COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 152
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 760
С ВЪПРОС!
Някъде има ли, и къде мога да видя статистика колко болни има/са минали през лекарски кабинет досега,  от обикновените грипни щамове за сезон 2019-2020г.?

Че вече не знам какви "кодови" думи да задавам на гугъла...изкарва ми само инфо за короната.

Не знам къде има обобщена статистика, но на страницата на МЗ има справки за епидемичната обстановка в страната за период от 1 седмица. И на ми беше интересно, но не ми се занимава да ги вадя седмица по седмица.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/

Скрит текст:
Направих попара в предишният си пост в опити да скрия теста, за това го изтрих. Blush

# 14 761
  • Bulgaria
Късметлиите са тези, които сега са в болницата и им обръщат внимание. Имат късмет и лекарство да има. После за пазещите се не се знае какво въобще ще има и дали някой ще може да се добере до болница.

# 14 762
  • София
Да се оправяме с парите, които са останали по фондовете.
Честно, вече се моля да не чувам добре и да пропускам добрите новини, а да чувам само лошите. Поне тогава проблемът ще е само в моя телевизор, а нещата ще са по-хубави.

# 14 763
Мама Нана, ще ми е интересно като се раздига пушилката, да видим дали ще има печеливши накрая. Засега не виждам.
И преди да ми каже някой Биг Фарма, моята работа е свързана с биг фармата и нещата хич не са розови. Всичко е на пауза, замряло и отложено за по-добри дни. А за клинични изследвания компаниите харчат толкова много пари, че е смехотворно дори да си помисли някой, че има готово лекарство. Милиарди се харчат в момента от почти всяка фарма компания, за изследване на лекарства.
Ти си сериозен и разумен човек /лично мнение/. Върни се назад в историята и виж. Винаги има хора, които печелят.
Зад  Биг Фарма, нали има хора. Тя е средство. Дори да изчезне/фалира сега, утре ще има нова.

# 14 764
DeltaAzimut, броят го на 24 ч. - т.е. от вчера 8 сутринта до днес 8 сутринта 33 случая. Така ги смятат, нищо че ги съобщават 2 пъти на ден. Испания и Сащ ъпдейтват по 6 пъти в денонощие, ако не и повече.

Е да де, обаче при това положение, в момента има около 276 болни, които се намериха за колко дена? Мисля вече е втора седмица...е, какво е това нарастване с 14%...аз не го виждам. Виждам просто, че поради това, че се правят във времето все повече проби, се намират повече хора и то не толкова повече, че да се говори за такава цифра за нарастване....В смисъл, заболеваемостта не нараства просто защото пробите се увеличават, а заболеваемостта си съществува не знаем от кога, но сега се говори за нея поради това, че се правят проби.
С други думи - има проби, има заболеваемост, няма проби - няма заболеваемост, ако ме разбирате...
Какво се случва?

Ако Борисов иска да постъпи умно и да знаем КЪДЕ СМЕ, по отношение на заболеваемостта, трябва да се вземат от бързите тестове на Симидчиев и веднага да се изтества наистина представителна извадка от най-малко 100 000 души по места, където има най-много открити с вируса с надеждния тест. И да се разбере какво се случва и дали сме в подножие, пик или сме минали пикът. Това само при положение, че новопристигащите в страната стоят под ключ - иначе няма да има никакъв смисъл, ако продължим да си го привнасяме и никакви тестове-местове няма да ни покажат нищо и ще си стоим така до второто пришествие.

# 14 765
  • Bulgaria
И аз това се чудя за аптеки, магазини и всички, които работят с клиенти. Как ще го отворят отново като всички слуижители, вкл. и семействата им трябва да са под карантина 14 дни?

