COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 440
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 815
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.
При испанците трагедията е голяма и то по вина на техните власти. Наистина потресаваща некомпетентност, самонадеяност и арогантност показаха. И то след Италия. Да беше само Китай да не се усещат, но Италия вече гореше, когато те се правеха на интерсни. И за жалост са със скапана здравна система и ужасът е пълен.
Кураж на всички там!
Много ми е мъчно за испанците, закъсняха. Италия гореше, защо не взеха сериозни мерки?
Спомняте ли си, обсъждахме тук карнавала на Смърфовете, някъде към 10-ти март беше?! Нито спешен, нито важен,  една камара народ се бутаха един вдруг ..В България вече се вземаха мерки, там си празнуваха на тумби..
аз по-скоро се притеснявам за нас. да не се окаже, че те с по-забавените мерки ще се оправят по-бързо от нас !!!
и те да са добре след 1-2 мес. , а ние да сме зле.

# 16 816
Прави ли ви впечатление, че ние всъщност се движим сравнително еднакво с държавите около нас: балканските и нагоре чак до Полша, повечето от бившия соцлагер плюс Гърция.

Друго, което привлича внимание, две съседни държави, Швеция и Дания. Едната без карантина, другата със. Резултатите са горе-долу еднакви, да не кажа, че шведите май по-добре се справят до момента.
Шведите нали тестват само тези, които стигнат до болница с треска и белодробни усложнения? Там не се търсят контактни лица, не се тестват хора с кашлица и други симптоми, защото според тях няма смисъл да се знае дали е коронавирус или друго. Затова не мисля, че резултатите им са еднакви, просто не се знае какъв би бил броя в Швеция, ако се тестваха контактните и хората с по-леки признаци.

# 16 817
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Който е луд, да ходи. Тях точно няма кой да погледне болни в караваните. В Австрия официално липсват 5000 помагачи, но селяните масово казаха, че просто ще сеят по-малко, за да могат да се справят с малко работна ръка. Е, някои наглеци предложиха на местните студенти да идат безплатно да берат - стотици се били съгласили. Не луд, който..

Че защо да не отидат студентите, че и учениците в горните класове да помагат в селското стопанство? Малко тежък труд ще ги убие ли - млади и здрави, по цял ден да седят на компютри и телефони ли? И после, нали преди да станат важни началници, трябва да видят откъде идва лЕбо? То ясно, че от селото се мъчат да избягат, обаче трябва да разберат едно важно нещо - без селото градът не може! Всеки търси на работата лекото и на хляба мекото, обаче нали това се нарича солидарност? Да се помага кой с каквото може. Смятам, че това е чудесна идея - навремето ние ходехме по консервни фабрики и в селското стопанство на бригади и трябва да ти кажа, че това бяха едни от най-щастливите мигове в моята младост - работа и после купон за добре свършената работа - какво по-хубаво от това? Освен това, дори научни организации, институти и пр. ходеха веднъж годишно на бригади - лично съм вадила моркови в софийско, където нашата служба беше изпратена на бригада.

# 16 818
Демек заради БЦЖто се получвс просто пневмония, вирусът не може да се активира?
Противогрипните ваксини в БГ ако имат и 5% покритие.. Няма нищо общо със 60% + на запад и то от години се ползват.

# 16 819
  • Сф
Прави ли ви впечатление, че ние всъщност се движим сравнително еднакво с държавите около нас: балканските и нагоре чак до Полша, повечето от бившия соцлагер плюс Гърция.

Друго, което привлича внимание, две съседни държави, Швеция и Дания. Едната без карантина, другата със. Резултатите са горе-долу еднакви, да не кажа, че шведите май по-добре се справят до момента.
Шведите нали тестват само тези, които стигнат до болнична с треска и белодробни усложнения? Там не се търсят контактни лица, не се тестват хора с кашлица и други симптоми, защото според тях няма смисъл да се знае дали е коронавирус или друго. Затова не мисля, че резултатите им са еднакви, просто не се знае какъв би бил броя в Швеция, ако се тестваха контактните и хората с по-леки признаци.

Говорим за смъртни случаи. Няма никакъв смисъл да следим бройката заразени, тя не отразява нищо.

