COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 221
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 320
  • Mediterraneo
Дариха китайците и на други държави, но Италия, или Испания беше, казаха, че тестовете им не стават. Малко като подигравка с хората ми е китайската работа, но нека даряват, някои може и да вършат работа.

В Испания имаше негодна партида тестове. Ето какво каза преди малко министър- председателят по този въпрос-
"Намираме се на много агресивен пазар. Испания прави от порядъка на 15 000 до 20 000 теста на ден и това е много добре, за да избегнем разпространението. Похарчихме 628 милиона евро да закупим 659 милиона маски, 17,2 милиона медицински консумативи и същото се случва и при тестовете. В този много конкретен случай, партидата е върната при доставчика и ще бъдат предоставени други видове тестове.

Не са дарени от Китай, купени са от Испания.

# 16 321
Във всяко тежко отделение има вътреболнична инфекция. Не случайно китайците построиха чисто нови болници, на гола поляна- абсолютно сигурно откъм стари резистентни на всичко вътреболнични щамове.

# 16 322
Аз не мисля, че нашите могат да го изолират щама въобще, че да знаят какъв е.

Ами така каза Кантарджиев, зададоха му въпрос на един от брифингите.
"В отговор на журналистически въпрос по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), обясни, че „категорично вносът е главно от Австрия и други западноевропейски държави“. "

Ами да, не е местно производството. Нали знаят кои са заразениете и кой от къде е дошъл.

# 16 323
Здравейте, знаете ли как мога да мина през пункта, за да отида на настоящия ми адрес (софия), ако адресът не е написан на личната ми карта. Имам пропуск за общежитието, в което живея, но не знам дали ще е достатъчно за удостоверяване пред полицаите.

Не мисля, че ще е проблем. Попълни бланката и покажи пропуска, ако ти го искат.

# 16 324
Къде са тия маски,  дето са ги дарили китайците бе? В нашия град няма пукната маска по аптеките. Принудена съм да ходя на работа без маска,  а в офиса влизат клиенти.
Китай дари вирус,  преобърна живота на милиарди хора по Земята и кри цял месец от света и СЗО за заразата.
Да не казвам и  че от нехайство и немарливост изтърваха вируса.

https://french.mercola.com/sites/articles/archive/2020/02/05/nou … -coronavirus.aspx

# 16 325
Някъде има ли информация по колко теста правят на ден?

Не знам за бройката, но Вучич преди 5 дни каза, че до броени дни чакат голяма доставка на тестове от Китай, мисля, че спомена 100 000 и започват масово тестване /не уточни на какъв принцип, едва ли ще ходят по улиците да тестват/. Имаше и снимки от белградския панаир - подготвят легла и там ще прибират хората с леки симптоми.

Абе те на приказки много тестват. И Букурещ щеше да е тествана и Мангъров щеше да тества, сега и сърбите.
Ама както написа една съфорумка мнението в UK, по лошо от НЕправенето на тестове е тестването с фалшиви резултати.

# 16 326
  • Пловдив
Какви 2 000 теста на ден? С новите лаборатории, които ще заработят към 10 април и с частните, максимумът ще е 1000 на ден.
Те обясниха как смятат да тестват подробно за всеки етап от епидемията.
И освен тези 1000 души, които ще изследват на два пъти за антитела, такъв тест ще се ползва последно и то за масово тестване на цялото население. Идеята е с центрове по местоживеене като изборните секции.

# 16 327
  • София
Хора, вие сериозно ли за Китай?
Имате застраховка, че следващият вирус няма да се пръкне от прасе, гълъб или кокошка в родното ви село, или как?
Какво са виновни китайците, че на тяхна територия се е появило това чудо, ако изобщо е сигурно, че се е появило там, а не в някоя съседна държава или даже на другия край на света?

Защо е толкова важно някой винаги да ви е виновен - китайци, диджеи, безотговорни майки, абе който ще да е...

# 16 328
Здравейте, знаете ли как мога да мина през пункта, за да отида на настоящия ми адрес (софия), ако адресът не е написан на личната ми карта. Имам пропуск за общежитието, в което живея, но не знам дали ще е достатъчно за удостоверяване пред полицаите.
Можеш.

