COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 740
  • Bulgaria
Ами вижте за какво "затваряне" говорим.
https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-malkiia-maiak-za-obedinenot … -kralstvo-6107553
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Меко казано, бясна съм

Пуснаха ги да се прибират "братята", а сега ги търсят...

# 16 741
Южна Корея не спазват карантина в момента.
Животът си тече, магазини, заведения и храна по тротоарите.
Само продължават да носят маски.
И затова проф. Витанов прогнозира въздигане на нови пикове в Кореа, точно заради отхлабването

# 16 742
Права е Лили, защото ако бяха затворили границите на ЕС за Китай още в началото на януари, сега щяхме да сме зле, щеше да има щети по бизнеса, ама не и това което в момента има. Не говоря само за починалите и болните, ами и за ударите по икономиката на целият съюз.

# 16 743
Напротив, предвидени са пари за заплащане на извънреден труд на полицаи и военни. Как изобщо ви хрумна, че няма да им се плати?

# 16 744
На мен ми писна разни хора да разправят, че тук или там по света животът си тече с пълна сила и улиците били пълни, включително и за места където аз живея и ходя и ги виждам с очите си.

# 16 745
https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-malkiia-maiak-za-obedinenot … -kralstvo-6107553
Меко казано, бясна съм

Ами кой ще им бере ягодите??
Те и немците са разтревожени за аспержите си.

# 16 746
  • София
Меко казано, бясна съм
Дано се намеси щаба и не позволят подобни чартъри да се осъществят. И аз вчера гледах в сайта за работа обяви за сезонни работници в Англия и Холандия. Ами да вземат да се понапънат местните, и без това ще имат доста безработни.

# 16 747
Великобритания тепърва ще имат недостиг на берачи. Те с техния Брекзит, какво очакваха да стане? Паунда направо умря. Кой ще ходи там? Преди на 3лв паунд имаше сметка да идеш в Англия,вместо в Италия примерно, но сега, когато е изравнено с еврото, няма тая сметка вече.
Някой хора още се надяват да се върнат тези времена, но аз малко се съмнявам, че това някога пак ще стане.

# 16 748
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.
От няколко дни ми прави впечатление, че цифрите, които публикуват за деня във https://www.worldometers.info/coronavirus/ са по-малко от тези, които даваш ти тук. На следващия ден обаче променят тези за предишния ден и стават точно колкото ти си дала. Вчера пак официално бяха дали към 500 починали, сега са ги променили на 844. Не знам откъде си черпят информацията, но е доста голямо разминаването. Ето, за днес ги дават 546 починали, а реално са 838...

# 16 749
  • Bulgaria
Меко казано, бясна съм

Ами кой ще им бере ягодите??

Ами, да си ги бяха прибрали. И аз не съм доволна, че ги пуснаха да се прибират и сега ще си патим заради тях.

# 16 750
  • Пловдив
Напротив, предвидени са пари за заплащане на извънреден труд на полицаи и военни. Как изобщо ви хрумна, че няма да им се плати?
Имаме пряк досег и знам какво говоря. Знам как им се смятат часовете и каква им е защитата от заразяване.
Колкото и преди са плащали, толкова и сега.
И курсанти щели да ползват, искам да вида кога и какво ще им платят. Че и те са хора и семейства имат.

# 16 751
  • на пъпа на Златията
Права е Лили, защото ако бяха затворили границите на ЕС за Китай още в началото на януари, сега щяхме да сме зле, щеше да има щети по бизнеса, ама не и това което в момента има. Не говоря само за починалите и болните, ами и за ударите по икономиката на целият съюз.
Ми тя Европа се зарази не от Китай а от Италия.
Италия се зарази от Китай .

# 16 752

Това аз го постнах. Само че въпреки тревогата си забраниха влизането на граждани на България, Румъния, Великобритания и още няколко държави в страната им.

# 16 753
  • Ispania
Защо изобщо допуснахме маски, облекла и медицинска техника да се внасят от Китай, а това да не е местно производство, при положение, че това са стратегически стоки, важни за сигурността? Прав е и Бойко за НАТО, за милиардите и трилионите, похарчени за отбрана, къде са ни резервите сега, ние изобщо подготвяли ли сме се за такова нещо? Май не. А не е като да не е имало хора, които да не са предупреждавали, Бил Гейтс предупреждава за това преди 5 години, наричайки го "най-предвидимото бедствие".
Другото нещо, докога заради бизнес интересите на една шепа хора буквално целият свят ще бъде хвърлян в невиждан хаос. Защо, виждайки какво се задава на хоризонта, веднага не се затвориха границите и не се спряха хилядите полети и туристи щъкащи насам-натам. Защо нямаше веднага организация с тестове като в Южна Корея например. Ама щели сме да загубим пари, а сега какво правим, сега по-добре ли сме? Освен пари, губим и човешки животи. Надявам се като свърши всичко това, да има  голямо преосмисляне особено от страна на Запада. Това че нас ни удари най-лошо не е плод на случайност, а е плод на нашите действия и бездействия.
Медицинските маски ,в Европа почти не се произвеждат . В Испания например , има само ЕДНА фабрика която ги произвежда , всичко друго се внася от Китай. Една фабрика няма как да стигне за всички болници (камо ли аптеки..)
Границите в 21 век трудно се “затварят”..., за това и Италия и Испания толкова чакаха.( реално не са затворени , а само с ограничен достъп ).
България е далеч от “най-лошо ударените”, дано си остане и там в далечината 😔.

# 16 754
  • Буркина Фасо
На мен ми писна разни хора да разправят, че тук или там по света животът си тече с пълна сила и улиците били пълни, включително и за места където аз живея и ходя и ги виждам с очите си.
и аз повярвах на очите си. има народ дори и в магазините.
всеки е стигнал до извода, че трябва да се яде.
и на полето имаше хора. и те разчитат да посеят , а после да  приберат реколта. живее им се.
ти ако искаш си стой в къщи и се моли.

Общи условия

Активация на акаунт