# 16 820
Точно така!
Очаквам с нетърпение вече публичен дебат..
Цитат от линка по долу (не съм съгласна с бр на медиците в Холандия официално са 1000 не 400)
"Според специалисти, БЦЖ ваксината може да помогне и срещу новия коронавирус заради способността й да подсили общо имунната система."
http://skener.news/2020/03/28/австралия-тества-бцж-ваксината-срещу/

Демек заради БЦЖто се получвс просто пневмония, вирусът не може да се активира?
Противогрипните ваксини в БГ ако имат и 5% покритие.. Няма нищо общо със 60% + на запад и то от години се ползват.

# 16 821
  • Варна
Мисля, че Ли Лу се възмущава от предложението студентите да берат безплатно, а не че изобщо ще берат.

# 16 822
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Шведите нали тестват само тези, които стигнат до болнична с треска и белодробни усложнения? Там не се търсят контактни лица, не се тестват хора с кашлица и други симптоми, защото според тях няма смисъл да се знае дали е коронавирус или друго. Затова не мисля, че резултатите им са еднакви, просто не се знае какъв би бил броя в Швеция, ако се тестваха контактните и хората с по-леки признаци.

Говорим за смъртни случаи. Няма никакъв смисъл да следим бройката заразени, тя не отразява нищо.
а смъртните случаи какво отразяват? - умрял от естествена смърт или инсулт?

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kak-biznes … a-tri-dni-6107534

# 16 823
Скрит текст:
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.
При испанците трагедията е голяма и то по вина на техните власти. Наистина потресаваща некомпетентност, самонадеяност и арогантност показаха. И то след Италия. Да беше само Китай да не се усещат, но Италия вече гореше, когато те се правеха на интерсни. И за жалост са със скапана здравна система и ужасът е пълен.
Кураж на всички там!
Много ми е мъчно за испанците, закъсняха. Италия гореше, защо не взеха сериозни мерки?
Спомняте ли си, обсъждахме тук карнавала на Смърфовете, някъде към 10-ти март беше?! Нито спешен, нито важен,  една камара народ се бутаха един вдруг ..В България вече се вземаха мерки, там си празнуваха на тумби..
аз по-скоро се притеснявам за нас. да не се окаже, че те с по-забавените мерки ще се оправят по-бързо от нас !!!
и те да са добре след 1-2 мес. , а ние да сме зле.

Ще са по-добре тези, които оцелеят. Не знам защо всички привърженици на колективния имунитет са убедени, че тежките боледувания и смърт са за другите, а те и близките им ще са в 20-те % незасегнати, или ще го изкарат на крак, без да разберат дори.

# 16 824

Хайде, не остана за Австрия - платото наближава.
Нарастване броя на заразените средно за последните 4 дни

# 16 825
На рамото ли са ни слагали тази БЦЖ. Защото аз имам такъв белег на рамото от 6 клас. Наричахме го "парИчка". Тогава в училище ги правеха ваксините ни, влизат в час и на всяко дете биеха т.нареченото манту долу на ръката. Но в рамото нямам спомен, просто имам белег.

# 16 826
https://observerstimes.com/2020/03/28/royal-palace-confirms-quee … r_impression=true

Кралицата позитивна? Това дали е истина? Срещам различни коментари по темата.

# 16 827
антителата в резултат на БЦЖ блокират развитието на вируса...

Майко мила, ти вече наистина си говориш яко с кораба майка! Ти правиш ли разлика между бактерия и вирус първо и второ, толкова линкове даде - не прочете ли че я слагат само с цел да подсили имунната система, никакви антитела не играят. В България със сигурност всички починали до момента са били ваксинирани с БЦЖ. Стига вече си спамила с едни и същи щуротии.

# 16 828
  • Bulgaria
Патрик Деведжиан, бившият френски министър на промишлеността, почина от COVID-19.

https://www.manager.bg/covid-19/patrik-devedzhian-bivshiyat-fren … ld8nXl_dK-gt5Zo5U

# 16 829
И какво лошо има в това неучещите студенти и ученици да помогнат в селското стопанство?
Че защо да не отидат студентите, че и учениците в горните класове да помагат в селското стопанство?

А какъв е проблемът да им платят, след като точно селското стопанство намазва от всякакви субсидии? На румънеца, който са наели преди хаоса, безплатен ли му е трудът? Студентите и те са хора.

Общи условия

Активация на акаунт