал още в самолета, колко ще има във влака, автобуса, автомобила, автогарата до родният си град?? Кой контролира как пристигащите българи се самоизолират още със стъпването си на родна земя?

Никой! Много точно описано всичко!
Снощи с влака от София до Нова Загора,Карнобат,Айтос и Бургас се прибираха една банда  работещи мъже от Германия,Франция и Холандия!
Същото беше и на другия влак за Варна ,пътуваха хора идващи предимно от Франция! Първо бяха в чакалнята,после и по влаковете,нали се сещате колко хора могат да заразят без да знаят.Ааааааа маски си сложиха всички чак на слизане в Бургас,когато разбраха,че полиция ще ги чака и лекарско лице ще им мери температурата.

# 14 226
Синоптик с лоши новини за времето до края на седмицата - перфектната изолация предстои
"Няма нищо по-хубаво от лошото време" Simple Smile Ще си останат пенсионерите вкъщи. Както искате ме разбирайте, аз за тях съм най-вече загрижена.

Немейка, много се смях с тези индийци Joy Боливуд продължава да работи, но произвежда новини, а не филми. Полицаите не само ги пляскаха по задните части с пръчки, ами ги караха и лицеви опори и клекове да правят по улиците.

# 14 227
Ми братушките от Лукойл да върнат разликата в цената на газта и пак ще е  "берекет версин", нали? Не да подаряват, а да върнат малко, каквото ограбиха

Нищо не връщат ''братушките'', само грабят,
затова и поляците, които ги знаят що за същества са
 и каква им е тактиката,  не им пуснаха самолетите с военни,
кой каквото ще да си мисли ....

# 14 228
  • София
Здравейте, няколко въпроса, ако някой знае:
1. От колко време  е карантината в Италия, станаха ли 3 седмици?

2. Пълна ли е карантината - т.е., по европейски пълна - да работят само магазини, аптеки, енерго, вода, полиция, доставки-зареждане и толкова, а който може от вкъщи ИЛИ е така само в Ломбардия, а в останалите области е като при нас (с изключая свободни разходки)?

3. В Италия в момента масов скрийнинг ли се прави? Ако да - може би в статистиката влизат случаи, които са на прага на оздравяването, но теста лови вируса? И ако е така, и тях ще ги "чакат" 14-21 дни преди да ги пишат оздравели, макар те да са вече на прага на оздравяването? Защото всички държави в началото не тестват хич, после почват на ангро.

От 9 март...
Важи за цяла Италия още от началото...
Има хора, които ходят на работа...
Мерси!
И все пак - кои ходят на работа - енерго, вода, полиция или всеки, който може да осигури в офиса си по 1 човек в помещение , дезинфекция и пр., а останалите хоум офис и се въртят? Защото у нас е така, даже по-леко, забранено е повече от 2 възрастни вън и вътре (ако не са едно семейство де), следователно препоръката поне е в офиси да има по 1 до 2 души в стая. Сега, ако са кол център - не знам, но пък биха могли дистанционно да работят, вероятно.

# 14 229
  • Варна
LondonEye, и аз дадох числа и сравнение по-горе. Би ли обяснил/а ти тях?
Цитат
"В град Бергамо е имало още 108 смъртни случая през първите 15 дни на март тази година в сравнение с 2019 г. (164 смъртни случая през 2020 г. срещу 56 смъртни случая през 2019 г.) според кмета на града Джорджо Гори. През този период на коронавирус са причинени 31 смъртни случая (по-малко от 30% от допълнителните смъртни случаи през тази година)

"Има значителен брой хора, които са умрели, но чиято смърт не се дължи на коронавируса, защото са умрели у дома или в старчески дом и затова не са били тампонирани", каза кметът"

# 14 230
Добре, а защо се мълчи вече по въпросите:
1.Шият ли се маски и докъде стигна това шиене?
2. Ще внесат ли плакенила и в БГ или ще се ослушват, докато всички други се запасяват?

Маски се шият. Позната с шивашко ателие помага на приятелка, поела голяма поръчка. Плащат по 20 ст. за ушиване на маската.
Преди няколко дни Мутафчийски каза, че в България има 35 хил. дози от това лекарство.
Лекарката, която се лекува във ВМА, е отказала лечение с плакинил, защо ли?

Няма 35 Хил. Дози. Има за около 250 човека.
Имали сме хинин, което не знам дали би вършило същата работа.
Явно докторката не е била в тежко състояние.

# 14 231

Имм чувството, че нещо не ни казват и го премълчават, за да не всяват паника в такава сложна обстановка.
Просто паническите действия на всички ме навеждат на тази мисъл, като че ли сега са разбрали нещо, което китайците са премълчали.

Отдавна си мисля същото. Или може би са казали и не са им повярвали...
Затова последва и тая безумна карантина в Ухан.
И затова се дразня на дребнодушието с което всеки се е вторачил в неговия си проблем.
И мисля че поне трябва да се постараем да правим това което ни се казва.

# 14 232
Лекарите в Монтана какви резултати очакват. Нали минимума за разболяване е 3-4 дни. Като се тестват веднага (или ден по - късно), вероятността за отрицателен тест е голяма. Както и вероятно все пак да са болни, въпреки отрицателния тест. 🤔

# 14 233
  • Bulgaria
Лекарите в Монтана какви резултати очакват. Нали минимума за разболяване е 3-4 дни. Като се тестват веднага (или ден по - късно), вероятността за отрицателен тест е голяма. Както и вероятно все пак да са болни, въпреки отрицателния тест. 🤔

Чакат резултат от пациента, за да знаят дали е положителен или не.

# 14 234
LondonEye, и аз дадох числа и сравнение по-горе. Би ли обяснил/а ти тях?
Цитат

Аз ти показвам статистика обхващаща стотици хиляди случаи, ти сравняваш 50 със 100. То даже е несериозно да се коментира коя извадка е с предимство.

Общи условия

Активация на акаунт