COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 235
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 300
Аз вече не знам какво да си мисля, чета от първата тема, подозирах че ще дойде тук, имам малък, много малък "бизнес", от който дори още нямам печалби, само разход. Когато наложиха извънредното положение го затворих, излизам само на пазар, маската ми е еднократна но я поливам обилно със спирт, след прибиране ползвам и ръкавици, млада съм сравнително за портокола... такова ми  е усещането, трябва да предпазя себе си и околните, ще си издържа до край, въпреки че се лутам много, дали е това което виждаме по новините или просто се строи нов ред. Най вероятно след години ще разберем, ако сме живи.. нека всеки сам прецени са себе си. Нека не осъждаме! Всеки има право на избор и да не забравяме, че изборите са свързани с мирогледа на човек.

# 15 301
Цитат
Ако се спре всичко, тотално и изведнъж ще стане тотален крах на икономиката на държавата.
да не работят ресторанти, магазинчета, комзетици, туризъм и пр...., но разбира се първо трябваше границите да бъдат затворени.

Магазинчета, козметици,фризьори работят, който иска. Ресторанти работят с доставки. Не е тотално всичко хлопнало, просто са с ниски доходи, не съвсем без хич.

# 15 302
Италия

969 починали
4401 нови заразени

Брадли, брояча друго казва. Тенденцията е тази, по малко заразени от вчера, но повече починали днес.

Аз ги взимам от италианската преса, такива са цифрите там Neutral Face

# 15 303
  • София
април, интригата с тестовете приключи. дори се оказа, че били 3 вида тестове.

# 15 304
Дори и ранно да те установят с тест единствено могат да те сложат под карантина. И нищо не се променя. Човека може да е безсимптомен, да се чувства добре и да си изпълнява задълженията. Ето тук идва обаче важната роля на маските и личната хигиена.
Носенето на маска лично аз го приемам като знак за уважение към другите хора, защото аз не знам в момента дали вече не съм болна и също кой е около мен.

Според мен целта е именно да те сложат под карантина и да изследват контактите ти, а не да си изпълняваш задълженията, защото се чувстваш добре и пътьом да сееш зараза - най-малкото в семейството си /ако допуснем, че си изключително добросъвестен в служебните си контакти - сменяш маска през 2 часа, стоиш на 2 метра, което едва ли е възможно за някои професии и непрекъснато дезинфекцираш/. Поне ако съдим от опита на държавите, които засега се справят добре, като Корея.

Добре, но идея с кой тест могат да те хванат преди да си проявил симтоми..

# 15 305
Италия обявиха.
Новите са под 6к, а смъртните са доста 919 души.

Новите се доста по-малко днес  това е супер. Починалите са рекорден брой  но не е учудващо предвид многото тежки
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 19:18 от unabella

# 15 306
  • София
Аз отдавна спрях да гледам Италия, която е една много различна от нас държава с много различни хигиенни навици, демография и начин на живот. Интересува ме в България какво става. В Банско какво става? Как пък в тоя град, където, пак казвам, е безподобна кочина и клоака, не чух един да е вдигнал температура, камо ли да капят като круши. Мистерия банскалийска някаква...
Ние (аз и приятелят ми) от две седмици излизаме само до магазина със стриктен списък за пазаруване. Много исках да използвам услугите на онлайн супермаркетите, за да елиминирам и това излизане, но, уви, не става. На мен дори би ми било приятно държавата да ми организира някой, който да ми мъкне пакети с храна до вратата, но това също не става, а и в Италия няма как да стане. Толкова за модела Ухан.
А като слушам нашият щаб как определя като "тежко състояние" двустранната бронхопневмония и плаши гаргите с нея, вече се отчайвам.
Най-адекватните мерки, за щастие, вече се чуха днес на обяд - минава пикът и се почва масово тестване. А който иска - да си седи зазидан, няма драма.

# 15 307
Никакъв повод за оптимизъм,
заразените са се удвоили за една седмица в света,
като Африка и Азия още не са в картината, а Южна Америка е символично представена  ...
Само Китай се отърваха, дори затвориха границите си за чужденци,
как се обърнаха нещата за един месец ...

