COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 932
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 255
Певеца на Рамщайн Тил Линдеман е в интензивно лечение заради вируса на короната. Отчита вестник „Билд“. Междувременно според доклада е имало дори риск за живота. В петък също беше обявено, че британският премиер Борис Джонсън също е бил заразен с вируса на короната.

Както съобщава " Билд ", сега Линдеман се чувства по-добре.

След концерт в Русия , 57-годишният се завърна в Берлин , където разви висока температура . Спешният лекар го завел в клиника, където Линдеман е тестван за корона - тестът е положителен, а също така е диагностицирана и пневмония

# 15 256
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

Помнете ми думата - Великден е на 19.04, точно 2 - 3 седмици след това ще стане кошмар в България. Това ще рече межзу 03 - 17.05.

# 15 257
  • Варна
Предлагам да се спре безцелното шляене  на пенсионери в градския транспорт, където е в пъти по - опасно от улиците и парковете. Само по неотложен медицински проблем или ако същите работят, което да се удостоверява с бележка.

# 15 258
  • Bulgaria
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

Помнете ми думата - Великден е на 19.04, точно 2 - 3 седмици след това ще стане кошмар в България. Това ще рече межзу 03 - 17.05.

Не съм съгласна. Кошмарът тепърва започва и съвсем скоро ще ни бъде забранено да излизаме. А, ако не ни бъде забранено значи са решили да ни видят сметката.

# 15 259

Австрия се представя добре - среден ръст на заразените за 4 дена

# 15 260
Като чета хората от чужбина, май далеч по-стегната се приемат мерките. Ние тук оревахме предварително. Дано с това се ограничим, но се съмнявам.
Ти да видиш в емирствата какво става! Тридневна дезинфекция на публичните места. От 7 вечерта получаваме alerts от полицията да си стоим вкъщи. От 8 до 6 сутринта се мие и чисти по всички пътища. Чат-пат се чуват сирени отвън - полицията предупреждава да се прибират. И с дронове пръскат. Пуснете си една търсачка да видите снимки от празен Дубай..
https://gulfnews.com/photos/news/coronavirus-streets-of-abu-dhab … 244316404?slide=4

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:33 от тити

# 15 261
  • София

Според мен ще ни блокират преди Великден. Защото, ако оставят всички да щъкат покрай Великден, никой не може да ни спаси... А самото извънредно положение не трябва да го разпускат до началото на юни. През май има доста празници, които традиционно се празнуват на маса, а ако се вдигне преди това извънредното положение, означава да се отвори второ, ново огнище на болестта.

# 15 262
Vapor,за съжаление няма как да се проверяват активно работещите,тъй като дори и да са отрицателни днес,могат да са положителни след 5 дни.
След 5 минути даже.

Да, вероятно това са рисковите сектори, в който хората трябва да се проверяват редовно, без да се чака да проявят симптоми. /При положение, че не можем да си позволим да тестваме масово/. По принцип е хубава идеята да проверим какъв процент от тях са преболедували /антитела/, но как проследяваме колко души са заразили пътьом или това не ни интересува? Някак си не разбирам крайната цел на налагане на дистанция, но с оскъдно тестване.

Дори и ранно да те установят с тест единствено могат да те сложат под карантина. И нищо не се променя. Човека може да е безсимптомен, да се чувства добре и да си изпълнява задълженията. Ето тук идва обаче важната роля на маските и личната хигиена.
Носенето на маска лично аз го приемам като знак за уважение към другите хора, защото аз не знам в момента дали вече не съм болна и също кой е около мен.

# 15 263
  • Шумен

Това повтаряне на апокалипсиса, който е неизбежен в България е пряко следствие от зомбирането по всички лнини с много малко изключения - някои канали и някои сайтове, които са "неблагонадеждни", щото не участват в хора и дават т.нар  фалшиви новини.Тази картинка може да се случи в някаква степен заради циганите, защото с тях оправия няма и се преселиха отново тук от изключително рискови държави, както и заради българи гастарбайтери. Но пак не мисля, че ще я докараме като Италия. За Великден ограниченията ще бъдат още по-рестриктивни може би седмица отпреди това. Не мислете, че не са го преценили. Ноо най-важно е какво ще им спуснат началниците, защото тази  психоза по цял свят само изглежда като случайна, а всъщност все повече прилича на добре дирижирана.

# 15 264
Дори и ранно да те установят с тест единствено могат да те сложат под карантина. И нищо не се променя. Човека може да е безсимптомен, да се чувства добре и да си изпълнява задълженията. Ето тук идва обаче важната роля на маските и личната хигиена.
Носенето на маска лично аз го приемам като знак за уважение към другите хора, защото аз не знам в момента дали вече не съм болна и също кой е около мен.

Според мен целта е именно да те сложат под карантина и да изследват контактите ти, а не да си изпълняваш задълженията, защото се чувстваш добре и пътьом да сееш зараза - най-малкото в семейството си /ако допуснем, че си изключително добросъвестен в служебните си контакти - сменяш маска през 2 часа, стоиш на 2 метра, което едва ли е възможно за някои професии и непрекъснато дезинфекцираш/. Поне ако съдим от опита на държавите, които засега се справят добре, като Корея.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:43 от Vapor

# 15 265
  • София
В 19:00 българско време в Италия Папата ще води молитва, която ще бъде излъчвана в цял свят. Тъкмо се чудех дали ще има включване от Ватикана.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:44 от Vesika

# 15 266
Като стана дума за Ватикана, в тук БПЦ нещо да е излязла с някаква инициатива, дарение, хоспис, призив, литургия....нещо друго във връзка с тази ситуация? Или поне да се откажат от целуването на икони и лапане на лъжички по време на службите? Някой нещо знае ли?

# 15 267
Всеки има право на мнение - това е лично мое, изградено на базата на случващото се в момента. Има забрана, но българина не обича някой да му казва какво да прави. Знаем много добре колко много държим да сме с родата по празници. Великден е голям празник и много хора ще направят всичко възможно да стигнат до най-близките си роднини, с които да посрещнат този празник. За много хора сбирката с най-близките 10-ина човека не е нещо страшно. Важното е да се съберат, да хапнат и да пийнат. Ще си разменят дежурните въпроси "Ти нали не си болен от коронавируса?" Не, не съм." И айде на ракията. И от 2 до 4 седмици след това вече на никой няма да му е толкова весело. Разбира се много ще се радвам да не съм права

# 15 268
kostamosta, даваме си. Аз вече съм без работа, но пари се изкарват, стига да сме живи и здрави.

# 15 269

Според мен ще ни блокират преди Великден. Защото, ако оставят всички да щъкат покрай Великден, никой не може да ни спаси... А самото извънредно положение не трябва да го разпускат до началото на юни. През май има доста празници, които традиционно се празнуват на маса, а ако се вдигне преди това извънредното положение, означава да се отвори второ, ново огнище на болестта.
За другите градове не знам, но за София - задължително трябва да го направят.

Общи условия

Активация на акаунт