COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 115
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 745
С ВЪПРОС!
Някъде има ли, и къде мога да видя статистика колко болни има/са минали през лекарски кабинет досега,  от обикновените грипни щамове за сезон 2019-2020г.?

Че вече не знам какви "кодови" думи да задавам на гугъла...изкарва ми само инфо за короната.
Никъде няма да видиш, не си прави труда.Най малкото поради факта че им е забранено да посещават лекарските кабинети.Ако може да ти бъде полезна една извадка - всички мои познати, без изключение от декември до сега сме прекарали не знам вече колко вирусни щама, може би и марсиански грип. Видях с очите си и изпитах с тялото си за тия три месеца цялата дъга на грипозната симтоматика. Видях и кашлящи, и кихащи, и с течащи носове, и със запушени носове, и със зачервени очи, и с обоняние и без обоняние, с болно гърло и с растройство и със запек, със запушени уши, с болки в гърдите, с позивни за отхрачване, с умора, с отмалялост, с депресия, с психоза, с повишено кръвно, с повишена захар, с всичко каквото се сетиш че вече със сигурност нещо пропускам.И нито един не се обади в болницата от страх.Изключение направиха съседките хипохондрички , осемдесет годишни бабки панирани, викат вече няколко пъти линейки поради опасения че са "вдигнали кръвното".Същите тия бабки лично с очите си ги виждам как си кашляха прилично преди седмица, но към момента са по здрави и от папата.

# 14 746
Не всеки прави пневмония обаче, без такива прогнози, по-точно пророчества. Иначе съм съгласна с другата част на поста - Ако бяхме преболедували вируса, хората около нас също щяха да са го минали. Още не сме, колкото и да ни се иска.
При мен семейството ми преболедува със същите симптоми и по същото време. С други не сме контактували през този период.

А тест за антитела правихте ли? Пътували ли сте в чужбина преди това? Или до някой от ски курортите ни? Или да сте били в контакт с пътувал?

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:05 от stasha_s

# 14 747
  • София
Април, всички се борим да работим, да не мислиш, че на повечето хора им/ни е хубаво това седене вкъщи, а сметките да се трупат, а ако човек отиде до магазина трябва да се опакова като за апокалипсис и после всичко да мие и търка, че короната живее върху всичко по дълго време? Отделно човек като не работи се сдухва. Бодряшки звучат само тези, на които някой им плаща, за да си седят вкъщи, а тези от медиите съвсем ме дразнят, защото ми намилат едни и същи тъпотии с усмивка на лице - всички видове кифли и кифльоци се изреждат да показват колко хубаво може да се живее по време на епидемия и застрашително увеличаваща се криза, а откакто снощи разбрахме, че сме ужким в ЕС, ама не баш когато се делят пари, още повече ми става гадно. Всичката ни работа такава, като репликата на Тодор Колев в един филм - икономията е майка на мизерията. Хич не съм оптимистично настроена, все избираме между две злини, а не между нещо добро и лошо. Единственото, което чувам като послание е, че световният кораб потъва по модел, запазете спокойствие и си стойте по каютите.

# 14 748
С ВЪПРОС!
Някъде има ли, и къде мога да видя статистика колко болни има/са минали през лекарски кабинет досега,  от обикновените грипни щамове за сезон 2019-2020г.?

Че вече не знам какви "кодови" думи да задавам на гугъла...изкарва ми само инфо за короната.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … _bolni_grip_5000/

Само това намерих. Точна статистика засега има за минали години и то само за смъртни случаи.
Благодаря ти!

Значи, права съм.
Вдигат пушилка за пилците, а не "виждат" дракона...

С ВЪПРОС!
Някъде има ли, и къде мога да видя статистика колко болни има/са минали през лекарски кабинет досега,  от обикновените грипни щамове за сезон 2019-2020г.?

