COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 193
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 335
Маски няма и в нашия град, а спирт последно даваха 1 шишенце, ръкавици - 5 чифта.

Колкото до броя тестове имайте в сметката, че Борисов и компания ги тестват всеки ден + лекари във ВМА и Александровска + 4, 5 теста на всеки 1 пациент  (а на Домусчиев безчет, сигурно в следващата година ежедневно и на него).
Нито от тестовете ще разберем, нито от маските ни. Курц така му плаче на Б.Б, че сигурно вече му е стъкмил армаган маски  - брат за брата

# 16 336
Вместо да даряваме пари за болници, апарати, тестове и т.н., трябваше да сложим пълен лок даун и да събираме пари за подпомагане на хората, които са останали без доходи. Нямаше ли да е много по-хубаво? Нямаше да имаме толкова жертви, нямаше да живеем в някакъв ужасен филм, чийто край не знаем дали ще дочакаме. Нямаше да продължи този ужас толкова дълго, колкото ще се наложи сега и много повече хора сега ще останат без работа и без доходи, защото нещата ще продължат много по-дълго.

Аз по песимистични постове не срещам в тая тема. Защо е това постоянно мрънкане, ужасяванеотвсичко и нищонехаресване.

# 16 337
Що за "човек" трябва да си да ядеш прилепи и др. подобни гадости ?
Такъв, който иска да промени света.

Калоян, ще ти дам малко перспектива какво е бедност. На много места на 10на къщи се пада една дупка за тоалетна. И не, дупката  си няма къщичка така че да не ти мръзне д-то, когато е студено. Има хора, които са крайно бедни и начинът им да имат за ядене е да ловуват и ядат каквото има в гората - прилепи, кучета, тсрантули, скорпиони, хлебарки.

Освен това с глобалното затопляне, към което допринасят с потреблението си всички, дори и вие, се топи пермафростът в Китай и се освобождават праисторически вируси, които през птиците и животните се разпространяват по света.

https://www.google.com/amp/s/www.livescience.com/amp/unknown-vir … etan-glacier.html

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 08:50 от Елфичка

# 16 338
Ами те докато я установят тази жена и тя взела, че починала. Явно е там от три дена и са ѝ правили два теста - т.е. три дена са отишли.

Мислите че три дни жената е седяла на стол пред кабинета и чакала да излязат тестове и. Вие вече започвате да обиждате лекарите. Аз никога не бих си помислила това , още повече и да го напиша.

# 16 339
Сега ме анатемосайте, ама дали някой  го натресе на Китай или те си го натресоха или пък на цял свят го натресоха .. не знам къде е истината, но сега ще берат урожай. Дарявали те. Не им вярвам никак.

# 16 340
Не са ми слагали ваксина от как бях ученичка, по комунистическо време. Последно ходих до личната лекарка преди няколко години за направление, което ми отказа и ми говореше за някаква реимунизация, ама отказах и въобще не й обърнах внимание за какво е.
Сега погледнах, би следвало да е било тетанус и дифтерия.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 22:35 от stasha_s

# 16 341
И едно питане, на което може би някой от щаба трябва да ни отговори: Защо при такова социално значимо заболяване, в условия на пандемия, финансирането се поема по клинична пътека от НЗОК? Ами неосигурените? Да мрат вкъщи, или да ги лекуват болниците за без пари? Каза се, че престоят е дълъг. 700 лв грубо за поне 2 седмици? 2 отрицателни теста колко струват? Освен това при масовост на заболяването ще се минат лимитите по НЗОК на съответните пътеки и НЗОК спира да плаща, т.е пак за сметка на болниците.
Финансирането на болничното лечение за подобно заболяване трябва да е от държавния бюджет, според мен. Защо не е така?

# 16 342
Да не се окаже че масата българи имат устойчивост благодарение "тежък" вакс календар, но да ни се каже не на време...

Туберкулозата се причинява от бактерия, а ковид от вирус. Не ставайте смешни.

# 16 343
Скрит текст:
Първата жертва в Маями, САЩ е мъж/гей на 40 год. в добра физическа форма и без придружаващи заболявания. Смята, че се е заразил на някакъв едноседмичен гей фестивал на плажа.

Като виждаме горчивия опит на Испания и Италия с фиестите и груповите мероприятия, не ми се мисли какво ги чака.
https://www.thesun.co.uk/news/11276903/miamis-first-coronavirus- … fter-beach-party/

Не казвам, че случаят е такъв, но една от застрашените  групи са носителите на ХИВ.

# 16 344
Не казвам, че случаят е такъв, но една от застрашените  групи са носителите на ХИВ.

Ами може и такъв да е. Нищо чудно. Но пък казват, че нямал заболявания... Може да и бил само носител.

# 16 345
Неосигурените да се оправят. Да си стоят вкъщи.
В другите държави кой ги лекува?

# 16 346
Ами те докато я установят тази жена и тя взела, че починала. Явно е там от три дена и са ѝ правили два теста - т.е. три дена са отишли.

Мислите че три дни жената е седяла на стол пред кабинета и чакала да излязат тестове и. Вие вече започвате да обиждате лекарите. Аз никога не бих си помислила това , още повече и да го напиша.
Ако пряко не съм била засегната от местното здравеопазване - и аз бих счела поста за подигравка.
За съжаление обаче положението тук не е розово.
Не разпознаха сепсис при баща ми (който те му причиниха), при уж рутинен престой. Накрая вдигнаха ръце и казаха - не знаем какво му е, сигурно се ПРЕСТРУВА. 🤬
За капак ми се обиди а, когато поисках да го изпишат и да го лекуваме в София.
После и инсулта му диагностицираха след сигурно 12 часа поне. И пак в София го спасиха. Тук го бяха отписали - те лично ми го казаха. 🤐
Е, как да съм спокойна, че ще ме лекуват?

# 16 347
Не се хващайте като удавници за сламка и не се самозалъгвайте, че ние сме някакво вселенско изключение, особено това с ваксините е смешно. Вирусът си има математика и действа по една и съща схема. Как да го победим също е ясно. Правим ги тези неща и ще имаме успех.

# 16 348
  • Bulgaria
Неосигурените да се оправят. Да си стоят вкъщи.
В другите държави кой ги лекува?

Те, неосигурените ни го натресоха, пък сега ще се лекуват.

# 16 349
В Близ всяка втора статия вещае меко казано Содом и Гомор. Буквално във всяко  заглавие присъстват епитети от рода на страшно, зрелищно, ужасно, нечовешко, злокобно. Последно ми се навря в очите статия със заглавие "Маршът на смърта, не смогват да броят труповете " Мдаа..в момента Близ за в стихията си, плуват в собствени води !

Общи условия

Активация на акаунт