COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 407
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 670
  • София
На запитване кога българите ще се върнат към нормалния начин на живот, Мутафчийски отговори:

"След като изпаднат в ненормалния живот в разгара на епидемията"
Благодарим ти, генерале! Добро утро и на Вас.....

# 14 671
  • През девет планини в десета...
Децата на доктора от Пампорово колко време след него се разболява? За скрития период питам

# 14 672
  • София
Не е и нужно да питаш, че ще се изостри обстановката. Сега е важното да е тихо и кротко.

Преди малко установих какво много ме дразни и ме дразни все повече - това "стой си вкъщи". Всичкото умно и красиво народ си го пляска навсякъде, отвсякъде пак умно и красиво народ от уюта на хубавия си дом и осигуреното бъдеще кацва специално на телевизора да ми обяснява пак да си стоя вкъщи. Аман, бе! Айде стига толкова! Писна ми от моди, те се закичват като с медал с това стой си вкъщи!

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 09:21 от Andariel

# 14 673
Стига де, всеки ден го питат за тоя пик и докога ще е карантината. Как не им писна, не знам.
И е близко до акъла, че и да знае, няма да каже докога ще е карантината. Да каже два месеца карантина и хората да изтрещят. А така по две седмици, по две седмици, по-леко се понася.

# 14 674
  • София
Този вирус е хибрид и никой не може да ме убеди, че идва от някакъв пазар, който извинявайте, но не съществува от вчера. Толкова устойчив, разпространява се бързо и засяга най - вече възрастните, случайност? Как пък не. В статията се показва, че има разработки от 2015 г

Не засяга най-вече възрастните, а най-вече хората със съпътстващи заболявания, отслабена имунна система, което много често е точно възрастните хора, но не само. Нали наистина не вярваш, че вирусът нарочно и съзнателно избира само възрастните? Иначе сегашната ситуация е мана небесна за всякакви конспиратори. Хибрид, мибрид, зелени човечета и дошъл на Земята с метеорит. От въпросните пазари са плъзнали много вируси. Това, че точно от този пазар е тръгнал точно този вирус е случайност. Можеше да е от който и да е друг ''мокър пазар''. Но е по-забавно да се вярва в конспирации. По-интересни са наистина. Прочети цялата статия от линка ти, не само началото й.

Да, вярвам че има намесена човешка ръка, защото има данни, че коронавируса е комбинация от два вируса, което няма как да стане по естествен път. След време истината ще излезе на яве. И колкото и да не им се вярва на някои, на световно ниво има много по - големи интереси от живота на Пенка и Драган.

# 14 675
А за циганите – не знам дали забелязвате в световен мащам какъв е основният контингент заразени – от принцове до звезди, а у нас милионери. Това са все хора били на ски в скъпи чужди или наши курорти, пътували по света, но не по начина, по който пътуват бедните. Много приятно би било на почитателите на евгениката определен етнос, от който не сме да боледува, но ето, че богатите бели боледуват най-много.
Тая тенденция на всички ни е ясна, но за контингента... Другаде къде имат  толкова "римляни" на глава от населението...
Че не дават и да попиташ...
Ами не баш, че са се показали 10тина известни на фона на стотици хиляди заразени..
Щом не искат да кажат, ясно кои боледуват... Иначе нямаше да си ги приберат на тумби.

# 14 676
  • София
но ето, че богатите бели боледуват най-много.

Или ги тестват най-много.
Тестват хората постъпили в болница. На случаен принцип постъпват, защото не могат да дишат, а не защото имат пари.

За нашите тестове и Франция, да, по 500 ако правехме щеше да е точно същото, но аз казах, че условно сме делено на 10 от тях, те са малко повече от 10 пъти по-голямо население, а ние сме малко по-малко от обявеното, защото много българи не живеят тук. Такива са ми много грубите сметки и както си стоим вързани ва Франция в моята глава като данни, така и се развиваме. Разни схеми ни връзват и към други страни и ни броят на 21 дни от Италия, но аз предпочитам да смятам със страна в по-оптимистична ситуация. Ако някой не го мързи може да смята и с Германия.

# 14 677
Скрит текст:
Този вирус е хибрид и никой не може да ме убеди, че идва от някакъв пазар, който извинявайте, но не съществува от вчера. Толкова устойчив, разпространява се бързо и засяга най - вече възрастните, случайност? Как пък не. В статията се показва, че има разработки от 2015 г

Не засяга най-вече възрастните, а най-вече хората със съпътстващи заболявания, отслабена имунна система, което много често е точно възрастните хора, но не само. Нали наистина не вярваш, че вирусът нарочно и съзнателно избира само възрастните? Иначе сегашната ситуация е мана небесна за всякакви конспиратори. Хибрид, мибрид, зелени човечета и дошъл на Земята с метеорит. От въпросните пазари са плъзнали много вируси. Това, че точно от този пазар е тръгнал точно този вирус е случайност. Можеше да е от който и да е друг ''мокър пазар''. Но е по-забавно да се вярва в конспирации. По-интересни са наистина. Прочети цялата статия от линка ти, не само началото й.
Да, вярвам че има намесена човешка ръка, защото има данни, че коронавируса е комбинация от два вируса, което няма как да стане по естествен път.

