COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 727
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 515
  • София
Не всички правят зимнина, задължително ли е да се прави зимнина? Нито всеки събира билки за чай, задължително ли е да се бере чай? Моля те, излез малко от собствения си балон (по Мамасита Wink) и малко осъзнай, че твоят живот е само един от многообразието животи. Гет риъл!

Елица, за тези две жени знаеше ли се нещо като история - откъде вероятно са се заразили? Вече ми е много трудно да ги следя кой кой е.

# 16 516
Да, всички ще лекуваме, но дори и пенсионерите и хората с ниски доходи често трябва да доплащат големи суми за операции, лекарства и т.н.

Гастарбайтерите хич не са без пари и без проблем могат да отделят 10 евро да си плащат здравните тук...това им е часова надница на много места в Западна Европа.

# 16 517
  • София
Не виждам повод за недоволство, че ромите ще ги лекуват "безплатно".

Колко пък да са на кяр при 45% смъртност в Италия. Т.е. един оздравява, един умира. А и не мисля, че в БГ лекуват не-милионерите с различно от антибиотици за грип.

Виж в Норвегия "експериментално" ги лекуват с лекарствата, които в Китай и Италия в началото ги лекуваха: антималарийни и антиспин. Тук- антибиотици може да се очаква.

Така, че особена файда от това, че и безплатно ще ги лекуват тях няма.

А относно безплатното лекуване на неосигуряващи се ... бездомните са такива. И се радвам, че ще получат поне някаква грижа, защото точно те са най-застрашени от разболяване от ковид с усложнения. Ние си имаме пари за чайче и тамифлу, а те от къде?

В България почти няма бездомни. Ако някой е клошар - това е по негово желание, допада му тоя лайфстайл.

# 16 518
  • София
...

В България почти няма бездомни. Ако някой е клошар - това е по негово желание, допада му тоя лайфстайл.
То и "антибиотици за грип" няма, нито разходите за едномесечен престой в реанимация на командно дишане на здравно неосигурени могат да се квалифицират като "файда"...
Но пък някой като е решил да се изявява, можеш ли да го спреш?

Не зная, Анди, не съм проследила.

# 16 519
Да, всички ще лекуваме, но дори и пенсионерите и хората с ниски доходи често трябва да доплащат големи суми за операции, лекарства и т.н.
Лечението е високоплатен бизнес. Добре, че не всички лекари са само търговци.

Тази сутрин гледах как дете, го прехвърлят от лекар на лекар, защото няма КВ, въпреки че се нуждае спешно от лекарска намеса. Д-р Славчев от Токуда, единствен се е озовал и е помогнал на детето. Може ли да се обикалят всички болници за  да се намери правилния човек - лекар.

От прочетеното за другите държави и там има проблеми, та може да се окаже, че сериозна част от починалите при емидемията са си отишли от други заболявания,  преди да се заразят.

# 16 520
  • София
Всеки ден престой в болница, дори никакви лекарства да не ти дават, струва минимум 50 лв.
50 лв за лежане на обикновено пружинено легло, не специално.

# 16 521

O, това е изключително тъжно! Най-големите ми страхове са за децата.

Русия затваря изцяло границите си, след като пламна с коронавирус.

Учени от университета Джордж Вашингтон в Съединените щати създадоха видео за виртуална реалност, в което показва как коронавирусът засяга белите дробове.

# 16 522
Ако сте пропуснали вчера, може да гледате днес.
https://www.facebook.com/108099784151846/posts/118721699756321/

# 16 523
Много жалко за тези две жени. Досега има ли случай на някой излязъл от интубация в България?
Иначе въпреки рязкото увеличение на смъртните случаи от последните 24 часа, смъртността остава все така сравнително ниска при нас. В най-засегнатите държави умират близо по хиляда човека на ден.

# 16 524
  • София
Хората завърнали се поне от Европа са осигурени в друга държава от ЕС и вероятно по солидарен принцип за лечението им могат да се получат пари от съответната страна, независимо, че са тук. По същия начин на повечето европейци им осребряват в техните страни фактурите от зъболечението у нас, например. Предполагам, разбира се, не мога да твърдя. Но ако мислите, че и нашите мижави осигуровки наистина покриват нещо при такива обстоятелства. Здравната каса ще се срине при всички положения.

# 16 525
Някой написал ред за омразата срещу хората, които могат да пътуват в чужбина.... Ама наистина някои си чешат езиците.
Имам Само три познати, които отмениха пътувания заради К19- 1 командировка, и две лични пътувания.
И двойно повече, които отидоха, да се забавляват, върнаха се и изненада - обиколиха доста приятели за да черпят и да се изживяват като богове - " е, те бяха болни, ама нали съм българин, мен не ме хвана"..... Току-що научих че точно такава личност е позитивна на К19. И, да става дума за развлечение, за етнически българин, за човек с много пари, така, че даже и не мисля, защото винаги ще се оправи..   Единствено се радвам, че послушах МП и не се отзовах да се срещнем. Защото аз определено нямам толкова. И не е омраза, а справедливо негодувание!

# 16 526
Засега няма излязъл жив след интубация у нас. Според китайци 1/3 от интубирани е оживяват. Според генерала 80% от интубираните няма да оцелеят. Одеве мярнах в новините, че в София един от интубираните засега има шанс.
Вчера са ходили на Рогошко шосе, Пловдив, да инспектират крематориума.

# 16 527
  • София
Много жалко за тези две жени. Досега има ли случай на някой излязъл от интубация в България?
Иначе въпреки рязкото увеличение на смъртните случаи от последните 24 часа, смъртността остава все така сравнително ниска при нас. В най-засегнатите държави умират близо по хиляда човека на ден.

Четох, че интубираните в Италия живеят средно 1 ден, т. че не само у нас, но и по света, рядко някой остава жив след интубация.

# 16 528
Какъв крематориум на Рогошко?
Досега ги кремираха в София.

И аз съм против да се лекуват безплатно неосигурени.

# 16 529
  • София
Какъв крематориум на Рогошко?
Досега ги кремираха в София.

И аз съм против да се лекуват безплатно неосигурени.
И какво да ги направят предлагате? Да ги оставят да умрат?

Засега по списъка от тук оставяме старите хора – нямат шанс, циганите, неосигурените. Още някой?

Просто се чудя понякога на това на какви разсъждения са способни хората....

Общи условия

Активация на акаунт