COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 275
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 785
какво значи  "можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби" ?
гледаш от сегашното положение. 

Изобщо не гледам от сегашното положение. Който е следил темата, знае, че тези неща съм ги казала доста отдавна. Сегашното положение може и да е изненада за някого, но за мен не е. Няма проблем хората да си щъкат, когато няма пандемия. Но когато се задава опасна пандемия, да си щъкаш и да организираш бални танци до последно, това дори и аз не знам как да го нарека. Шокиращо неадекватно поведение.

# 16 786
Те и немците са разтревожени за аспержите си.

Това аз го постнах. Само че въпреки тревогата си забраниха влизането на граждани на България, Румъния, Великобритания и още няколко държави в страната им.
И холандците са разтревожени за аспержите си.
Вчера дадоха човечец, който каза, че работниците му от Полша нямало как да дойдат

# 16 787
Тия КПП кого от какво пазят ? Някого от народната любов може би.

И близо седмица след като въведоха КПП-тата,  журналисти им подсказаха, че с БДЖ може да се пътува  без никакъв контрол в каквато си щеш дестинация...  Та не е ясно и те дали знаят кого пазиха

# 16 788
https://btvnovinite.bg/svetut/protivovazpalitelnite-lekarstva-mo … pri-covid-19.html.
Знам, че е стара инфо, но искам повече хора да го прочетат.
И освен това е истина. Потвърдена от моята среда.

# 16 789

Че иначе хората ще започнат да се замислят и да си задават логични въпроси - 5-6 човека умряха и то с тежки придружаващи заболявания, а нас ни държат като затворници. Що така правят?

По-добре да има такива като тебе дето си мислят за конспирации, отколкото хората да влезнат в Ада!
Дъщеря ми е в Ню Йорк.
Знаеш ли защо са хладилните камиони по улиците им.
Не питат щаба.
Не съм го чела, детето ми ми го е разказало.
Ти това ли искаш за България?

Питайте дъщеря си как през зимата на 2017-2018 от грип в САЩ умират над 66 000 души и над 800 000 са приети в болница без хладилни камиони, хладилни ТИР-ове, хладилни кораби и всякакви други плашила.

Въпросите са много, а отговорите все така малко.

# 16 790
Нещо което споменах вчера:
Relationship between BCG vaccination policy and the spread of COVID-19 infection in 31 European countries

https://medium.com/amanekoizumi/relationship-between-bcg-vaccina … pean-3bf5ae886796

Само тук не се обръща сериозно внимание.. Защо ли?

Има логика в изследването - BCG ваксината се използва уж с добри резултати при хора с белодробен рак и меланоми. Проблемът е, че схемата на ваксиниране е много сгъстена - всеки месец в размките на 6м. Както и не се препоръчва на хора със сърдечни и автоимунни заболявания.
В момента, в който казах, че съм с Хашимото, лекарят каза, че е по-добре да не разбутваме имунната система, защото не се знае какъв отговор ще даде.

# 16 791
Аз ли нещо си въобразявам, или току що ни призоваха по високоговорителите да се прибираме по домовете?
Къде е това?

# 16 792
какво значи  "можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби" ?
гледаш от сегашното положение. 

Изобщо не гледам от сегашното положение. Който е следил темата, знае, че тези неща съм ги казала доста отдавна. Сегашното положение може и да е изненада за някого, но за мен не е. Няма проблем хората да си щъкат, когато няма пандемия. Но когато се задава опасна пандемия, да си щъкаш и да организираш бални танци до последно, това дори и аз не знам как да го нарека. Шокиращо неадекватно поведение.
И аз не разбирам. Може би разчитаха, че ще засегне само няколко стотин старци? По-малко пенсии за изплащане и така. Въобще не си обяснявам такова халатно поведение на отделни държави.

# 16 793
  • Пловдив
Че кой пречи да се работи на полето и в България? Няма ограничение за ходене на работа.
Англичаните предпочитат социала пред това да берат ягоди, а нашенците вършат работа в чужбина, която у нас няма да пипнат. И не е въпрос само на заплащане. Не съм видяла някой с чистене на къщи в Англия да е натрупал състояние.

# 16 794
  • Варна
Холандия , Великобритания могат да набират работна ръка в селското стопанство сред хилядите безработни емигранти на помощи . Искаш помощи - работи , като не искаш, значи нямаш нужда. Колкото и да са мързеливи, при затворени граници и тоя момент ще дойде.

# 16 795
  • Сф
Прави ли ви впечатление, че ние всъщност се движим сравнително еднакво с държавите около нас: балканските и нагоре чак до Полша, повечето от бившия соцлагер плюс Гърция.

Друго, което привлича внимание, две съседни държави, Швеция и Дания. Едната без карантина, другата със. Резултатите са горе-долу еднакви, да не кажа, че шведите май по-добре се справят до момента.

# 16 796
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Който е луд, да ходи. Тях точно няма кой да погледне болни в караваните. В Австрия официално липсват 5000 помагачи, но селяните масово казаха, че просто ще сеят по-малко, за да могат да се справят с малко работна ръка. Е, някои наглеци предложиха на местните студенти да идат безплатно да берат - стотици се били съгласили. Не луд, който..

# 16 797
Те и немците са разтревожени за аспержите си.
И холандците са разтревожени за аспержите си.
Вчера дадоха човечец, който каза, че работниците му от Полша нямало как да дойдат

Меркел покани и прие над 3 млн. "бежанци" в ЕС и накрая пак няма кой да обере германските аспержи и английските ягодите, та пак опряха до работници от Полша, България и Румъния...

# 16 798
  • Варна
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Който е луд, да ходи. Тях точно няма кой да погледне болни в караваните. В Австрия официално липсват 5000 помагачи, но селяните масово казаха, че просто ще сеят по-малко, за да могат да се справят с малко работна ръка. Е, някои наглеци предложиха на местните студенти да идат безплатно да берат - стотици се били съгласили. Не луд, който..

В годината, когато изселиха турците от България , точно студентите, учениците и войниците спасиха селскостопанската продукция  в някои райони.

# 16 799
Аз ли нещо си въобразявам, или току що ни призоваха по високоговорителите да се прибираме по домовете?
Къде е това?
Писаха, че ще го ползват да (за Пловдив четох), но не съм чула. https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kontrolut-v-Plovdiv-se-z … rogi-merki-950313

Общи условия

Активация на акаунт