COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 945
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 170
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.
Така е. В Гърция също.
 В  Турция пък е забранено излизането навън на хора над 65г. възраст.

# 16 171
Би трябвало да са доста по малко. В държавите с най строги мерки вероятно са близко до 0.

Двама, тоест колкото средно за ден преди въвеждане на мерките. С други думи, дотук са спасени 26 човешки живота, при това главно на хора в активна възраст.

# 16 172
  • Другата България
А така. Току що казаха за мъжа от Кюстендил. 12 дни се самолекувал вкъщи. Ей затова говоря.
Ще го пусна и аз да се набие в очите на хората, които крещят лекувайте си се в къщи, чакайте да имате задух и да ви е зле, за да не задръствате болницата.
Нека те попитам, съвсем добронамерено.
Как си го представяш да стане? Всички с леки симптоми, с недоказан коронавирус да са в болница?
Всички с леки симптоми, с доказан такъв да са в болница? Кое искаш да се набие всъщност, кое по-точно? И в кои болници, като стана ясно какъв е капацитетът?
Що се отнася до починалия в Кюстендил, добре е като се пише нещо, да има линк откъде е информацията.
"Самолекувал" е различно от "назначено домашно лечение", също.

# 16 173
Следя темата почти от началото, благодаря за актуалната информация.
Преди дни беше публикувана страница,  за КОВИД 19 в България,  където  са отбелязани градовете,  от където има диагностицирани с положителни тестове,  бройката на заразените, графика на кривата  на  заразяването и смъртността и др.
Моля, ако е  възможно отново да се постне тук или пък да ми я пратите на лично съобщение.
Благодаря.

# 16 174
На 34 години беше китайският лекар Ли Вънкян, който пръв алармира за КОВИД 19 и беше преследван от властите за разпространяване на невярна информация.
https://www.bnr.bg/post/101224883/pochina-edin-ot-8-te-kitaiski- … novia-koronavirus

# 16 175
  • БГ
Цитат
А някой знае ли от началото на извънредното положение, колко са загиналите по пътищата?
Би трябвало да са доста по малко. В държавите с най строги мерки вероятно са близко до 0. В област Хубей със сигурност са 0.

Пътните инциденти през изминалото денонощие и информация за пътната обстановка в страната
28 мар 2020

За 27 март 2020 г.

4

1

4

От началото на месеца

277

24

358

От началото на годината

Данните са динамични и са на база текущи съобщения, получени от ОДМВР до 24:00 часа на 27 март 2020 г. Информацията непрекъснато се актуализира, според промяна статуса на ПТП, загиналите и ранените участници в движението, поради което може да се наблюдават колебания в ежедневните, месечните или годишните данни.

При сравнение с реалните данни за загиналите ( 103 ) през същия период на 2019 г. се отчитат с двадесет по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2020г

Нещо не мога да кача таблица..

# 16 176
  • София
На нас днес ни беше 16ти ден откакто се върнахме от Банско. Седяхме си вкъщи и не си позволихме да излезнем никъде - двама 30 годишни, с две малки деца. Свекър ми ни донесе два път храна пред оградата на къщата за това време. Днес слезнах до центъра да накупя заленчуци и плодове и навсякъде дъртите пушат цигарки, смеят се, говорят си. На минералната вода блъсканица... В плод и зеленчука (който е една бутка) една бабка, едва ходеща, се набута вътре докато си събирам зарзавата.
Та аз, дето не вярвам в мащабите на вируса, нито пък на Баце, нито на икономическите решения, които се взимат, нито пък сме в застрашените, си жертвам половин месец от живота за да пазя възрастните и в замяна получавам такова отношение от обществото. Абе може да не го харесвам, ама прав беше за Мат'риала...

# 16 177
  • В планината / На морето
Във Виена пристигат 280 мед. сестри,  1 самолет български от София и един от Букурещ с румънски, казаха преди 2 часа по радиото в Австрия.
Поемат им разноските по полета.

Над 200 деца с корона вирус в Австрия ...

# 16 178
Скрит текст:
Скрит текст:
Под вола теле няма да намеря.
Твърдя че само БГ до скоро схемата ваксинация и реваксинация беше с най голяма продължителност. Босна и Херцеговина с 4 до 2008.
Как стоят нещата за Китай и бившия соц? Аз съм прегледала данните, а вие?

