COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 275
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 830
Да това е..
"Пиленце" му казваха по мое време в моя край Simple Smile
На рамото ли са ни слагали тази БЦЖ. Защото аз имам такъв белег на рамото от 6 клас. Наричахме го "парИчка". Тогава в училище ги правеха ваксините ни, влизат в час и на всяко дете биеха т.нареченото манту долу на ръката. Но в рамото нямам спомен, просто имам белег.

# 16 831
https://observerstimes.com/2020/03/28/royal-palace-confirms-quee … r_impression=true

Кралицата позитивна? Това дали е истина? Срещам различни коментари по темата.

Точно този сайт е съмнителен.

# 16 832
Швеция има почти двойно повече смъртни случаи от Дания  и три пъти повече от Норвегия. Освен това датчаните кога са въвели карантината? Трябва да минат поне 2 седмици, за да се види ефекта. В момента това, което излиза като починали и нови случаи са хора, които са се заразили доста отдавна.

# 16 833
Мисля, че Ли Лу се възмущава от предложението студентите да берат безплатно, а не че изобщо ще берат.

И защо да не берат безплатно? Като е държавата да плаща здравни осигуровки на студенти и ученици, като субсидира университети, като плаща за безплатно обучение на ученици до 12 клас, няма проблем, обаче като е да помогнат на държавата да изхрани народа в криза, нещо не се харесва това предложение....тук говорим за солидарност и нали разбирате, че сега каквото си произведем, това ще ядем. Някои го разбират, други не, но вече трябва да започнат всички да го разбират, щото внос и износ скоро няма да има (всеки си гледа за себе си в нашия прекрасен Европейски съюз), а и така или иначе ще намалее продукцията на всички държави и трябва ние сами да си произведем храната, защото тя е най-важната в момента.

# 16 834
  • София
Само предположение, не твърдя, че съм много наясно - нали главното усложнение в момента от короната е именно двустранната пневмония, силно изразена. Възможно е малко от малко да има надежда  действието на БЦЖ-то да намалява силата на това усложнение или хората да го карат по-леко.

# 16 835
Скрит текст:
Прави ли ви впечатление, че ние всъщност се движим сравнително еднакво с държавите около нас: балканските и нагоре чак до Полша, повечето от бившия соцлагер плюс Гърция.

Друго, което привлича внимание, две съседни държави, Швеция и Дания. Едната без карантина, другата със. Резултатите са горе-долу еднакви, да не кажа, че шведите май по-добре се справят до момента.
Шведите нали тестват само тези, които стигнат до болнична с треска и белодробни усложнения? Там не се търсят контактни лица, не се тестват хора с кашлица и други симптоми, защото според тях няма смисъл да се знае дали е коронавирус или друго. Затова не мисля, че резултатите им са еднакви, просто не се знае какъв би бил броя в Швеция, ако се тестваха контактните и хората с по-леки признаци.

Говорим за смъртни случаи. Няма никакъв смисъл да следим бройката заразени, тя не отразява нищо.
Е, вижте и тези в критично състояние. Окончателната бройка ще я видим след края на пандемията.

# 16 836
  • София
Швеция има почти двойно повече смъртни случаи от Дания  и три пъти повече от Норвегия.

Швеция има и точно двойно население спрямо Дания и пак толкова - спрямо Норвегия.
Пак нищо не каза.

# 16 837
Да това е..
"Пиленце" му казваха по мое време в моя край Simple Smile
На рамото ли са ни слагали тази БЦЖ. Защото аз имам такъв белег на рамото от 6 клас. Наричахме го "парИчка". Тогава в училище ги правеха ваксините ни, влизат в час и на всяко дете биеха т.нареченото манту долу на ръката. Но в рамото нямам спомен, просто имам белег.

Това на рамото доколкото знам е за едра шарка. Аз нямам, пробвали са два пъти да ми правят, но съм получила някакъв шок, едва са ме спасили.

# 16 838
Относно БЦЖ. Може ли някой да обясни, кое е по различното в България на ваксинирането от останалите държави? В България нали всички се ваксинират  задължително? Не разбрах за какво ваксиниране всеки месец в продължение на 6 месеца става въпрос.

И в този ред на мисли, възможно ли е благодарение на някой много умен и най вече упорит лекар/за да успее да го наложи в страната ни/ в България хората да имат защита и възможност за борба с тази коронована гад.

# 16 839
Швеция има почти двойно повече смъртни случаи от Дания  и три пъти повече от Норвегия. Освен това датчаните кога са въвели карантината? Трябва да минат поне 2 седмици, за да се види ефекта. В момента това, което излиза като починали и нови случаи са хора, които са се заразили доста отдавна.

Точно това тръгнах да пиша. Трябва да се изчака да мине време от мерките в Дания, а Швеция да си продължи в същото русло. Тогава могат да се направят някакви изводи, защото засега данните и в двете страни отразяват смъртността на хора, заразили се без мерки и в двете държави.

# 16 840
И защо да не берат безплатно?
На кой народ помагат? Ти нямаш представа от австрийските селяни въобще, както и да е. Явно представата ти е мноого различна от истината. И безплатно ще им помогнеш, и държавата ще им даде пари, и на теб по-скъпо ще ти продадат. Иначе е чудесно, че би оставила децата ти да им работят без пари. Не всички обаче сме навити Simple Smile

# 16 841
  • В планината / На морето
Демек заради БЦЖто се получвс просто пневмония, вирусът не може да се активира?
Противогрипните ваксини в БГ ако имат и 5% покритие.. Няма нищо общо със 60% + на запад и то от години се ползват.

В кой "запад" 60% + ?
Фантасмагории.

# 16 842
  • Пловдив
БЦЖ се прави в бебешка възраст и белегът ти е от тогава. Манту е тест за имунитет, ако не си изградил, правят реваксинация. Едно време го правеха в училище, сега личните лекари.

# 16 843
Скрит текст:
Швеция има почти двойно повече смъртни случаи от Дания  и три пъти повече от Норвегия.

Швеция има и точно двойно население спрямо Дания и пак толкова - спрямо Норвегия.
Пак нищо не каза.
Абсолютно никаква връзка. Китай имат над милиард население, Италия имат досега 3 пъти повече жертви от тях. По принцип не е лошо хора, които не разбират от математика, да не правят забележки на останалите.

# 16 844
Аз ли нещо си въобразявам, или току що ни призоваха по високоговорителите да се прибираме по домовете?
Къде е това?
Писаха, че ще го ползват да (за Пловдив четох), но не съм чула. https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kontrolut-v-Plovdiv-se-z … rogi-merki-950313

Преди половин час мина кола с мегафон пред нас в София..

Общи условия

Активация на акаунт