COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 360
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 910
Дончев и Мутафчийски вече току що почти официално потвърдиха как ще действаме след това. Нещо, което аз говоря от дълго време.
Сега сме дръпнали аварийната спирачка и трябва да задушим епидемията. Пик - април/май и до юни приключваме. След това повечето от мерките се вдигат, хората се връщат на работа. За да се гарантира, че вирусът няма пак да ни подпали, ще се осветява непрекъснато с достоверни обаче тестове и ще се издирват заразените - оттам карантини и прекъсване на веригите. Дончев спомена, че ако трябва ще приложат и по-строги мерки, какви, не каза, но вероятно начини за следене на тези, на които им е наложена карантина.
Избирателно слушаме Simple Smile
Ще проверим колко хора са изградили имунитет.
Предполагам знаеш, как се изгражда имунитета, нали?
Между нас да си остане, нека не всяваме паника сред хората. Wink

# 14 911
Мента, глог и валериан. Wink
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

Не си сама....
Признавам - не мия покупките с вода, сапун, белина, спирт и хлор ............

# 14 912
  • София
Нещо за лекарството говориха ли?
Ама измислиха ли вече?! УАУ!  Grinning

# 14 913
Може да последва и карантина. Имам някои от симптомите и не само аз.

Пишете отдавна. Би следвало да знаете какво трябва да се направи. Всеки случай на ваше място не бих писала тук и да мрънкам за тестове....

Аз не мрънкам. Пояснявам за важни липси. Разчитам изцяло на частното ни здравеопазване. Отделно ще информирам всички, за да е реална превенцията.
Как ще диагностицират  всички заразени без тестове ? Чрез хороскопи, Таро или матем.хипотези? Акцентът ми е,
че изолираха здрави хора, без подготовка и ресурси за откриване на болни.

Щом имате симптоми обадете се на ЛЛ. Ако тя прецени ще ви тестват. И бъдете сигурни че тест ще има.

Но просто някой да ви чеше хипохондрията или желанието да си покажете интелектуалната мощ...

# 14 914
По повод на обозначаване жилищата на заразени - излишно е изобщо да се коментира! Има едно чудо, наречено Регламент за защита на личните данни, а медицинските са много чувствителни такива. Така че ако някой си позволи да го направи, после няма да може да си плати глобата.
В Англия се опитват да направят нещо изключително разумно - да обучават кучета да откриват заразени хора. Дано да имат успех.
https://www.flagman.bg/show-news-210776-amp.html

За омосления паркет - и аз съм с такъв. Антрето с мозайката е обявено за мръсна зона, там стоят обувки и връхни дрехи. В къщи не дезинфекцирам с нищо - хем няма с какво, хем съм изключително алергична към всякаква химия. И рискът да се задуша е много по-голям от някоя химия.

# 14 915
  • София
Как ще диагностицират  всички заразени без тестове ? Чрез хороскопи, Таро или матем.хипотези? Акцентът ми е,
че изолираха здрави хора, без подготовка и ресурси за откриване на болни.

Хвърлям карти таро и продавам форзития за лечение. Още не съм се научила да правя магии, ама ако продължи карантината и това ще стане. GrinningGrinningGrinning

Вече започнаха да се получават писмата, с които се искат пари за лечение от Ковид-19. Помощ, естествено в биткойни. Grinning

# 14 916
Не успях да прочета цялата тема, може и да е споменато по-назад.
Много добри новини за тези от нас, които се чудехме как да стигнем до възрастни близки.
Вече е разрешено да пътуваш ако имаш възрастни роднини, които имат нужда от грижа или ако снабдяваш хора с храна или лекарства при липса на хранителен магазин или аптека в населеното място. Просто трябва да попълниш стандартна декларация от сайта на МВР.

# 14 917
  • на пъпа на Златията
Втората проба на шуменеца, за жалост е положителна. Ще го тестват отново другата седмица и при две последователни отрицателни ще бъде изписан за домашно лечение. В момента е в "много добро общо състояние."