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

Абе хора стига сте търсили под вола теле с това БЦЖ. БЦЖ не се слага само в България -  и в Китай е задължителна и в страните от бившия соц. блок.
Тези хора, които починаха в България също са ваксинирани с БЦЖ. Истината е, че са отчаяни много държави и се надяват да намерят лесно решение.
Под вола теле няма да намеря.
Твърдя че само БГ до скоро схемата ваксинация и реваксинация беше с най голяма продължителност. Босна и Херцеговина с 4 до 2008.
Как стоят нещата за Китай и бившия соц? Аз съм прегледала данните, а вие?

Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..
Wagabunga, и аз срещнах някъде спекулации на тази тема. В Канада и Щатите поставянето на тази ваксина също е започнало да намалява още през 60-те на миналия век, а в наши дни прием е препоръчителен само в определени случаи.
Максималният ефект на ваксината е мисля до 10 години, ако не е и по-малко. Но и на мен ще ми бъдат интересни мнения по въпроса. А ако българското население се окаже, че е по-защитено поради тази ваксина, ще бъде наистина помощ свише...

Абе хора стига сте търсили под вола теле с това БЦЖ. БЦЖ не се слага само в България -  и в Китай е задължителна и в страните от бившия соц. блок.
Тези хора, които починаха в България също са ваксинирани с БЦЖ. Истината е, че са отчаяни много държави и се надяват да намерят лесно решение.

Вагабунга, не търся спор, не виждам кое те дразни. Реваксинациите не са 5 в България. Лили вече ти обясни. Може и да са 0, ако мантуто ти е положително. БЦЖ се слага в Китай задължително - факт. Там също умряха хора от коронавирус. С кое не си съгласна?

# 16 179
Това с глада, другите болести и т. н. изобщо не ми е логично. Случвало се е и продължава да се случва. В момента добавяме още едно. И понеже е в началото и е непознато, хората изпитват страх. Така е било и миналия век в бума на ХИВ. Просто мина време докато се изясни как се предава, как се лекува, как се тества.
Гадното на тази епидемия е, че става бързо. Здравната система се съсипва. Скоро се сетих за разказите на дядо ми. През 40 - те е имало бум на туберкулоза. Всяко семейство дава жертви. Умират по домовете си и малцина имат достъп изобщо до някакво лечение.

# 16 180
И аз ходя на работа и треперя да не заразя майка ми.
С удоволствие бих си стояла вкъщи.
Не чакам никой/държавата да ме храни, то се мисли предварително за такива неща.

# 16 181
Малко за икономическия аспект на ситуацията. Адидас обявиха, че спират да плащат наеми за магазините си. Други като Н&М, които имат 460 магазина в Германия ги последваха.

https://www.tagesschau.de/inland/adidas-gewerbemiete-bundesrat-101.html

# 16 182
  • в страната на чудесата
Но едно не мога да простя на голяма част от лекарите, че станаха търговци!
Ето в това изречение е ключът към 99% от проблемите в Здравеопазването.
Може ли цифри? Данни някакви?

# 16 183
  • София
А всъщност какво значение им кой къде е тръгнал? Според вас на вируса пука ли му кой е тръгнал до магазина, кой - да си разходи кучето и кой само да се разходи?
Ако разходките са опасни, да ги спрат. Ама не наполовина: в парка не може, ама може в магазина, в който само вентилацията ти гарантира досег с вируса, ако ще да се съдират да пръскат (а не навсякъде се престарават и в пръскането)? Да, разбира се, без храна не може, а без разходки може, но какво отношение има това към вируса? На него даже му става драго. Въздушно-капковите инфекции се разпространяват много по-диобре в затворени помещения. Това поне е добре известно и на лаиците...
Та, ако трябва всячески да ни пазят, що не ни носят храна по домовете? Като в Китай. Само вкъщи, никакво излизане и точка по въпроса, няма магазин, няма аптека, няма бележка от шефа. Ама не могат, къде тая организация.
Затова ето адекватните мерки, които предлагате - в магазина може, на Витоша не, в крайна сметка желанието ви за ред и възмездие е изпълнено, а вирусът потрива ръце и подскача от радост по касовата лента.

# 16 184
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.
Но въпреки тая пародия, сме последна дупка на кавала по брой заразени и починали. Едва ли е защото сме само 5-6 000000.Това не ви ли говори нещо...

Общи условия

Активация на акаунт