COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 325
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 590
вече е публична тайна, че пътуващите се тъпчат с парацетамол, за да не ги хванат термокамерите....

Нямам думи!

# 1 591
Мередит Грей..едно уточнение само - БЛ може да се издаде саво 1 ДЕН назад, съгласно НМЕ /наредба за мед.експертиза/.

# 1 592
  • София
Според МП опастност от заразяване  няма при досег с чужда кръв. Т.е. кръвосмучещите насекоми не носят тази зараза. А той е изчел доста.

Дано да е така.
Спомням си,че четох накъде информация,че вируса Е в кръвта също,ще потърся статията за да да я пусна тук.

# 1 593
  • София
с фекалиите е лоша работа, че трябва поне 20 дни да минат. Не зная каква хигиена трябва да се спазва като по-голяма част от населението не спазва никаква.
надявам се да съм в грешка и да не съм чула правилно.

# 1 594
Джи пи-то на майка ми, която всъщност е добър иначе лекар, не вдига телефона. Днес ще и купя лекарствата по протокол без рецепта, тя се беше запътила натам да иска рецепти. Ама ако повечето "работят" по този начин, аз мисля да докладвам в здравната каса. Всъщност нямаше да я пусна да ходи пред кабинета на лекарката, но едно вдигане на телефон няма да й отнеме толкова време.

# 1 595
  • sofia
От насекоми трудно се пренася.Структурата на вируса е такава.

# 1 596
bdana, с удоволствие ще прочета  на тази тема, стига само да е от сериозен източник. През последните дни доста публикации в статии показвах на МП, който ги отричаше. Така, че не всичко писано е вярно.

# 1 597
За тези които си мислят, че носейки маски са предпазени от заразяване - Белгийски лекари са в тежко състояние, след работа с болни от корона вируса. Лекарите са на възраст около 40 г. и засега животът им е в опасност. - https://www.24chasa.bg/novini/article/8306031

# 1 598
  • Пловдив
Детето е заразено в Банско, доколкото разбрах. Хванах късно брийфинга, но Мутафчийски каза, пе ски курортите се очертават като много проблемни заради преохлаждането на носоглътката.

Президентът е пълен мухльо и имам чувството, че заради него не успяха да въведат по-строги мерки.

Не президентът определя какви да са мерките.
Горанов и Дончев, които говорят само за бюджет, приходи и пари? Те какви мерки предприемат? Да се чу нещо за преговаряне с банки и доставчици на ток за разсрочване на плащания? Да се чу нещо за компенсиране на фирмите, които търпят загуби? Те спориха две седмици дали да се плаща болничен за карантина. И сега как ще плащат на заразени, които по един месец ще трябва да си стоят вкъщи, докато не дадат отрицателни проби?
Два месеца се почесваха умно по главите, гледайки отдалеч какво става в Китай. И си мислеха, че ще ни се размине. Не ни се размина обаче.

# 1 599
Не разбирам как ще затегнат контрола по курортите като вече е публична тайна, че пътуващите се тъпчат с парацетамол, за да не ги хванат термокамерите, да не говорим, че май и работещи термокамери нямаме или имаме на летището?

Имаме, ама отчитат 35.5
Не съм медицинско лице, но някак от наблюдения ми е странна тая Т. Вярно като ги дават по разни клипове като мерят, все някаква такава около 35.5 измерват. Здрави хора толкова ниска Т ли имат? Аз имам такава, когато съм в хипофункция (на щитовидната жлеза), но нормално около 36.5-36.6 се върти.

# 1 600
  • ГО
Моите деца учат в момента. Класната на малката пише в групата във ФБ. плана, задава въпроси, а децата отговарят. Хем закусва, хем учи 😂

# 1 601
  • София
Според МП опастност от заразяване  няма при досег с чужда кръв. Т.е. кръвосмучещите насекоми не носят тази зараза. А той е изчел доста.

Дано да е така.
Спомням си,че четох накъде информация,че вируса Е в кръвта също,ще потърся статията за да да я пусна тук.
Tова че вируса се засича с тест в кръвта го четох, а също и че няма никакви доказателства, че това е способен да инфектира вирус, а не само някакви фрагменти от него. Това НЕ ОЗНАЧАВА, че може да бъде пренесен от комар- Хепатит, Спин и т.н. също вируса им е в кръвта, но никой не се е заразил чрез комари. Дори и за вируса засечен във фекалии четох, че не е доказано, че е способен да инфектира.
 Основният начин на предаване е посочен какъв е- въздушно-капков път. Всякакви фокусирания върху възможни други пътища на инфектиране ще ви накара да се вторачите върху маловажни неща, при което може да изпуснете главното.

Иначе днес в местоработата ми наредихме на всички, които могат да работят от дома да престанат да идват на работа. На работа остават да идват 10% от хората, за които няма как. Избрани да идват на място са тези, които могат да идват с кола. Осигурена им е възможност да работят в такива помещения, че да нямат контакт помежду си. Така ще можем напълно да продължим цялата си дейност без сътресения.

# 1 602
Нямам думи като чета, че личните лекари масово са се изпокрили като мишки...

# 1 603
Повече тъпотии които се пишат тук също не са верни - че се пренася с парите, по дрехите, по метала на катерушките, по въздуха, скоро ще може и само с мисъл да се заразяваме. Всичките тези тестове са направени в контролирани лабораторни условия, които нямат нищо общо с външната среда.
Ако е вярно че от 100 контактни се заразяват 21, то как е възможно от 460 контактни да се заразят само двама?

# 1 604
Tова че вируса се засича с тест в кръвта го четох...

В кръвния тест се засичат антитела.Иначе СЗО казва, че комарите не могат да го пренасят:

Общи условия

Активация на акаунт