Тук , там имаше изявления че в един момент болните се чувстват оздравели и после рязко се влошават .
Така че явно  трябва да сме по предпазливи , явно възстановяването е по дълго от колкото предполагаме .
Ако е пневмония  организма бавно резорбира водата от дробовете и лечението не е само  20 дни а месеци.
Кофти болест .
Ма като спокойно анализираме  ще се справим . Ще мислим и в крачка как да се справяме .

# 14 918
  • София
Това не може да стане, защото китайците не са прости - те са си накупили акциите на тези произвоства, а сега ще си купят и контролните пакети и бай бай "бели" държави, както ги наричаме. Ще останат само услугите...докато и за тях няма клиенти и така. После ще ни наемат китайците да работим своите изобретения и производства, обаче за тях.

Това лесно се решава с национализация на ключови производства в условията на форс мажор. Или въвеждане изискването всяка чужда фирма да има местен партньор, както и правят в Китай.

По повод на обозначаване жилищата на заразени - излишно е изобщо да се коментира! Има едно чудо, наречено Регламент за защита на личните данни, а медицинските са много чувствителни такива. Така че ако някой си позволи да го направи, после няма да може да си плати глобата.

О, че те нашите първо уведомиха ЕС, че няма да спазват конвенцията за защита на правата, а не да поискат помощ.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 13:13 от АРТЕМИС

# 14 919
Мента, глог и валериан. Wink
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

Не си сама....
Признавам - не мия покупките с вода, сапун, белина, спирт и хлор ............
И аз тъй.....
Ей сега се прибрах с прясно мляко, хляб и яйца.Яйцата директно в хладилника, хляба в шкафа, само бутилката избърсах с гъбата, че като знам къде ги редят....

Апропо,
интересно ми е това проследяване с телефоните как точно става...Аз по принцип излизам без телефон.
Взимам го само, ако чакам нарочно обаждане или ще обикалям навън с часове.Случва се да речем, 1-2 пъти в месеца.Та, докато телефона ми "топли" масичката, аз мога да обиколя целия град...

# 14 920
Някой попита ли Борисов кога ще осигури предпазни средства за хората..

# 14 921
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно, ако не си чула това, което казаха Дончев и Мутафчийски. Това, че ще тестват за имунитет накрая е стандартна практика след всяка епидемия, за да проверят какъв е бил мащаба. Това съвсем не значи, че 70% ще прекарат. Ако ти смяташ, че до юни има шанс 70% от нас да се разболеят и то при мерките, които се взимат, то ти изобщо не знаеш какво говориш.

# 14 922
Дончев и Мутафчийски вече току що почти официално потвърдиха как ще действаме след това. Нещо, което аз говоря от дълго време.
Сега сме дръпнали аварийната спирачка и трябва да задушим епидемията. Пик - април/май и до юни приключваме. След това повечето от мерките се вдигат, хората се връщат на работа. За да се гарантира, че вирусът няма пак да ни подпали, ще се осветява непрекъснато с достоверни обаче тестове и ще се издирват заразените - оттам карантини и прекъсване на веригите. Дончев спомена, че ако трябва ще приложат и по-строги мерки, какви, не каза, но вероятно начини за следене на тези, на които им е наложена карантина.

Аз вече не им вярвам за съжаление. Кунчев преди две седмици каза, че ако останем в къщи за две седмици приключваме с вируса. После стана средата на април. После след Гергьовден. Сега юни. И какво значи приключваме? Няма да има нито един болен ли? Или 70% ще са го изкарали. Нито едното от двете. Както си мислим, че сме приключили, така ще си пламнем отново.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 13:17 от Анонимен

# 14 923
Нещо за лекарството говориха ли?
Ама измислиха ли вече?! УАУ!  Grinning

Онова, дето уж помагало за тежките случаи, за него питам. Вчера в Гърция пристигнали 5 тона суровина за него.

# 14 924
В кой достоверен източник го прочете това?
Не е нужно източникът да бъде достоверен, и ЕЖК е достатъчен източник за да се създаде вяра в нещо у невежите.

Общи условия

Активация на акаунт