COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 639
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 290
Какъв е този зор в България за пълна блокада? Математически е доказано, че прекомерното натягане не носи значително намаляване на случаите.
Представете си го като гъба напоена с вода. След изцеждане, дори да продължаваш да стискаш, не излиза кой знае колко вода.
https://www.tuwien.at/tu-wien/aktuelles/news/news/covid-19-compu … en-auf-1/#media-2

# 16 291
  • на пистата
В момента на подлеза пред нас, перилата, група от 15 човека - предимно между 17-27 години си играят карти групово, до денонощното павилионче....

# 16 292
И аз имам лош опит с местната болница и "специалистите" ѝ.
Знам, че стане ли положението зле, шансове тук няма.
И това ме плаши много.
Надежда има в София. Тук не. 😏
Тъжно, но факт.

# 16 293
Днеска доста рових за грипните ваксини, в Италия и Испания е дста високо покритието при възрастните 65+, нещо, което при нас е 2-5%, че и в подобни страни, Балтийските, Хърватия и тн. На запад е 60-70%.
И това да бърка нещо здраво с коронавируса, затова да е така висока и бърза смъртността.
Великобритания също е покрита, за Германия не намерих май (най-вече Италия търсих).

Ето едно проучване от Националния здравен институт в САЩ, в което се твърди, че противогрипната ваксина може да увеличи риска от други респираторни вируси. От октомври 2019.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599?fbclid=IwAR32G03BME … Lktpa_WwA2AgWGBLc
Може да си го пуснете и в гугъл транслейта.

Някой беше пуснал статия на датски език за мутацията на този вирус, изключително интересна беше, ако може да се вярва на нея. Ще си потърся по-късно и други източници. Но искаше да каже, че вирусът, който вилнее в Италия, и този в Австрия, примерно, са различни мутации на ковид19.
Аз доколкото си спомням Кантарджиев каза, че в България вирусът е от Австрия.

# 16 294
И аз се притеснявам дали правят нещо
Поне класически инхалации и антибиотици Sad, които си ползваме

# 16 295
Аз не мисля, че нашите могат да го изолират щама въобще, че да знаят какъв е.

# 16 296
Китай е длъжник на целия свят. На всяка държава трябва да дари тестове. Защо дарява само на Сърбия тестове?
Как искам всичко да свърши възможно най-бързо и Тръмп да им го натръмпи.

# 16 297
  • Пловдив
Одобреният протокол за лечение в България е хлороквин + азитромицин. Не е тайна и не е "дали изобщо правят нещо".

# 16 298
  • Буркина Фасо
Китай е длъжник на целия свят. На всяка държава трябва да дари тестове. Защо дарява само на Сърбия тестове?
Китай  отдавна е дарил на целия свят. на нас също е дарил. сега ще дари и на Тръмп.

# 16 299
Не аз говоря поне да кажат - абе опитахме тази терапия. Сега е пълно информационно затъмнение. Тези болни просто лежат ли там, парацетамол ли само им дават... Някак си това твърдо мълчание изнервя. Много държави казаха какви терапии са опитали за симптомите. Нашите мълчат дълбокомислено.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 01:30 от lovely

# 16 300
И това ме плаши много.
Тъжно, но факт.
Вярно е, в София са най-добрите, но по добре да си звездния миг на един провинциален лекар, отколкото падението на светило.

Китай  отдавна е дарил на целия свят. на нас също е дарил. сега ще дари и на Тръмп.
Щедро дарение, спор няма.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 22:09 от Mama_Nana

# 16 301
Китай  отдавна е дарил на целия свят. на нас също е дарил. сега ще дари и на Тръмп.
може ли линк? Благодаря!

# 16 302
Одобреният протокол за лечение в България е хлороквин + азитромицин. Не е тайна и не е "дали изобщо правят нещо".
Е нали после се замълча тази терапия ползват ли я. Те не внесоха хлороквин, доколкото помня.

# 16 303
И това ме плаши много.
Тъжно, но факт.
Вярно е, в София са най-добрите, но по добре да си звездния миг на един провинциален лекар, отколкото падението на светило.
И ти си права. Но още по - добре е въобще да не стигаме до тях. 🤗

# 16 304
Днеска съм вече във фаза на дълбоко отчаяние. Все повече мисля, че който изобщо стигне до болница няма да оцелее. Не разбирам защо се мълчи с какво ги лекуват тежките случаи. Не е въпроса, че някой ще тръгне да купува плакенил ако е това, защото то и не може вече, но да кажат поне. Аз имам горчив опит с бг болници и моето мнение е, че там просто в момента не знаят какво правят. А вече като се стигне до аспиратор е късно за действия. Трябва да  се почне преди това терапия някаква.

В онзи клип от Италия, който шернах малко по-рано главната сестра в спешното точно това каза и ми направи впечатление - "нямаме още нито един, който да е оздравял в нашата болница, само умират, а ние каквото и да правим не можем да им помогнем по никакъв начин и това ни съсипва".

Общи условия

Активация на акаунт