В кой достоверен източник го прочете това?

Относно възрастните - вчера е умряло 16-годишно здраво момиче във Франция. Без съпътстващи заболявания. Започнала да кашля, после да се задъхва, влошила се и умряла. Обясни ми го, ако обичаш с твоите конспиративни теории.

# 14 678
  • Пловдив
Края на януари бях болен със същата симптоматика като Covid-19. По това време около 20-30% бяха също болни в офиса като младите колеги го караха на крак с лека хрема. Аз си лежах у дома, до пневмония не стигнах.  Мисля, че сме много близко до изграждане на стаден имунитет и отмяна на ИП.
За стаден имунитет се иска ваксина или 70% от населението да го преболедува.
Ако от тези 70 %, 20 правят усложнение, а 5 имат нужда от интензивно лечение, малко сметки и ще видиш, че сме далеч от такъв имунитет и вдигане на ИП.

# 14 679
  • В заешката дупка
Исландския ни щаб казва, а има логика, че най-същественото от масовото тестване, което правим тук, е че с негова помощ се постига по-ясна картина за разпространението на вируса сред щъкащото население (тези, които не са в карантина и изолация), като това служи за коректив доколко мерките са адекватни и дали не трябва да се променят. Тук, примерно, ДГ и училища са все още отворени (с реорганизации) и аргументите са точно на базата на статистиката от генералното тестване (deCode) и през здравната система. Пак на базата на генералното тестване, поне засега, изглежда, че сред щъкащото население вирусът не е толкова разпространен. Дори и в щабът очакваха повече позитивни резултати, които се оказват по-малко от 1%.  Един вид дишаме по-спокойно, че може би не сме изтървали положението. Обаче.... най-същесетвеното и значимото си остава тестването на симптоматичните, проследяване на контакти, карантина на вероятно заразаените, изолация на заразени. Това, което се прави през здравната система. И ако deCode не си бяха предложили услугите, базата, възможностите, генерално тестване едва ли щеше да има тук.

Иначе в България са приети вече много по-строги мерки,  та не знам за какво толкова би се ползвала  информацията от евентуално масово тестване, още повече че ще се тества за антитела....

# 14 680
27.03   276   +33   1.14
26.03   243   +21   1.10
25.03   220   +18   1.09
24.03   202   +12   1.06
23.03   190   +19   1.11

22.03   171   +29   1.20
21.03   142   +30   1.27
20.03   112   +18   1.19
19.03   94   +13   1.16
18.03   81   +14   1.21
17.03   67   +15   1.29
16.03   52   +9   1.21

15.03   43   +12
14.03   31

# 14 681
  • София
Не мисля, че ще започнем да правим повече тестове. Така ще трябва да се приемат доста хора в болница (само със симптоми) и системата ще рухне. Няма и да почнем с бързите тестове, ако не ни накарат, а ЕС няма да го направи. Не случайно и по света вече гледат да бе регистрират всички. Икономиките са на крачка от колапс.

# 14 682
Симптомите които имах края на януари бяха - висока тепература, втрисане, силно потене, суха кашлица, отпадналост, гадене, храчки, главоболие, болки в челюста и при дъвчене, сърцебиене, диария. Почти съм сигурен, че е било Covid-19. 40-49 e моята възрастова група. В лекарския кабинет нямаше много такива случаи, защото доктора ме нахока, че гледам много TV. Мисля, че точно на този ден бяха обявили грипна епидемия в Бургас. Прегледът се състоя в София.

# 14 683
Какво сте се заплеснали по тия тестове. Тестовете не лекуват..
Който го е лепнал, лепнал. Въпроса е да се спазва карантината.

# 14 684
Края на януари бях болен със същата симптоматика като Covid-19. По това време около 20-30% бяха също болни в офиса като младите колеги го караха на крак с лека хрема.
При нас зимата редовно си има болни, особено след коледните празници. Сега обърнаха повече внимание на това заради датата. Аз пък с този бронхит началото на декември - и приятели от Азия и Италия, бях първата заподозряна сега, че съм го изкарала вече, но за съжаление ми е хроничен и си знам, че не е било това. Което не значи, че зная дали ти си имал корона, де. Не зная, все пак се надявам също на имунитет. Между другото Курц на теб как ти звучеше вчера? Мислех, че на под 10% растеж ще ни пускат лека полека, обаче той звучеше вчера неубеден.

Иначе сега прочетох за още един, който е знаел, че е с корона и е бил на преглед съвсем нормално при друг лекар заради друго и сега хората от целия кабинет са в карантина, а лекарят заразен. Още един кабинет отпада за три седмици изцяло. Как не разбират, че все още хората умират и от други неща и лекари им трябват. Иначе нека са куражлии и непукисти, но поне да не лъжат умишлено и да не се навират в другите.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 08:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт