COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 613
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 895
  • Варна
Борисов не го ли е срам за 50-ти път да се похвали колко навременни са ни мерките? Не знае на какво е способен един обезумял от мъка и безсилие народ!
Сега се хвали, че ще имаме износ при вътрешен дефицит. Ще чакаме тестове, кога ???

Извинете на вас лично за какво ви е тест. И като го направите какво ще следва.
Може да последва и карантина. Имам някои от симптомите и не само аз.

Пишете отдавна. Би следвало да знаете какво трябва да се направи. Всеки случай на ваше място не бих писала тук и да мрънкам за тестове....
Аз не мрънкам. Пояснявам за важни липси. Разчитам изцяло на частното ни здравеопазване. Отделно ще информирам всички, за да е реална превенцията.
Как ще диагностицират  всички заразени без тестове ? Чрез хороскопи, Таро или матем.хипотези? Акцентът ми е, че изолираха здрави хора, без подготовка и ресурси за откриване на болни.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 13:28 от Viviana91

# 14 896
  • София
Ха, на харвардци е ясно кое не съвпада, ама тъпият журналист защо изобщо пита и твърди "работещ план"? Къде работи този план? Ей, ама тъкмо да ги поФали човек, и те се о...

# 14 897
А дали някъде срещнахте съвет, в контекста на фанатичното чистене 😏, как да се третира дървен под, омаслено дърво? Имам препарат за него, но не е нито белина, нито нещо силно дезинфекциращо. Прочетох колко се задържа вируса върху пластмаса, желязо, но не и върху дърво.

# 14 898

Австрия е в подножието на платото.

# 14 899
  • София
Мента, глог и валериан. Wink

# 14 900
Над 24 хиляди са карантинираните жители у нас. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг в Министерския съвет във връзка с коронавируса Covid-19.

# 14 901
Нещо за лекарството говориха ли?

# 14 902

Колкото и малка страна да сме , мисля че след това трябва да си организираме икономиката за  самозадоволяване . т.. е  - да имаме предприятия  от различни сфери за да задоволяваме нушдите си .
Ама това трябва да го чуят олигарсите ни . Ама едва ли . Тия си инвестират парите по чужди производства.
Имахме и завод за мед. апарати ама го затриха .

Аз мисля, че доста производства ще се изнесат от Китай и ще се върнат в Европа.

Това не може да стане, защото китайците не са прости - те са си накупили акциите на тези произвоства, а сега ще си купят и контролните пакети и бай бай "бели" държави, както ги наричаме. Ще останат само услугите...докато и за тях няма клиенти и така. После ще ни наемат китайците да работим своите изобретения и производства, обаче за тях.

# 14 903
Аз не мога да разбера какво е това ужасно отношение към болните хора, нали уж целта е да се върви бавно нагоре, да има хора които са се преборили и имат имунитет, а в същото време те биват нападани, обиждани и сигурно след като за оздравели ще бъдат отбягвани и т.н.  Постоянно слушам истории за такива случки и съм отвратена от "човешкото" отношение. Болестта не само стана срамна, а направо си е престъпление да се разболееш! Честно казано вече си мисля, че не от вируса трябва да ни е страх, а от "човека".  Мисля, че трябва да гледаме и от другата камбанария, утре на нашата и вашата врата може да има знак.. разбира се всеки, който в под карантина трябва да я спазва, ако не да бъде наказан, но пък не бива съвестните хора да стават обект на нападки щото са болни или карантинирани.
Иначе съм за да има правила и да бъдат спазвани, но ми е противно да гледам как се нападат хора, които не стига че са се разболели  ами и трябва да се страхуват, срамуват и така нататък..

# 14 904
Дончев и Мутафчийски вече току що почти официално потвърдиха как ще действаме след това. Нещо, което аз говоря от дълго време.
Сега сме дръпнали аварийната спирачка и трябва да задушим епидемията. Пик - април/май и до юни приключваме. След това повечето от мерките се вдигат, хората се връщат на работа. За да се гарантира, че вирусът няма пак да ни подпали, ще се осветява непрекъснато с достоверни обаче тестове и ще се издирват заразените - оттам карантини и прекъсване на веригите. Дончев спомена, че ако трябва ще приложат и по-строги мерки, какви, не каза, но вероятно начини за следене на тези, на които им е наложена карантина.

# 14 905
И още нещо за хуманните. Вчера попаднах на коментар от човек от ромски произход - аз може да умра, ама с мене и 80 българи ще умрат. Еми, извинявайте, аз не съм от хуманните!
Това са провокации. Колкото до това, че някои нарушавали карантината - нали затова са органите на МВР и високите глоби? Следене на телефоните също въведоха. Не може заради това нещо да искате да дамгосват хората. Засега вратите само де. С какво ще помогне като има знак на вратата безсъвестните отново да се измъкват? Да наблюдаваме съседите си и да звъним по телефона? Е точно в ромските махали няма как да ги наблюдавате. Веднъж поставихте ли се на мястото на един потенциално болен? На вас ще ви бъде ли приятно съседите ви да се чувстват овластени да ви надзирават? Има си органи за това нещо в тази държава. Дайте да не се превръщаме отново в нация от доносници. Не си измисляйте благовидни предлози като това, че като има знак на тази врата ще знаем да не ходим. Вие по домовете на непознатите ли ходите? Вашите познати и близки няма да ви кажат сами, а ще трябва да им сложат знак? (последното не е към теб МК, а към някой, който беше писал  по-напред)

# 14 906
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

# 14 907
  • София
Садистичните изверги намериха "лек" с/у корона-вируса: https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9613& … 4XoRPMboYJGZJx8vg

# 14 908
  • София
Борисов не го ли е срам за 50-ти път да се похвали колко навременни са ни мерките? Не знае на какво е способен един обезумял от мъка и безсилие народ!

Ще се усети. Защото не може само с общи приказки как си борил комунистите този път да мине. Преди, нямало работа. Ами да ходят програмистите да стават овчари. Няма вода в Перник. Ами те Перник колко са, нас нали не ни засяга. И т.н.
Сега обаче е различно. Навсякъде е и всички са уплашени.
Да не се окаже, че напират да се включи армията, че да пази МС и НС от всенародната любов.

# 14 909
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

Не си сама....

Общи условия

Активация на акаунт