# 15 308

Аржентина напълно затваря границите си заради кризата. До сряда дори аржентински граждани вече нямат право да влизат в родината си, заяви правителството в Буенос Айрес. Аржентина затвори границите си за чужденци преди почти две седмици. Според доклад на вестник "La Nación", оттогава около 12 000 аржентинци са били прибрани от чужбина. Казват, че още 10 000 се намират в чужбина. Досега 590 души в Аржентина са заразени с новия вирус. 14 пациенти са починали.

# 15 309

Добре, но идея с кой тест могат да те хванат преди да си проявил симтоми..

Със 100 % сигурност с никой, а и никой няма да ви тества ако сте здрава. Наесен си направете Ig тест за да разберете дали някога сте била заразявана.

# 15 310
  • София - Рим и обратно
Аз лично този Апокалипсис го чакам от 4-годишна. Първо беше войната в Югославия, после беше идването на милениума, после покрай 11-ти септември се говореше, че, край, ей сега заваляват бомбите, после беше 2012 г.... Сега феновете на Края на света си намериха благоприятна почва - ей сега идва Апокалипсисът. Април става страшно, май става страшно, абе, страшното е зад ъгъла...
Някъде назад попитах в Банско как така не дойде вече тоя Апокалипсис, никой не ми отговори. Апокалипсиси да има...
И какво всъщност значи "тотална блокада"? Да се заключите тотално, за да имате повод най-накрая да изплюскате всичките ориз, леща, боб и паста? Имайте предвид, че има хора, които се хранят предимно с прясна храна - месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Някои от каприз, но други - от здравословни съображения. И те не могат да плюскат хляб, олио и боб, докато припаднат.
Между другото, за първи път чувам, че превенцията на БЕЛОДРОБНО заболяване е да не си подаваш носа навън...
Слава Богу, на щабът започна да му просветва под шапката и голото теме, че не всеки е навит да седи заключен и май измислиха правилното решение. А ако успеят да го приложат - аз лично ще издиря Мутафчийски и ще го цункам. По бузата, че е семеен.
Има си обяснение поведението на психически нестабилния - затворете всички веднага, защото аз стоя затворен и имам нужда да знам, че моето е нормално, а не тяхното. Предричането на апокалипсиси и “дереджето на Италия” също - ще могат да си отдъхнат - казах ли ви аз какво ще стане, казах ли ви?!

И аз не понасям Мутафчийски.

# 15 311
След още един Италия и Испания ще са ок а остатъка от света ще е на тяхно място.

# 15 312
Очаквам го.... Около Великден най-късно. Защото българина разбира се, че няма да спази правилата да не се събира за празниците и ще иде на гости, при тези приятели, при онея роднини и т.н. Та е добър вариант да се пресече това нещо сега, защото иначе покрай Великден ще стане мазило.

Помнете ми думата - Великден е на 19.04, точно 2 - 3 седмици след това ще стане кошмар в България. Това ще рече межзу 03 - 17.05.
Моля дефинирай "кошмар".
За някои кошмар е като им свърши кеша, за други и зараза с ковид няма да е кошмар.

# 15 313
В медицинския свят се спекулира с предположението, че пикът на вирусът е минал при нас без да разберем, когато имаше епидемия от инфлуенца Б. Тази теория се базира на тестове, хванали хора с антитела, но неактивни (преболедували) към момента.

Това ще си проличи на "изборите", за които каза Бойко на обяд. И ще си ядем подметките, но е рано още да го осъзнаем...

Да не би да са направили 1000 Та теста, за които говориха и да се е оказало, че 700 имат антитела?

# 15 314
  • София
Италия

969 починали
4401 нови заразени

Брадли, брояча друго казва. Тенденцията е тази, по малко заразени от вчера, но повече починали днес.

Аз ги взимам от италианската преса, такива са цифрите там Neutral Face
Прав е брояча с 4 401 нови заразени, онзи с 5 909 (нови случаи( включва +600 оздравели днес, както и 919-те починали.

Общи условия

Активация на акаунт