COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 303
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 305
  • Пловдив
Ползват я.

# 16 306
Какъв е този зор в България за пълна блокада? Математически е доказано, че прекомерното натягане не носи значително намаляване на случаите.
Представете си го като гъба напоена с вода. След изцеждане, дори да продължаваш да стискаш, не излиза кой знае колко вода.
https://www.tuwien.at/tu-wien/aktuelles/news/news/covid-19-compu … en-auf-1/#media-2
А в Китай как се пребориха? Те бяха първите.

# 16 307
  • Mediterraneo
Китай е длъжник на целия свят. На всяка държава трябва да дари тестове. Защо дарява само на Сърбия тестове?
Как искам всичко да свърши възможно най-бързо и Тръмп да им го натръмпи.
Китай  отдавна е дарил на целия свят. на нас също е дарил. сега ще дари и на Тръмп.
може ли линк? Благодаря!

С гугъл транслейт https://www.elconfidencial.com/mundo/europa/2020-03-12/china-mas … onavirus_2494723/
Статията е още от 12 март. Прави сметка колко маски и материали са дошли оттогава насам към Европа.
От миналата седмица- https://deverdaddigital.com/china-dona-un-millon-de-mascarillas-a-espana/

# 16 308
Аз не мисля, че нашите могат да го изолират щама въобще, че да знаят какъв е.

Ами така каза Кантарджиев, зададоха му въпрос на един от брифингите.
"В отговор на журналистически въпрос по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), обясни, че „категорично вносът е главно от Австрия и други западноевропейски държави“. "

# 16 309
Ами те докато я установят тази жена и тя взела, че починала. Явно е там от три дена и са ѝ правили два теста - т.е. три дена са отишли.

# 16 310
Дариха китайците и на други държави, но Италия, или Испания беше, казаха, че тестовете им не стават. Малко като подигравка с хората ми е китайската работа, но нека даряват, някои може и да вършат работа.

От Адидас  и ХиМ, също и Дайхман, всички правени в Китай и без това, постъпват супер гунсярски с заявката си, че няма да плащат наеми понеже били затворени магазините им. Нищо не купувам точно от тях, но и никога няма да купя. Те вместо да помагат и даряват, почнали да сговняват  още повече. Отврат.

# 16 311
  • При семейството си
В момента на подлеза пред нас, перилата, група от 15 човека - предимно между 17-27 години си играят карти групово, до денонощното павилионче....

На булеварда под терасата ни има малко заведение за бързо хранене, сандвичи с две метални бар маси на тротоара. Редовно има групичка на масите от поне 5-6 човека, понякога и повече. Докато спазвам мерките от терасата, полицаи нееднократно също посещават заведението.
После майките с деца по поляните са биологичното оръжие.

# 16 312
Бонго, без да претендирам, че съм разбрала на 100 %, ама в тая статия всичко е в бъдеще време, ще.

# 16 313
Китай връща жест на Турция отпреди 80 години заради Кемал Ататюрк

“Китайското правителство изпрати 2 млн. бързи диагностични тестове за откриване на коронавирус на Турция, при това безплатно.

След избухването на холерната епидемия през 1940 г. в Китай, основаният по времето на Мустафа Кемал Ататюрк Институт по хигиена и епидемиология – Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü – оказва помощ на Китай в борбата с епидемията, изпращайки ваксини. Днес Китай върна жеста на Турция. “

https://www.marica.bg/sport/futbol/kitay-vrashta-jest-na-turciq- … i-zaradi-atatyurk

# 16 314
  • Другата България
Ето линк към новините на НОВА за мъжа от Кюстендил.
https://nova.bg/news/view/2020/03/28/283113/%D1%88%D0%B5%D1%81%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Първоначално са овладели състоянието му, но се е появила втора бактериална инфекция, каквото и да значи това.
Факт е, че е потърсил лекарска помощ след самолечение, а не след изписано лечение по телефона и съвети да чака в къщи докато се влоши.
Поне според НОВА.
По-интересно за мен е какво ще се случи с майка му, която е живеела с него и е под карантина.
Дано жената е добре.

