COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 819
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 725
А какво се случва с декларациите, които оставяме по КПП-тата ?

# 16 726
  • Bulgaria
За мен е интересно колко от доказаните случаи ще се излекуват без да влязат в болница и без да развият пневмония? От тези 11 дали има такива? Дали има такива случаи изобщо? Това няма как да ни даде реалната картина, тъй като не тестваме масово, но има доста хора, които са потвърдени като контактни, та не се знае какви симптоми ще развият. Но лечение от 4 седмици е... Тъкмо човек помисли, че се подобрява и се окаже, че се влошава. Disappointed А, иначе не знам как това, че някой има придружаващи заболявания и е починал го съобщават едва ли не като някаква утеха, то в България колко хора нямат придружаващи заболявания?

# 16 727
  • В планината / На морето
Не можах да разбера с какво ги лекуват болните в болницата.

# 16 728
  • В тъмната гора.
Мишел, откъде е информацията за 4-ма в интензивното в Кърджали, като аз чета, че последната четвърта жена се лекува вкъщи, първият мъж също е в добро състояние?!

Извинявам се, не интензивното, а инфекциозното. Вече взех да се бъркам от информация.
Вчера казаха за двама от Ардино, които май са хоспитализирани. Поне така разбрах. Първите настанени вече са развили пневмония, писа местния вестник. И това много ме стресна.

# 16 729
Относно имуномодулатирите, да знаете че и те носят вреди. Декември пих 10 дни изопринозин и ми се отключи някаква алергия, един месец полудях от сърбеж по цялото тяло. Не знам при друг какво би отключило...
Изопринозин е имуностимулатор.

Имуномодолатор е. Затова се пие по схема

# 16 730
С какво да ги лекуват, това нещо не се лекува с нищо. Лекуват симтомите, това е. Стига вече с това лечение. Те не случайно Ви казват, че се ходи в болница, когато имаш задух. От задух може и да си умреш, ако няма кислород!
Тези лекарства къде толкова се приказваха, въобще не е ясно дали дават някакъв резултат и дали помагат, още се тества. Като гледате щатите, действат ли според Вас?

# 16 731
Защо изобщо допуснахме маски, облекла и медицинска техника да се внасят от Китай, а това да не е местно производство, при положение, че това са стратегически стоки, важни за сигурността? Прав е и Бойко за НАТО, за милиардите и трилионите, похарчени за отбрана, къде са ни резервите сега, ние изобщо подготвяли ли сме се за такова нещо? Май не. А не е като да не е имало хора, които да не са предупреждавали, Бил Гейтс предупреждава за това преди 5 години, наричайки го "най-предвидимото бедствие".
Другото нещо, докога заради бизнес интересите на една шепа хора буквално целият свят ще бъде хвърлян в невиждан хаос. Защо, виждайки какво се задава на хоризонта, веднага не се затвориха границите и не се спряха хилядите полети и туристи щъкащи насам-натам. Защо нямаше веднага организация с тестове като в Южна Корея например. Ама щели сме да загубим пари, а сега какво правим, сега по-добре ли сме? Освен пари, губим и човешки животи. Надявам се като свърши всичко това, да има  голямо преосмисляне особено от страна на Запада. Това че нас ни удари най-лошо не е плод на случайност, а е плод на нашите действия и бездействия.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:07 от LillyM

# 16 732
  • Пловдив
От утре почвали да тестват първите 1000. Почва да става доста интересно, особено ако се окаже, че има доста заразени, които и не подозират, че са едни активни заразители.
Забелязвам, че постовете на ЛилиМ напоследък са доста по-оптимистични. Тава ми действа добре, въпреки многото страшни неизвестни.
1000 полицаи. Ако са с тестове за антитела, нищо няма да намерят сега.
След месец, ако тия 1000 са живи, може и да намерят нещо.
Полицаите са оставени да се заразяват. С тия декларации, които събират и държат в патрулките, заразата ще плъзне. Маските им са смешни, ръкавиците се късат. А тези хора имат семейства. И пари за тях няма, даже и извънреден труд няма да им платят.

# 16 733
Ами вижте за какво "затваряне" говорим.
https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-malkiia-maiak-za-obedinenot … -kralstvo-6107553
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Меко казано, бясна съм

# 16 734
Предвидени са пари за полицаите и военните и то не малко.

# 16 735
Това че нас ни удари най-лошо не е плод на случайност, а е плод на нашите действия и бездействия.

Как ви е ударило най-лошо?

# 16 736
Южна Корея не спазват карантина в момента.
Животът си тече, магазини, заведения и храна по тротоарите.
Само продължават да носят маски.

# 16 737
  • BG
Защо тук, в БГ, се говори непрекъснато и само за маски, облекла, тестове, инхалатори, а за лекарства с които да се лекуват заболелите, нищо. Хората купуват, някои започнаха вече производство. У нас никой не обелва и дума - колко, какви, на кой болници са дадени. Какво значение има дали някой е осигурен или не е, ако просто пази едно легло в някаква болница и си чака естествения отбор да си каже думата.

# 16 738
  • Пловдив
Предвидени са пари за полицаите и военните и то не малко.
Да, ама не и за заплащане. Поне на този етап.

Преди време казаха какви и колко дози има от плакинил. То не може всеки ден едно и също да се повтаря.

# 16 739
  • Sredets/Burgas
Аз ли нещо си въобразявам, или току що ни призоваха по високоговорителите да се прибираме по домовете?

Общи условия

Активация на акаунт