COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 158
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 700
Скрит текст:
Добре де, аз наистина не разбирам защо всички, които мислите, че сте го изкарали, не идете да се тествате в Цибалаб? Не струва вол и кон. Хем ще е интересно за останалите какъв процент от бг мама са изкарали вируса...ноември още.
26лв е тестът.

По-представителна извадка от форума няма Grinning
Така, аз вчера си направих теста с антитела. Защото в средата на януари изкарах нещо гадно (много рядко боледувам от грип), две седмици след това - бронхит и  за пръв път ми се наложи да пия антибиотик след нещо вирусно. Още съм парцал и продължавам от време на време да кашлям. Много се надявах да съм го изкарала, но уви - ОТРИЦАТЕЛЕН резултат!
За страха от зараза в лабораторията - при мене беше съвсем безопасно. Отидох на обяд, нямаше абсолютно никой. Само жената на регистратурата и тази, която взима кръв. И двете екипирани с ръкавици, маски и очила. Непрекъснато пръскане на абсолютно всичко, до което съм се допряла и наоколо, с дезинфектанти.
А отделени ли са хората, които тестват за корона, от другите?
Това в централата ли?
------
Според мен няма да има много хора с положителни антитела от извадката, която ще правим.

# 14 701
Германия прави по 70000 тест на ден, съпоставимо към България - ние би трябвало да правим по около 7000, за да сме като тях. Австрия прави около 4000 дневно. Дано почнем бързо тестовете с антителата. Там е истината.

Сега чета, че до края на април трябва да ги увеличават плавно до 200 000 на ден. В момента вече са увеличени и капацитетът е 500 000 на седмица.

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/corona-strategiep … zenarien-101.html

Ами те до края на май ще са тествали цялото кашлящо население и ще повтарят, което не ми се вярва.

# 14 702
Бледолилава, къде го четеш това за половин млн теста на седмица? Аз четох преди седмица за 160 000 капацитет, който ще разширяват.
--------
Не изследват Банско, щото нашият капацитет е запълнен със симптомните, което поражда въпрос към Мутафчийски кога ще обучат хора и ще увеличат броя на тестовете?
Дала съм линк точно над цитата. Какво съм пропуснала тази сутрин? Германия нямало да намалява тестването, както се говореше, така ли?

# 14 703
  • София
Този вирус е хибрид и никой не може да ме убеди, че идва от някакъв пазар, който извинявайте, но не съществува от вчера. Толкова устойчив, разпространява се бързо и засяга най - вече възрастните, случайност? Как пък не. В статията се показва, че има разработки от 2015 г

https://www.google.com/amp/s/trud.bg/%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%2 … D-%25D0%25B7/amp/
И като всяко биологично оръжие има и антидот. Време е СЗО да "кресне :Алелуя, открихме ваксина!!!", да почнат да я продават наред, та да се свършва с тая безподобна глупост.
Много готино звучи, Франс! Обещавам, ако стане така - ще те черпя кафе, нещо твърдо, само не и сладко!
Обаче надали....

# 14 704
За Германия забелязах, че смъртността им от сеЗонен грип е много ниска в сравнение с тази, която се цитираше тук за Щатите и Италия.

# 14 705
  • Bulgaria
Колко % от нас ще се сблъскат с този вирус с тези мерки? 50-60-70-80 % ? Колко жертви ще има в България? Не ми се мисли за този въпрос. Правителството имат ли сметка да ни опазят? Нали утре всички оцелели ще започнат да искат помощи от държавата. Хората до последно да ходят на работа да не умре икономиката, пък който оцелее - оцелее. Това правителство ще си замине много скоро.

# 14 706
  • София
Скрит текст:
Този вирус е хибрид и никой не може да ме убеди, че идва от някакъв пазар, който извинявайте, но не съществува от вчера. Толкова устойчив, разпространява се бързо и засяга най - вече възрастните, случайност? Как пък не. В статията се показва, че има разработки от 2015 г

Не засяга най-вече възрастните, а най-вече хората със съпътстващи заболявания, отслабена имунна система, което много често е точно възрастните хора, но не само. Нали наистина не вярваш, че вирусът нарочно и съзнателно избира само възрастните? Иначе сегашната ситуация е мана небесна за всякакви конспиратори. Хибрид, мибрид, зелени човечета и дошъл на Земята с метеорит. От въпросните пазари са плъзнали много вируси. Това, че точно от този пазар е тръгнал точно този вирус е случайност. Можеше да е от който и да е друг ''мокър пазар''. Но е по-забавно да се вярва в конспирации. По-интересни са наистина. Прочети цялата статия от линка ти, не само началото й.
Да, вярвам че има намесена човешка ръка, защото има данни, че коронавируса е комбинация от два вируса, което няма как да стане по естествен път.

В кой достоверен източник го прочете това?

Относно възрастните - вчера е умряло 16-годишно здраво момиче във Франция. Без съпътстващи заболявания. Започнала да кашля, после да се задъхва, влошила се и умряла. Обясни ми го, ако обичаш с твоите конспиративни теории.
На този етап, нищо не е официално обявено, но като премине истерията ще излезе истината. Ти си вярвай в каквото искаш, ама няма как да забраниш на хората да мислят и в други посоки. И много е тъжно, че е починало 16 г дете, но това са изключения и няма нужда да се размахват и да се внушава, че сега видиш ли всички 16 годишни ще починат.

