COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 854
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 205
  • София
От новините на БНТ преди малко - в канализацията открили короната, предупредили работниците в пречиствателните станции да вземат предпазни мерки за себе си. били се изливали от каналивацията на заразени, защото вирусът се отделя с фекалиите.
Белгийците призовават заразените, които са вкъщи, да не ползват една и съща тоалетна с членовете на семейството си или да дизенфекцират след употреба.

# 14 206
Всяка  помощ в такива ситуации е важна е нужна.
Особено когато ти пращат лекари.
В тази връзка - кубинците са изпратили лекарите, които са били в Африка при епидемията с ебола.

Имам чувството, че нещо не ни казват и го премълчават, за да не всяват паника в такава сложна обстановка.
Просто паническите действия на всички ме навеждат на тази мисъл, като че ли сега са разбрали нещо, което китайците са премълчали.

Русия и САЩ са с най-добри изгледи да приложат тактиката на Китай, ако се решат. Големи, самодостатъчни, могат много бързо и оперативно да се мобилизират и пренасочват ресурси.
Руснаците разчитат и на масово тестиране, те си произвеждат тестовете. Да видим как ще се справят  оттук нататък, мерките ги взеха относително рано, преди да са нараснали много като бройка.

Поляците са с хлопнати напълно граници и са пуснали мобилно приложение за тези под карантина. Посещават ги изненадващо полицаи в най- различно време и отделно като им се обадят трябва да си направят селфи, в което да се вижда дали са в къщи.

# 14 207
  • Пловдив
Искаш да кажеш, че тази година Италия са решили да покажат масовата смъртност ей така за развлечение. А за миналите години просто са си заровили ковчезите, които са били повече от тазгодишните. ОК, така да бъде. Още сме март, имат време да наваксат.

# 14 208
... и много починали по къщите си.

Сега си представете, че сте си у вас. Докато ви направят визитация по телефона, докато това , докато онова, няма места по болниците и айде чао.

Айде сега си представи че ТИ си си у вас и докато ТИ направят визитация и ТИ си чао...
А сега за да постигнеш това не спазвай никакви препоръки ...

# 14 209
  • София
Здравейте, няколко въпроса, ако някой знае:
1. От колко време  е карантината в Италия, станаха ли 3 седмици?

2. Пълна ли е карантината - т.е., по европейски пълна - да работят само магазини, аптеки, енерго, вода, полиция, доставки-зареждане и толкова, а който може от вкъщи ИЛИ е така само в Ломбардия, а в останалите области е като при нас (с изключая свободни разходки)?

3. В Италия в момента масов скрийнинг ли се прави? Ако да - може би в статистиката влизат случаи, които са на прага на оздравяването, но теста лови вируса? И ако е така, и тях ще ги "чакат" 14-21 дни преди да ги пишат оздравели, макар те да са вече на прага на оздравяването? Защото всички държави в началото не тестват хич, после почват на ангро.

# 14 210
  • Варна
Измежду вас има ли зъболекари и зъботехници, по разни причини   ме интересуват намалели ли са поръчките и доходите
 на зъботехниците но работата им зависи от първите.
Не знам какви са заповедите, но си работят видях лично.
Ако някой има впечатление би ли споделил намаляла ли е работата с корони, мостове, протези...

Само за някои е извънредно това положение....
И те интересуват доходите им, или това ,че има хора които имат нужда от стоматологични услуги/ не визирам спешно избелване на зъби/   и е редно да я получат?
Не ме интересуват ей така  заради клюкарстване. Интересува ме ще могат ли да бъдат издържани две деца, но не мога да питам лично...
И съм отбелязала, че ме интересуват зъботехнически а не стоматологични услуги.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:54 от danny_em

# 14 211
Изводът грубо казано е, не че хора не умират, а че тези хора щяха да умрат там и без коронавируса, просто това са хора накрая на живота си, 80 години при средна продължителност 82. Чисто статистически е нормално много такива хора да умират годишно. И след като умрат, установяват , че имат корона и ги пишат като жертви на короната. Но реално това води до заблуда, че короната взима допълнителни жертви над нормалната средна смъртност.
Това говорят числата , ако може някой не ка ги обори. Другото са емоции и паника.