# 16 329
Китай е длъжник на целия свят. На всяка държава трябва да дари тестове. Защо дарява само на Сърбия тестове?
Как искам всичко да свърши възможно най-бързо и Тръмп да им го натръмпи.

По скоро на Тръмп ще му го натръмпат. По-неадекватна реакция от неговата май никъде по света няма.

# 16 330
Първата жертва в Маями, САЩ е мъж/гей на 40 год. в добра физическа форма и без придружаващи заболявания. Смята, че се е заразил на някакъв едноседмичен гей фестивал на плажа.

Като виждаме горчивия опит на Испания и Италия с фиестите и груповите мероприятия, не ми се мисли какво ги чака.
https://www.thesun.co.uk/news/11276903/miamis-first-coronavirus- … fter-beach-party/

# 16 331
Одобреният протокол за лечение в България е хлороквин + азитромицин. Не е тайна и не е "дали изобщо правят нещо".
А всъщност няма почти никакви доказателства. Има твърде малко и недостатъчни изследвания, за да се твърди , че помага този хлорохин. И всичко тръгва от Туитър. Нигерия съобщават за много натровени с този препарат, опитвайки се да се самолекуват. В САЩ също.

https://www.washingtonpost.com/outlook/2020/03/25/chloroquine-co … us-toxic-malaria/

# 16 332
  • София
T.e. - Турция, ако са го имали в края на февруари, и животът си е кипял на пълни обороти, не би ли трябва да са се засилили към стаден имунитет вече....месец мина? Т.е. - квото открият, открият - останалите, в по-голямата си част, да са го минали

Не са се засилили към стаден имунитет. Няма как толкова много случаи да минат незабелязано. При 5% от активните в критично състояние и 18% приключили със смърт, говорим за огромни бройки в болниците, за да може да се стигне до такова нещо. Сега всеки, който е прекарал някакъв по-тежък вирус в последните няколко месеца, си мисли, че е било короната и си го влачим от няколко месеца. Може и да го е имало, да, но му е трябвало да набере скорост и случаите са били единици. В момента прекаралите изобщо не са толкова, колкото ни се иска.

# 16 333
10 млн лева за 600 хил теста на месец нищо не са. Не знам защо се наблегна на десетте милиона, трябваше да ни се видят много ли? Обаче ми се струва, че не всички разбраха, че става въпрос за бързи тестове за антитела към опашката на епидемията, които ще покажат колко хора са изградили имунитет. Т.е. преболедували. В момента това, по което се работи и е по-важно на този етап, е разширяването на капацитета за анализ на PCR тестовете, защото доскоро беше 300 на ден, сега май е повече. Доскоро се правеха само в 3 лаборатории, май сега се включиха и други, за Стара Загора чух на един брифинг, май имаше и още. Хилядата теста за полицаи и шофьори също са от бързите и не показват текущо заболяване (ако са само за имуноглобулин G, ако е и за М, може и да покаже, може и да не, те затова ги определиха като несигурни при диагностика на текущо заболяване). На лекарите правят PCR тестове, както си му е редът, но капацитетът е малък. В същото време се прахосват тестове, Мутафчийски каза на днешния брифинг, за прекалено ранно тестване за оздравяване. И това каза, че ще оптимизират. Ще се подредят постепенно нещата, но очаквам тогава да имаме един бум, чисто номинален, защото за щастие ще е от по-леки случаи, които сега не се тестуват. Тежките, които стигат до болница, ги тестуват и сега.

# 16 334
  • Sredets/Burgas
Между другото, да ви споделя един любопитен може би факт, за който тотално бях забравила...
От края на миналата и началото на тази година, в Пирогов,
вървяха едни специални курсове за медицинските кадри от цялата страна заети в спешната помощ ...
И понеже коментирахме преди малко във видео чат с майка ми положението,
та стана въпрос и за интубацията...
Всъщност, на въпросния курс, каза че са упражнявали основно това - спешното интубиране.
Та се надявам, нали няма случайни неща, сега да са по-подготвени медиците...
И другото, тъжно за съжаление, което сподели е, че в действителност пациенти над 70 и нагоре години,
 веднъж интубирани, шансът им за оцеляване не е никак голям.

Общи условия

Активация на акаунт