COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 745
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 775
Скрит текст:
ThinkingОт казаното на брифинка тази сутрин: В страната са направени общо 6454 теста. Специално беше обърнато внимание, че в тази бройка влизат и повторно тестувани пациенти, а някои дори са тестувани по 3 пъти.
Да приемем, че към момента има доказани 276 случая в България.
Ако предположим, че на тези хора са направени по 2.5 теста, това означава, че за тях са изразходени 690 теста.
Остават 5764 теста от общо изразходените. Да предположим, че с половината от тези тестове са тестувани хора по 2 пъти към настоящия момент. Т.е. 1441 човека са тествани по два пъти и 2882-ма по 1 път.
Т.е. общо тестуваните са:
276 + 1441 + 2884 = 4599
Т.е. от тези 4599 човека 276 са полжителни. Това дава заболеваемост около 6% към този момент.
Ако математиката ми е вярна......Thinking

Да, но са обхванати само малка извадка за тестове...
Колко хора са минали или самолечение или са лекувани от ЛЛ от ОВИ и им е минало без да са тествани.....

Скрит текст:
ThinkingОт казаното на брифинга тази сутрин: В страната са направени общо 6454 теста. Специално беше обърнато внимание, че в тази бройка влизат и повторно тестувани пациенти, а някои дори са тестувани по 3 пъти.
Да приемем, че към момента има доказани 276 случая в България.
Ако предположим, че на тези хора са направени по 2.5 теста, това означава, че за тях са изразходени 690 теста.
Остават 5764 теста от общо изразходените. Да предположим, че с половината от тези тестове са тестувани хора по 2 пъти към настоящия момент. Т.е. 1441 човека са тествани по два пъти и 2882-ма по 1 път.
Т.е. общо тестуваните са:
276 + 1441 + 2884 = 4599
Т.е. от тези 4599 човека 276 са полжителни. Това дава заболеваемост около 6% към този момент.
Ако математиката ми е вярна......Thinking

Не е такава заболеваемостта, защото не знаеш ако бяха тестували 10000, дали бройката на положителните нямаше да е същата. Не може така да се обобщава на ангро...

Аз само обобщавам данните към момента. Разбира се, че най-точна статистика ще има, когато изследват всички хора, но това е невъзможно.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:27 от bubanka

# 14 776
Въпроса с тестовете от снощи не е правилен.
Трябваше да питат КОЛКО ДУШИ СА ТЕСТВАНИ ДО МОМЕНТА,  а не колко теста са направени. Те само за фек болния Домусчиев са изгърмяли поне 10 бройки.

# 14 777
ЕС май основно се занимава да размахва пръст на България. В добри времена показалец, в трудни времена - среден. Много грозно!

# 14 778
И аз това се чудя за аптеки, магазини и всички, които работят с клиенти. Как ще го отворят отново като всички слуижители, вкл. и семействата им трябва да са под карантина 14 дни?

Има си процедура, за което. Затваря се обекта за два дена, дезинфекцира се и се отваря с друг персонал. Хората работели преди това се карантинират за 14 дена.

# 14 779
Лъки, само че съм сигурна, че Домусчиев ги е платил и не са в тази бройка. Иначе си права, да.

# 14 780
От известно време се чудя на нещо?...понеже на толкова многолюдна и бързо списвана тема не съм попадала, се питам:
Дали между нас не се подвизава някой от хората с открит COVID-19?
Просто ми хрумна, нищо лошо няма, ако е така.

# 14 781
Въпроса с тестовете от снощи не е правилен.
Трябваше да питат КОЛКО ДУШИ СА ТЕСТВАНИ ДО МОМЕНТА,  а не колко теста са направени. Те само за фек болния Домусчиев са изгърмяли поне 10 бройки.

Освен това трябва да се знае, колко от тези тествани за коронавирус с отрицателни тестове са преминали и тестове за антититела....т.е. колко от отрицателните показват данни, че са отрицателни защото вече са се излекували и са прекарали болестта безсимптомно.

# 14 782
Лъки, само че съм сигурна, че Домусчиев ги е платил и не са в тази бройка. Иначе си права, да.
Може и да ги е платил, не знам, не се каза. Но метода им за смятане е побългарен.

Някой знае ли как се смята 14 дни карантина. Деня в който пристигаш брои ли се, или от следващия?
Примерно кацнал си в понеделник, можеш ли след 2 седмици в понеделник да излезеш, или чак вторник сутрин?

# 14 783
  • Bulgaria
101-годишен италианец пребори коронавируса. Чудесна новина. Всеки има шанс ако има достъп до лекарска помощ.

https://www.actualno.com/world/101-godishen-italianec-prebori-ko … qgJKWrHcpuxRCuWS4

# 14 784
Колко хора трябва да са под карантина, кой плаща болничен?
Някои затова предлагат да няма карантина в момента и всеки да си работи. Те дори не усещат колко скъпо е и това. Освен че няма кой да те прегледа и масово ще сме заразени, няма да има и заплати, защото никой не ти дава ей така три седмици да си лежиш у вас. Съответно ще се и лъже масово, за да не те уволнят.

Аз не вярвам фармата да ни е заразила нарочно поради самия факт, че само за този месец Австрия реши да губи/влага в борба с вируса (кой както иска да го погледне) 38 милиарда евро. Не са пари на ЕС, вътрешни са. Печеливши засега няма. Изброявам по сума: 4 милиарда веднага преди две седмици, 9 милиарда за кредити и гаранции, 15 милиарда за директно засегнатите браншове (например гастрономия), 10 милиарда за данъците.

Скрит текст:
Тематиката с грипа я нищихме обширно толкова време в другата тема, че силно се надявам да не се върнем на същата плоча. Давайте направо директни страници на желаещите, които едва сега се включват, там се изписа и полезна информация. Грипът ни мори триста години, това чудо след триста години ще е.. даже не знам какво.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:46 от Анонимен

# 14 785
От известно време се чудя на нещо?...понеже на толкова многолюдна и бързо списвана тема не съм попадала, се питам:
И да има, това си е тяхна работа. Неприятна е проявата на подобно любопитство.

# 14 786
Сега ви чета че лекаря и децата му са били на Пампорово.  Ние също бяхме на Пампорово седмица след това детето се разболя аз 2-3 дена по-късно и имах доста симптоми на коронавируса. Бих искала да си направим тестове дали сме го изкарали при това положение бърз тест удачен ли е?

# 14 787
  • Bulgaria
Сега ви чета че лекаря и децата му са били на Пампорово.  Ние също бяхме на Пампорово седмица след това детето се разболя аз 2-3 дена по-късно и имах доста симптоми на коронавируса. Бих искала да си направим тестове дали сме го изкарали при това положение бърз тест удачен ли е?

Тест за антитела - да.

# 14 788

Зависи колко време е минало? Антителата се образуват на по-късен етап. Май бяха споменали за нещо от рода на над 21 дена.

# 14 789

Вероятно се подвизава,   но с ограниченото тестуване има голям шанс  той/тя да не знае...

Общи условия

Активация на акаунт