Никъде няма да видиш, не си прави труда.Най малкото поради факта че им е забранено да посещават лекарските кабинети.Ако може да ти бъде полезна една извадка - всички мои познати, без изключение от декември до сега сме прекарали не знам вече колко вирусни щама, може би и марсиански грип. Видях с очите си и изпитах с тялото си за тия три месеца цялата дъга на грипозната симтоматика. Видях и кашлящи, и кихащи, и с течащи носове, и със запушени носове, и със зачервени очи, и с обоняние и без обоняние, с болно гърло и с растройство и със запек, със запушени уши, с болки в гърдите, с позивни за отхрачване, с умора, с отмалялост, с депресия, с психоза, с повишено кръвно, с повишена захар, с всичко каквото се сетиш че вече със сигурност нещо пропускам.И нито един не се обади в болницата от страх.Изключение направиха съседките хипохондрички , осемдесет годишни бабки панирани, викат вече няколко пъти линейки поради опасения че са "вдигнали кръвното".Същите тия бабки лично с очите си ги виждам как си кашляха прилично преди седмица, но към момента са по здрави и от папата.
Благодаря и на теб!   Smiley

# 14 749
  • на пъпа на Златията
Нови 12, след снощния брифинг в 17, общо 33 за последните 24 часа. И ние почнахме да съобщаваме объркано, ама карай.
Общо: 276 (вчера след 17 бяха 264 общо)

Да ги приемем че са 300.
БАН-яджийте казаха по някакъв математически модел че  горе долу на  на 2 открити имаме 8 неоткрити .
Горе долу откритите са  20 процента .
Това по математическия модел колко прави ?
Около 1500 коронясани   до сега . ?
 Пак си продължете сами  с аритметиката . .

# 14 750
Цитат
Нещо не мога по никакъв начин да разбера защо някой би решил, че е много добра идея да се фалира икономиката и здравните системи и да се избие маса народ. Също така, теорията за изкуствено създадения вирус - булшит, абсолютно си го е създала и ни го е набутала природата, за да се излекува от нас, хората, вирусът, който я убива нея.
Икономика и здравна система се създават. Хората се размножихме твърде много, че и с претенции.
Снощи прочетох, едно много хубаво мнение - от както свят светува, винаги има извличане на ползи във всякакви ситуации, от някои. Е, защо тези някои да не си спретнат ситуация Корона.

# 14 751
Скрит текст:

Скрит текст:
Добре де, аз наистина не разбирам защо всички, които мислите, че сте го изкарали, не идете да се тествате в Цибалаб? Не струва вол и кон. Хем ще е интересно за останалите какъв процент от бг мама са изкарали вируса...ноември още.
26лв е тестът.

По-представителна извадка от форума няма Grinning
Така, аз вчера си направих теста с антитела. Защото в средата на януари изкарах нещо гадно (много рядко боледувам от грип), две седмици след това - бронхит и  за пръв път ми се наложи да пия антибиотик след нещо вирусно. Още съм парцал и продължавам от време на време да кашлям. Много се надявах да съм го изкарала, но уви - ОТРИЦАТЕЛЕН резултат!
За страха от зараза в лабораторията - при мене беше съвсем безопасно. Отидох на обяд, нямаше абсолютно никой. Само жената на регистратурата и тази, която взима кръв. И двете екипирани с ръкавици, маски и очила. Непрекъснато пръскане на абсолютно всичко, до което съм се допряла и наоколо, с дезинфектанти.

А отделени ли са хората, които тестват за корона, от другите?
Това в централата ли?
------
Според мен няма да има много хора с положителни антитела от извадката, която ще правим.
Не е в централата, а на Люлин планина 31 - това ми е най-близко за ходене пеша.
И не знам как биха ги разделили. Но за това отидох в час, когато няма логика да има хора, тестващи се за друго. А, да не забравя - намалено им е работното време - май от 9 до 15 беше.

# 14 752
  • Bulgaria
Ние се въртим в един порочен кръг. Болните да си стоят вкъщи? Изписват ти лекарства по телефона? Отиваш да си ги купиш? Пазаруваш в хранителните магазини? Возиш се в асаньора? Семейството ти през това време вероято работи и води нормален социален живот?

# 14 753
  • София
Пропускаш настолните игри и откриването на семейната близост и печенето на сладки и кексове, задружното учене на уроците с първокласника и седмокласника и ограмотяването на нацията.

# 14 754
Обмисляли карантина за цялото домакинство при един болен.
Ама кой ще пазарува...

# 14 755
  • София
Мама Нана, ще ми е интересно като се раздига пушилката, да видим дали ще има печеливши накрая. Засега не виждам.
И преди да ми каже някой Биг Фарма, моята работа е свързана с биг фармата и нещата хич не са розови. Всичко е на пауза, замряло и отложено за по-добри дни. А за клинични изследвания компаниите харчат толкова много пари, че е смехотворно дори да си помисли някой, че има готово лекарство. Милиарди се харчат в момента от почти всяка фарма компания, за изследване на лекарства.

# 14 756
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако политиката или някаква глобални интереси имат нещо общо с вируса, това значи че изначално вируса изобщо не е творение на природата, но това няма как да го разберем в момента.

Не съм съгласна. Защо вирусът да не е творение на природата? Просто ситуация, проблемна ситуация. В един момент такива ситуации биват прикривани, в друг - преекспонирани, зависи именно от политически и икономически интереси. Историята е пълна с примери... Всъщност цялата ни история, политическата история, се изразява само в това - управление на ситуации.
Когато САЩ подкрепят отцепниците в Косово, но не тези в Украйна, това конспирация ли е? Не, просто политика.
Същото е и тук. Вирусът е смъртоносен за едни и чудесна възможност за други.
С всичко е така.
Simple Smile Сега има съспенс. Какво ще покаже изследването.
Скрит текст:
Аз мисля че ще покаже няколко болни и може би 1 максимум който е изкарал вируса и има антитела. Разбрах те, ама ако се окаже че Мангъров е прав и има много
хора с антитела то тука не говорим за политически игрички и извличане на изгода чрез преекспониране защото преекспониране е мека дума а за гигантска световна манипулация.

Въпреки че аз тая изгода не я виждам къде е на цялостно държавно ниво, да всяка ситуация има печеливши и губещи, но например къде е изгодата на България от това преекспониране, да кажем че останалите преекспонират, но и защо и ние. Че от ликвидиране на цели бизнеси не печели никой, нито обикновенните работниците нито олигарсите печелещи от тоя бизнес. Държавата има по малко приходи, което автоматично означава по малко за разпределяне, по малко за крадене и източване.

От днешния брифинг Мутафчийски каза, че има 12-14% увеличение на заболеваемостта на ден и затова сме нагоре в кривата на епидемията. Аз нещо не мога да ги пресметна така нещата, при положение, че всеки ден се откриват около 12 случая (самият той каза, че от тези 33 случая общо обявени днес, 12 са от през тази нощ, а другите се казаха вчера)...математиката ли ми куца? Това, при положение, че са направени около 6000 теста, някои от които  са повторени...

https://www.bg-mamma.com/?topic=1189333.msg40447645#msg40447645
.. за последните 5 дни растем с 6-14%

# 14 757
Скрит текст:
Самоцитирам се....

Скрит текст:
Някъде има ли, и къде мога да видя статистика колко болни има/са минали през лекарски кабинет досега,  от обикновените грипни щамове за сезон 2019-2020г.?[/b]

Скрит текст:
...или такава информация НЕ излиза и е тайна?

Съвсем сериозно питам...някоя тв/радио/вестник/платформа, направила ли е някакво сравнение между болните от короната и от другите щъкащи вируси този сезон?
И ако да, къде мога да го видя/чуя?
[/spoiler]
Не знам къде има обобщена статистика, но на страницата на МЗ има справки за епидемичната обстановка в страната за период от 1 седмица. И на ми беше интересно, но не ми се занимава да ги вадя седмица по седмица.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/
Благодаря ти!
4922+5505+4965+2748=18 140 болни от 24.02 досега.
Сравнени с 276 от короната.

Още веднъж благодаря за помощта!

# 14 758
Анди, какво са казали снощи, че хем сме в ЕС, пък хем не сме? Не съм гледала, нямам сили вече за тези новини. Въпрос имам, който ме безпокои. Откриват болен в семейството. Третират цялото семейство като заразени и са под карантина. Първи въпрос - кой ще ми издаде болничен като контактна, аз не мога да излизам и втори, още по-важен - кой ще ме снабдява с храна и лекарства, мен и семейсвото ми за да не изпукаме не от болест, а от глад 14-20 дена?

# 14 759
Скрит текст:
Не всеки прави пневмония обаче, без такива прогнози, по-точно пророчества. Иначе съм съгласна с другата част на поста - Ако бяхме преболедували вируса, хората около нас също щяха да са го минали. Още не сме, колкото и да ни се иска.
При мен семейството ми преболедува със същите симптоми и по същото време. С други не сме контактували през този период.
Това никаква информация не дава. Не разбирам наистина защо не си направите тест всички, които смятате, че сте го прекарали?

Общи условия

Активация на акаунт