А тези, които казват, не е така, тогава могат ли да дадат причина защо нямаме 145 000 смъртни случая  тази година вместо очакваните 137 000 ?

# 14 212
От новините на БНТ преди малко - в канализацията открили короната, предупредили работниците в пречиствателните станции да вземат предпазни мерки за себе си. били се изливали от каналивацията на заразени, защото вирусът се отделя с фекалиите.
Белгийците призовават заразените, които са вкъщи, да не ползват една и съща тоалетна с членовете на семейството си или да дизенфекцират след употреба.

Тука при нас да не стане някакво смесване. Че с каква вода ще се къпем. Пък и къщните не искат да пият минерална вода.

# 14 213
fiesta77, а аз какво казвам?
Не само търсенето намалява, а заводите за автомобили не работят.
Просто заглавието, което цитирахте, не дава яснота, че причината е в липсата на търсене на продукцията, а не в срива на нашата икономика. И веднага ще гракнат как едиколко си хора остават без работа заради Бойко и генерала. А всъщност няма много общо с тях.

Пак повтарям - причината е в COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

# 14 214
  • София
Сакън! Само това ни остава и съвсем ще я втасаме!

# 14 215
Здравейте, няколко въпроса, ако някой знае:
1. От колко време  е карантината в Италия, станаха ли 3 седмици?

2. Пълна ли е карантината - т.е., по европейски пълна - да работят само магазини, аптеки, енерго, вода, полиция, доставки-зареждане и толкова, а който може от вкъщи ИЛИ е така само в Ломбардия, а в останалите области е като при нас (с изключая свободни разходки)?

3. В Италия в момента масов скрийнинг ли се прави? Ако да - може би в статистиката влизат случаи, които са на прага на оздравяването, но теста лови вируса? И ако е така, и тях ще ги "чакат" 14-21 дни преди да ги пишат оздравели, макар те да са вече на прага на оздравяването? Защото всички държави в началото не тестват хич, после почват на ангро.

От 9 март...
Важи за цяла Италия още от началото...
Има хора, които ходят на работа...

# 14 216
Дали пикът у нас вече не е минал? Имаше две грипни ваканции. Здравната ни система не бе подготвена. Имаше много заболели от т.н.грип B. Възможно е да са прекарали и корона вирус.

Да минал е.
Ама от кумова срама да не се изложим пред Европата и ние някакви мерки да вземем.

# 14 217
  • Bulgaria
Напрежение! 9 души от персонала на отделение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана със съмнение за коронавирус.

И.А. е от ромския квартал на Монтана "Кошарник" и при постъпването си в отделението е обяснил, че има магазин за хранителни стоки в квартала. В магазина той е бил в контакт с много хора, които се се завърнали тези дни от работа в чужбина заради затворени там фабрики и фирми. Поради това има вероятност да е заразен, коментира Магдалена Стоянова.

https://www.bulnews.bg/article/371926?fbclid=IwAR2iuDHlx7qEI5U1F … HaMHmLHepXmj__pMk

# 14 218
  • Пловдив
Искаш да кажеш, че болниците в Италия са пълни само с хора 80+, които и без друго ще гушнат босилека тази година. Колко оптимистично. Щото те 80-годишните все пак ще умрат тази година. Да ги пишем от корона, че да не ни бъркат статистиката.

# 14 219
Бледолилава, нали идеята на авигана е да спре разпространението на вируса в клетките още в началото? Точно, за да няма усложнения. Човек няма как да знае дали ще има усложнения или не. Затова е по-добре да се действа превантивно, но ние нямаме лекарство. Сега го тестват в доста държави в ЕС и доколкото четох дава много добри резултати.
Е не знам за авигана. Аз чух днес по тв от Мутафчийски, че ги лекуват с хлорохин и антибиотик. И двете са при усложнения, а не просто така, защото имаш вирус. За мен въпросът е усложненията да се хванат навреме. Някои казват, че рязко се влошават, но допускам че си има индикации, видни на рентген, изследвания на кръвта и т.н. Имат специфична кръвна картина тежките случаи, затова предполагам така. Също и находки при визуална диагностика на лица, без изявени симптоми или фалшивоотрицателни тестове - ако е вярно това, което отговориха днес на въпроса ми, защо преди време "скочиха" за един ден заразените в Китай с 15 000.

Общи условия

Активация на акаунт