COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 507
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 955
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно, ако не си чула това, което казаха Дончев и Мутафчийски. Това, че ще тестват за имунитет накрая е стандартна практика след всяка епидемия, за да проверят какъв е бил мащаба. Това съвсем не значи, че 70% ще прекарат. Ако ти смяташ, че до юни има шанс 70% от нас да се разболеят и то при мерките, които се взимат, то ти изобщо не знаеш какво говориш.
Да съм цитирала проценти? На съм.

# 14 956
Момичета, какво се каза на този брийфинг, че го изпуснах?

# 14 957
Тържествено обещавам, че ако в някакъв момент ме тестуват с някакъв вид тест, ще споделя резултата, каквто и да е. Но ние, понеже, вероятно, не сме на първа линия, то и няма да се случи. Каза се кои са на първата линия, ходят на работа и т.н. шофьорите на линейки, градстият транспорт и полицията. Само те и никой дрпуг е на първа линия. И те така.

# 14 958
  • Пловдив
И тук като стане толкова масово като в Италия и тук ще стане брутално. Ужас направо. Хич не ме страх вече да умра, но да е от някоя нормална смърт, а не дюшек от резерва в някоя спортна зала. Дано поне мъж ми остане жив, че само дете, без родители, призлява ми какво може да му се случи в живота и какъв живот ще живее. От това най-много ме е страх. Направо се ужасявам. И хич не ме успокоява това, че не съм на 60-70 години. И още не мога да си обясня това, как пневмония протича безсимптомно.

# 14 959
Борис Джонсън е с положителен тест за КВ.
Как толкова принцове, принцеси, министри, знаменитости и пр. не можаха да се опазят? Всичките ли не си мият ръцете, тц, тц... Или ни прожектират филма "Богатите също плачат"? Друго си е така като знаем, че не сме само ние... как беше, захвърлени на касапите?

# 14 960
  • на пъпа на Златията
Някой попита ли Борисов кога ще осигури предпазни средства за хората..
Борисов предприе мерки навреме . Сега задейства  заводите да шият маски , защитни облекла . Първо за здравните работници .  да има кой да ни лекувва. . Ще ги сертифицира в ЕС и ще продаде  от тях за да намери пари за лекуване . За сега ви каза да си седите дОма . После ще ви ги раздава  без пари   първо на тия които трябва да ходят на работа .  та да изкарват пари за семействата си ,
Бабичките и старците като мен да си налягат парцалките дома и да си гледат сериалите .

# 14 961
Дончев и Мутафчийски вече току що почти официално потвърдиха как ще действаме след това. Нещо, което аз говоря от дълго време.
Сега сме дръпнали аварийната спирачка и трябва да задушим епидемията. Пик - април/май и до юни приключваме. След това повечето от мерките се вдигат, хората се връщат на работа.

Аз вече не им вярвам за съжаление. Кунчев преди две седмици каза, че ако останем в къщи за две седмици приключваме с вируса. После стана средата на април. После след Гергьовден. Сега юни. И какво значи приключваме? Няма да има нито един болен ли? Или 70% ще са го изкарали. Нито едното от двете. Както си мислим, че сме приключили, така ще си пламнем отново.

Ние не сме си останали в къщи. Работим, излизаме.

# 14 962
И още не мога да си обясня това, как пневмония протича безсимптомно.

Не всички развиват пневмонията. Иначе и аз не мога да си го обесня, как така го боляло гърлото, отишъл да му погледнат белите дробове, откъде се е сетил, че проблемът е там, като е имал други симтоми?! Този Домувчиев бая си подслъгва май.

# 14 963
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.
По добре да си изливат тук страховете, вместо да попарват ягоди е вряла вода и да ги киснат във веро след това, защото накрая жертвите от натравяния и изпарения от домашните средства за дезинфекция, ще бъдат в повече от тези на корона вируса.

Искам разрешение да ви цитирам и двете в смешната тема за короната. Joy
Болднатото е Scream Dizzy Face Но е факт. Сещам се за един хорър, в който чертаеха някакви знаци на заразените къщи. Само дотам още не сме се докарали, боже, моля те, вразуми народа.
Иначе докладването и звъненето на 112 за излезли майки с деца и по някоя баба вече си е масово, народът си обича диктатурата и комунизЪма и се гордее с тия си постъпки.

# 14 964
Тържествено обещавам, че ако в някакъв момент ме тестуват с някакъв вид тест, ще споделя резултата, каквто и да е. Но ние, понеже, вероятно, не сме на първа линия, то и няма да се случи. Каза се кои са на първата линия, ходят на работа и т.н. шофьорите на линейки, градстият транспорт и полицията. Само те и никой дрпуг е на първа линия. И те така.

Да не си медик?  Странно защо не ги споменават като рискова група, а според мен трябваше  отдавна да се тества целия персонал в болниците, за да се ограничат вътреболничните инфекции, ама и това е изпусната работа вече

# 14 965
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

# 14 966
  • постоянно
Борис Джонсън е позитивен с КОВИД

# 14 967
  • Bulgaria
И още не мога да си обясня това, как пневмония протича безсимптомно.

Не всички развиват пневмонията. Иначе и аз не мога да си го обесня, как така го боляло гърлото, отишъл да му погледнат белите дробове, откъде се е сетил, че проблемът е там, като е имал други симтоми?! Този Домувчиев бая си подслъгва май.

Въобще май не лъже. Има хора, които уж се чувстват добре под домашна карантина - умират. Има нещо много съмнително в протичането на болестта. Доста май и въобще не кашлят. И това с температурата варира.

# 14 968
Майка ми каза, че когато са боледували от шарка, са слагали знак на вратите на къщите.

# 14 969
Тя цялата работа стана "Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват!".....

Общи условия

Активация на акаунт