# 14 707
Скрит текст:
Добре де, аз наистина не разбирам защо всички, които мислите, че сте го изкарали, не идете да се тествате в Цибалаб? Не струва вол и кон. Хем ще е интересно за останалите какъв процент от бг мама са изкарали вируса...ноември още.
26лв е тестът.

По-представителна извадка от форума няма Grinning
Така, аз вчера си направих теста с антитела. Защото в средата на януари изкарах нещо гадно (много рядко боледувам от грип), две седмици след това - бронхит и  за пръв път ми се наложи да пия антибиотик след нещо вирусно. Още съм парцал и продължавам от време на време да кашлям. Много се надявах да съм го изкарала, но уви - ОТРИЦАТЕЛЕН резултат!
За страха от зараза в лабораторията - при мене беше съвсем безопасно. Отидох на обяд, нямаше абсолютно никой. Само жената на регистратурата и тази, която взима кръв. И двете екипирани с ръкавици, маски и очила. Непрекъснато пръскане на абсолютно всичко, до което съм се допряла и наоколо, с дезинфектанти.
Браво, така се прави. А не да мрънкаш по цял ден по форумите и да чакаш държавата да те изследва.
Аз например преди време исках да съм 100%, сигурна, че съм карала варицела, майка ми твърдеше, че съм, но в този момент нещо се бях усъмнила във връзка с един друг случай е предвид това, че смятах, че децата могат да се разболеят (което и се случи в последствие) и че ако не съм карала, ще бъде веселба. По това време в темата за морбили също така се обсъждаше как имунитета след време пада, особено за тези, които сме ваксинирани отдавна. И реших така и така давам кръв, да пусна и за морбили, ей така от любопитство и в името на науката. И за двете имах много висок титър антитела.
Така че препоръчвам на тези, които мислят, че вече са го изкарали просто да си пуснат един тест.

# 14 708
В Швейцария започват да изпитват липса на легла.
Те още вчера казаха, че скоро няма да дават апаратура на над 80-годишни, както вече Франция в един регион прави. Интензивните пациенти и в Швейцария са много. Министрите казват, че са им нужни само сто допълнителни легла, но в дългосрочен план щели да са хиляда. Също зная от лекар там, че започват да им липсват антибиотици и болкоуспокояващи.

От четвъртък вече ще започнат да предлагат места в интензивното избирателно - сещате се какво значи това. Ако си на 50, а другият на 25, ти няма да получиш мястото. Иначе имат 161 смъртност при над 11 000.

ПП Интензивните легла се предлагат не на по-тежкия случай, а на пациента с по-добри шансове. Обикновено е обратното. Ако някой се съмнява, ще пусна линкове, но сигурно всеки вече знае, че се процедира така при недостиг.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 09:15 от Анонимен

# 14 709
  • Варна
В момента чух по btv предложение за тестване на 7млн.българи. Ще струва 385 млн. общо. Включват се два теста. Капацитетът е 1700 човека на ден. Тестовете да се вземат още на летището. Отделно да обособят т.н. изборни секции за взимане на проби. Нужни са 200 нови апарата, при 100 налични. Основната цел е болните да стоят под карантина, а здравите да работят. Не съм генетик или вирусолог, но този план ми изглежда най- разумния, с реална грижа за обществото.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:15 от Viviana91

# 14 710
Германия нямало да намалява тестването, както се говореше, така ли?

Не, драстично го увеличава. Планът е 200 000 на ден до края на април, а следващите 1-2 седмици трябва да са 300 - 500 000 на седмица. Дадох линк.

# 14 711
Били гладни,бедните китайчета,затова ядат кучета,котки,плъхове и прилети.
Заринати са с ориз,обаче друго си е едно печено котенце?
Извратеняци .Rage Докога ще се търпи това нещо,къде са им законите,света защо не предприема нищо,колко още чуми ще ни докарат точно от тези хранителни навици..аз съм потресена,изумена,че такава гавра се толерира..в 21-ви век.

По същата логика за индийците кравите са свещени животни. Какви ли сме ние за тях?

# 14 712
Германия прави по 70000 тест на ден, съпоставимо към България - ние би трябвало да правим по около 7000, за да сме като тях. Австрия прави около 4000 дневно. Дано почнем бързо тестовете с антителата. Там е истината.

Сега чета, че до края на април трябва да ги увеличават плавно до 200 000 на ден. В момента вече са увеличени и капацитетът е 500 000 на седмица.

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/corona-strategiep … zenarien-101.html

Ами те до края на май ще са тествали цялото кашлящо население и ще повтарят, което не ми се вярва.
Иска им се!
В статията пише, че някой го бил препоръчал. Това обаче е нереална цифра. Според мен макс до 150 000 седмично могат да правят, ако.изобщо.

# 14 713
В момента чух по btv предложение за тестване на 7млн.българи. Ще струва 385 млн. общо. Включват се два теста. Капацитетът е 1700 човека на ден. Тестовете да се вземат още на летището. Отделно да обособят т.н. изборни секции за взимане на проби. Нужни са 200 нови апарата, при 100 налични. Основната цел е болните да стоят под карантина, а здравите дъ работят. Не съм генетик или вирусолог, но този план ми изглежда най- разумния, с реална грижа за обществото.
Добър план, но няма да го направят.

# 14 714
Не е просто някой и е съвсем реална цифрата. А и да не стигнат препоръките, което германците обикновено правят, 500 000 на седмица е настояща реална цифра, което съпоставимо с населението на България е 50 000 на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт