COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 703
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 185
"Самолекувал" е различно от "назначено домашно лечение"

+1
Не стана ясно дали е имал назначено от лекар лечение или е импровизирал.

# 16 186
Ред* няма проблем, аз опитвам да изясня че *не еднократно то ваксиниране е било спряно, а реваксинация след проба манту за няколко години ( по света ) е прекратена 90-те и началото 200-. (Редактирах се Simple Smile )

Скрит текст:
Скрит текст:
Под вола теле няма да намеря.
Твърдя че само БГ до скоро схемата ваксинация и реваксинация беше с най голяма продължителност. Босна и Херцеговина с 4 до 2008.
Как стоят нещата за Китай и бившия соц? Аз съм прегледала данните, а вие?

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

Абе хора стига сте търсили под вола теле с това БЦЖ. БЦЖ не се слага само в България -  и в Китай е задължителна и в страните от бившия соц. блок.
Тези хора, които починаха в България също са ваксинирани с БЦЖ. Истината е, че са отчаяни много държави и се надяват да намерят лесно решение.
Под вола теле няма да намеря.
Твърдя че само БГ до скоро схемата ваксинация и реваксинация беше с най голяма продължителност. Босна и Херцеговина с 4 до 2008.
Как стоят нещата за Китай и бившия соц? Аз съм прегледала данните, а вие?

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

Абе хора стига сте търсили под вола теле с това БЦЖ. БЦЖ не се слага само в България -  и в Китай е задължителна и в страните от бившия соц. блок.
Тези хора, които починаха в България също са ваксинирани с БЦЖ. Истината е, че са отчаяни много държави и се надяват да намерят лесно решение.

Вагабунга, не търся спор, не виждам кое те дразни. Реваксинациите не са 5 в България. Лили вече ти обясни. Може и да са 0, ако мантуто ти е положително. БЦЖ се слага в Китай задължително - факт. Там също умряха хора от коронавирус. С кое не си съгласна?

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 20:08 от Анонимен

# 16 187
  • Пловдив
И като умреш в къщи, това не е от корона вирус и отпадаш от статистиката. Както и ако имаш съпътстващи заболявания, умираш от тях, а не от корона вирус и пак не си в статистиката.  Затова юруш на маслините. Нас това не ни засяга. Ние сме млади, здрави и като си издухаме два пъти носа, ще оздравеем. Още преди никой да знае, че това ще ни сполети се размазвах да правя забележки да се ползват ръкавици, като си взимаш хляб от витрината. Не е истина на какво съм се наслушала тогава ......Чакай ти от такива хора хигиена, дистанция и съвест.

# 16 188
Много ги жалим пенсионерите,на тях не мигат да забранят да излизат ,но всичко останало за всички е забранено..... Много половинчато....

Т.е. пак опираме до самосъзнание и лична отговорност.

Аз вече като бабкитр започнах да правя забележки на хората, които не спазват дистанция. Не защото ми пука за тях и липсата им на съвест, а защото ми пука за мен и за моите дърти.

# 16 189
  • на пистата
Цитат

А до Карлово как е стигнала? И автобус със хора е заразила. А маска носила ли е, или щото няма безплатни да не се мине да си купи.
Синът и я е прибрал от летището в Пловдив.Била е с температура(сама се е похвалила на касиерката)В болницата не е носила маска.А сина и се опитва да се оправдава,че не били ходили никъде сама вкъщи.Е да,ама Карлово е една.плюнка и всички се познаваме.Видели са я в банката.
Същото и с 20г момче.Прибрало се и направила купон, родители военнослужещи и скрили,че имат завърнал се от чужбина е продължили да ходят на работа.Наложи се да пуснат повината поделение заряди тях.Тази безотговорност  наглост и простотия ме.вбесява.
Soul Free,аз не съм я видяла близки ми казаха,а и цялата карловска група го твърди,хоря които лично са я видели.от 5дни е няма още други заразени за сега.Да седмица ще се разбере

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:59 от bubanka

# 16 190
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.
Но въпреки тая пародия, сме последна дупка на кавала по брой заразени и починали. Едва ли е защото сме само 5-6 000000.Това не ви ли говори нещо...

...Хората умират от невинни причини като старост, сърце, диабет и т.к. умират от обясмими причини не е корона..

# 16 191
Във Виена пристигат 280 мед. сестри,  1 самолет български от София...
Това е хубаво.

По повод мерките у нас, точно днес се коментираше гастролиращите доктори и мед. сестри, болногледачи, които са рискови след завръщане, не трябва току така да се връщат по болниците.
Добре са се сетили и за тях, а дали е било преди дни така, не се знае.

# 16 192
Ще го пусна и аз да се набие в очите на хората, които крещят лекувайте си се в къщи, чакайте да имате задух и да ви е зле, за да не задръствате болницата.
Таке официалния алгоритъм за лекуване ако не се казваш Домусчиев .
Стоиш в къщи , говориш с личия лекар по телефона . Ако почнеш да умираш звъниш на 112 .
Чудесен алгоритъм. Много хуманно. Всичко е прекрасно!!! Аз пък викам, че все повече хора ще теглят една на алгоритъма. Пък като свършат местата по болниците, което изглежда е скоро, вече всичко ще е кристално ясно.

# 16 193
Corriere Della Serra - в Белгия домашна котка се е заразила с ковид 19 от стопанина си, за сега е изолиран случай.

# 16 194
Маските с клапа (едно пластмасово кръгло) не са ли по-скоро за лична защита? Предпазват ли околните? Не излиза ли през тях директно издишаният въздух, за разлика от обикновените маски, които задържат и влагата в дъха? The Tird, ако четеш, можеш ли да отговориш?
Да, за лична защита са. Прочетох тези дни една глупост, че не трябвало да се носят такива, защото не предпазвали околните. Тези маски издържат по-дълго от тези без клапа и ако можеха да се намират достатъчни количества и на нормални цени такива без клапа тогава ОК да носиш без клапа. Ама в сегашното положение е по-добре да носиш маски, които издържат по-дълго и те пазят да не се разболееш, а не маски, която имат по-кратък живот и като ти свършат запасите да останеш без маска, да се разболееш и да започнеш и ти да заразяваш.

# 16 195
Синът и я е прибрал от летището в Пловдив.Била е с температура(сама се е похвалила на касиерката)В болницата не е носила маска.А сина и се опитва да се оправдава,че не били ходили никъде сама вкъщи.Е да,ама Карлово е една.плюнка и всички се познаваме.Видели са я в банката.
Същото и с 20г момче.Прибрало се и направила купон, родители военнослужещи и скрили,че имат завърнал се от чужбина е продължили да ходят на работа.Наложи се да пуснат повината поделение заряди тях.Тази безотговорност  наглост и простотия ме.вбесява.

Настръхва ми косата като чета за такова недомислено лекомислие на хора. Тези хора не разбират ли, че поставят в опасност и потенциално са виновни за смъртта на хората, в които са били в контакт и семействата им.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:01 от bubanka

# 16 196
Цитат
Все още чакам някой да се похвали как държавата го храни като е без работа.
И месец да седиш вътре, пак може после като излезеш да се разболееш.
Циганите,пардон ромите си живеят така с десетилетия.Отделно каквото друго изкарат от тук-от там и винаги има пари за цигари и пиячка.Нека си седят,които искат вкъщи.В началото на месеца бяха упреци,защо се пазарува.Ако тогава повечето не се бяха запасили,сега опашките пред магазините щяха да са не от десетина човека,а от стотина.Отделно,че не знам към днешна дата,колко като се приберат от аптеката или магазина,веднага свалят всички дрехи и дезинфикцират от-до?Косата също трябва да се дезинфикцира.Групи цигани мотаещи се или скупчени на едно място все още са си нормална гледка в столицата.Smiling ImpЩе ни забранят всякакво излизане и на работа няма да се ходи,пък после ще си говорим за икономиката.

# 16 197
Скрит текст:
А така. Току що казаха за мъжа от Кюстендил. 12 дни се самолекувал вкъщи. Ей затова говоря.
Ще го пусна и аз да се набие в очите на хората, които крещят лекувайте си се в къщи, чакайте да имате задух и да ви е зле, за да не задръствате болницата.
Нека те попитам, съвсем добронамерено.
Как си го представяш да стане? Всички с леки симптоми, с недоказан коронавирус да са в болница?
Всички с леки симптоми, с доказан такъв да са в болница? Кое искаш да се набие всъщност, кое по-точно? И в кои болници, като стана ясно какъв е капацитетът?
Що се отнася до починалия в Кюстендил, добре е като се пише нещо, да има линк откъде е информацията.
"Самолекувал" е различно от "назначено домашно лечение", също.
В Новините по Нова, Мери Ан. Как да сложа линк, като "току що го казаха"? Като излезе на запис, гледай го. Как си го представям, ако питаш мен, съм писала няколко коментара назад. Не съм казала да се настаняват в болница, а да се диагностицират и следят. Не "по телефона", разбира се. Човекът, щом се е самолекувал, значи се е чувствал зле. Защо не е тестван - това не мога да кажа в конкретния случай. Но по правило леките симптоми не се тестват. Линк ако искаш и за това -  в няколко брифинги казаха кои се тестват и кои не.

# 16 198
Във Виена пристигат 280 мед. сестри,  1 самолет български от София...

Аз пък не разбрах какво ще правят нашите сестри там? Ще помагат ли?

# 16 199
Аман, темата съвсем я разводнихме. Писна ми да чета нападки от рода: Как да не излизам, като съм на работа?!
То сякаш всички четат без разбиране, я да се върнат в 7-ми клас!
Аз не мога да озаптя майка си да излиза. Казвах ѝ да пазарува веднъж на 4 дни, ама не... Сега ми се обади, че отишла на "седянка" у съседка - дъщеря ѝ се върнала здрава-здравеничка  от, познайте къде - Италия, разбира се- и хайде  да я видим, че майка ѝ давала един вид "Курбан". Хем ѝ обясних, хем повторих. Ама не - Ами тя нямала сърдечни проблеми и всичко друго било наред.....
Хората дошли от чужбина да си седят по домовете, моля. Не е толкова трудно. Ама, не, всеки си мисли, че ще мине през капките.

Общи условия

Активация на акаунт