# 16 315
zon
Имаше такива публикации в бг пресата и скоро след това намалиха промениха схемата от 5 на 4 (точно по това време имаше и скандал с едни 5 000 000 бцж-та към Турция. .), а на основание "следваме примера на Европа" по късно от 4 на 3. Докато това се случваше експертите предупреждаваха, че промените ще ни върнат десетки  години назад и не препоръчваха схемата на приема да се променя.
Не съм експерт, но се надявам някой такъв да обърне внимание  на тази ситуация. ..
По напред публикувах извадки с инфо за приложенията на БЦЖ по света и у нас.
От там: примерно Италия и Франция нямат БЦЖ при раждане.. Любопитно е да се отбележи предвид развитието на пандемията.
Още нещо, 5 страни са страните в света производителки на БЦЖ, България една от тях..
Без да съм експерт, считам че е редно да се обърне внимание на здравната история на всяка страна (в частност ЕС като бъдейки членка и взимайки пример)  за да се прилагат адекватно тестове за установяване Covid 19 и лечение..
Да не се окаже че масата българи имат устойчивост благодарение "тежък" вакс календар, но да ни се каже не на време...

БЦЖ може да се сложи само след отрицателен тест манту, иначе дава тежки странични реакции, така че за държави, в които не е слагана вероятно е приложимо, но за България не съм сигурна. Иначе БЦЖ е наистина една доста интересна ваксина, оказва се с много широко приложение да лекува разни неща,  а бактерията, която съдържа действа като имуномодулатор, с който сме коеволюирали.
Миналата седмица прочетох, че не е толкова ефективна когато се поставя на над определена възраст, мисля че беше над 35т., и също че със времето, напредването на възрастта, поставените ваксини преди това в детска и юношеска възраст, също действието им/защитата намалява.
При всички положения е по добре да я има човек, ако се случи да се разболее от туберкулоза, ще я кара по леко.
Не съм специалист по материята. Стана ми интересно и четох след публикация в пресата за медицинско научния експеримент в Нидерландия.

# 16 316
Скрит текст:
И аз имам лош опит с местната болница и "специалистите" ѝ.
Знам, че стане ли положението зле, шансове тук няма.
И това ме плаши много.
Надежда има в София. Тук не. 😏
Тъжно, но факт.
Вярно е, в София са най-добрите, но по добре да си звездния миг на един провинциален лекар, отколкото падението на светило.
И ти си права. Но още по - добре е въобще да не стигаме до тях. 🤗
Напълно съгласна. Дай Боже всичко да мине леко! Hug

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 09:02 от Mama_Nana

# 16 317
Днеска съм вече във фаза на дълбоко отчаяние. Все повече мисля, че който изобщо стигне до болница няма да оцелее. Не разбирам защо се мълчи с какво ги лекуват тежките случаи. Не е въпроса, че някой ще тръгне да купува плакенил ако е това, защото то и не може вече, но да кажат поне. Аз имам горчив опит с бг болници и моето мнение е, че там просто в момента не знаят какво правят. А вече като се стигне до аспиратор е късно за действия. Трябва да  се почне преди това терапия някаква.

В онзи клип от Италия, който шернах малко по-рано главната сестра в спешното точно това каза и ми направи впечатление - "нямаме още нито един, който да е оздравял в нашата болница, само умират, а ние каквото и да правим не можем да им помогнем по никакъв начин и това ни съсипва".

Да, там умират от вътреболнична вторична бактериална инфекция. Нека си го кажем както е.
Италианските болници са известни с това, 11 000 умират там на година само от това.

# 16 318
Здравейте, знаете ли как мога да мина през пункта, за да отида на настоящия ми адрес (софия), ако адресът не е написан на личната ми карта. Имам пропуск за общежитието, в което живея, но не знам дали ще е достатъчно за удостоверяване пред полицаите.

# 16 319
Нови тестове на Abbott, 5min. за позитивен резултат.. ще произвеждат по 50000 на ден.
https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1243696001958981632
https://twitter.com/AbbottNews/status/1243680163054915584

Много добра новина, но с това темпо ние дали ще можем да се доредим да купим? Сигурно ще ги произвеждат за САЩ. Но както Скот Готлиб казва това е game changer.

Общи условия

Активация на акаунт