# 14 766
ThinkingОт казаното на брифинга тази сутрин: В страната са направени общо 6454 теста. Специално беше обърнато внимание, че в тази бройка влизат и повторно тестувани пациенти, а някои дори са тестувани по 3 пъти.
Да приемем, че към момента има доказани 276 случая в България.
Ако предположим, че на тези хора са направени по 2.5 теста, това означава, че за тях са изразходени 690 теста.
Остават 5764 теста от общо изразходените. Да предположим, че с половината от тези тестове са тестувани хора по 2 пъти към настоящия момент. Т.е. 1441 човека са тествани по два пъти и 2882-ма по 1 път.
Т.е. общо тестуваните са:
276 + 1441 + 2884 = 4599
Т.е. от тези 4599 човека 276 са полжителни. Това дава заболеваемост около 6% към този момент.
Ако математиката ми е вярна......Thinking

# 14 767
Обмисляли карантина за цялото домакинство при един болен.
Ама кой ще пазарува...
Доброволци, например? Друг роднина, който не е в домакинството?
Не е редно да не е под карантина цялото семейство, иначе не е карантина и си сеят.

# 14 768
  • BG
МУ София са разпуснати до края ня месец април,  СУ до 10 май, което ми говори, че по-рано от тези дати няма да се случи нищо различно от досегашните ежедневни брифинги

# 14 769
  • в страната на чудесата
Аз пък смятам, че много правилно не тестват с бързи тестове. Особено ако са китайски. Чудесно е, че са се съсредоточили върху лечението на болните.
А и малко е смешна форумната истерия с тези тестове, както и преиначаването на думите на Мангъров. При тилкова бавна инфекция да се правят антителни тестове е лишено от логика засега. След месец може би.

# 14 770
ThinkingОт казаното на брифинга тази сутрин: В страната са направени общо 6454 теста. Специално беше обърнато внимание, че в тази бройка влизат и повторно тестувани пациенти, а някои дори са тестувани по 3 пъти.
Ако предположим, че на тези хора са направени по 2.5 теста, това означава, че за тях са изразходени 690 теста.
Остават 5764 теста от общо изразходените. Да предположим, че с половината от тези тестове са тестувани хора по 2 пъти към настоящия момент. Т.е. 1441 човека са тествани по два пъти и 2882-ма по 1 път.
276 + 1441 + 2884 = 4599
Т.е. от тези 4599 човека 276 са полжителни. Това дава заболеваемост около 6% към този момент.

Не е такава заболеваемостта, защото не знаеш ако бяха тестували 10000, дали бройката на положителните нямаше да е същата. Не може така да се обобщава на ангро...

# 14 771
ThinkingОт казаното на брифинка тази сутрин: В страната са направени общо 6454 теста. Специално беше обърнато внимание, че в тази бройка влизат и повторно тестувани пациенти, а някои дори са тестувани по 3 пъти.
276 + 1441 + 2884 = 4599

Да, но са обхванати само малка извадка за тестове...
Колко хора са минали или самолечение или са лекувани от ЛЛ от ОВИ и им е минало без да са тествани.....

# 14 772
Ще сме така поне до края на Април, според мен. Та ако не и повече време, но засега това се очертава. Не вярвам на празниците да ни пуснат да си обикаляме... Божко просто го е страх да ни съобщи!

# 14 773
Нещо не мога по никакъв начин да разбера защо някой би решил, че е много добра идея да се фалира икономиката и здравните системи и да се избие маса народ. Също така, теорията за изкуствено създадения вирус - булшит, абсолютно си го е създала и ни го е набутала природата, за да се излекува от нас, хората, вирусът, който я убива нея.

Защото италианската икономика трябва да фалира. Италия не може да обслужва дълга си по този начин ако не се случи това. Само че ако се случи по нормалния начин ще има още един exit от ЕС. Да не говорим че европейските банки кредитори ще бъдат повлечени също в този процес. Затова се отпускат средства за борба с коронавируса и политиците си запазват мястото в управлението.

А правителствата, просто не знаят какво да правят, не се са сблъсквали с такъв проблем в "свободно" общество, което реве и рие с копитца за всяко ограничение.

правителствата, които не знаели какво да правят за мен е наивна престава

# 14 774
  • Bulgaria
Колко хора трябва да са под карантина, кой плаща болничен? След като те изпишат от болница ти дават 30 дни, а преди това си бил в болница поне 14 дни? Как няма да се срине икономиката и здравната система? В един момент никой няма да може да ходи на работа или ще ходи болен.

Общи условия

Активация на акаунт