COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 464
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 16 800
точно студентите, учениците и войниците спасиха селскостопанската продукция  в някои райони.
И те ли безплатно? Тук нали плашат, че, ако не идат безплатно да им помогнат, нямало какво да ядем. На мен това емоционално изнудване ми киселее. И на Източна Европа плащат, като дойде на полето.

# 16 801
Мама таз,
Явно лекаря ви е от добрите,  моя близка бе съветва на същото наскоро.
Аз също виждам връзката между БЦЖ и вируса от началото на пандемията лекар ми насочи вниманието към разриката в схемата на ваксиниране и ревассиниране по света и унас.
Споделих и с други лекари които също се съгласиха, дори споменаха че в Испания ваксинираните с БЦЖ дават отрицателни тестове и остават случаи с пневмония. ..
Да видим някой от нашите ще се изкаже ли най после по въпроса...

Нещо което споменах вчера:
Relationship between BCG vaccination policy and the spread of COVID-19 infection in 31 European countries

https://medium.com/amanekoizumi/relationship-between-bcg-vaccina … pean-3bf5ae886796

Само тук не се обръща сериозно внимание.. Защо ли?

Има логика в изследването - BCG ваксината се използва уж с добри резултати при хора с белодробен рак и меланоми. Проблемът е, че схемата на ваксиниране е много сгъстена - всеки месец в размките на 6м. Както и не се препоръчва на хора със сърдечни и автоимунни заболявания.
В момента, в който казах, че съм с Хашимото, лекарят каза, че е по-добре да не разбутваме имунната система, защото не се знае какъв отговор ще даде.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 15:10 от Анонимен

# 16 802
Relationship between BCG vaccination policy and the spread of COVID-19 infection in 31 European countries

https://medium.com/amanekoizumi/relationship-between-bcg-vaccina … pean-3bf5ae886796

Защото нищо не е сигурно. Ето още една теория, този път за противогрипните ваксини:

Проучване публикувано в PubMed казва, че грипната ваксина може да увеличи риска от други вируси засягащи дихателните пътища, феномен познат като заразна намеса "viral interference". Намеса от ваксино-образуван вирус се свързва сериозно със Коронавируса и човешки метапневмовирус.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599
Грипната ваксина увеличава риска от корона вирус с 36%, казва военно проучване
https://www.disabledveterans.org/…/flu-vaccine-increases-c…/

Опитах се да проверя по интернет данни какво е покритието в най-засегнатите държави. За САЩ и Испания ми излиза около 50-60% от възрастните – над 65 г.

# 16 803
От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщи пресслужбата кабинета.

# 16 804
  • Варна
Задухът при всички ли го има? Май е доста характерен симптом.
Знаете ли колко хора дишат с помпички  и мисля че със астма?
Аз само познавам 5 .

Спрете да  си обменяте информация  за лекарства че ще се изпотровите . Питайте  Личния си лекар и му казвайте на него как се чувствате . Хората са различни  и различно  възприемат лекарствата .

Аз самата имам инхалатор с Вентолин, така че съм съвсем наясно, благодаря за сарказма. Не обменям инфо за никакви лекарства, достатъчно ми е минало през главата по тая линия.

# 16 805
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Който е луд, да ходи. Тях точно няма кой да погледне болни в караваните. В Австрия официално липсват 5000 помагачи, но селяните масово казаха, че просто ще сеят по-малко, за да могат да се справят с малко работна ръка. Е, някои наглеци предложиха на местните студенти да идат безплатно да берат - стотици се били съгласили. Не луд, който..

И какво лошо има в това неучещите студенти и ученици да помогнат в селското стопанство?
Честно казано дойде време да си съберем акъла и да си плюем на ръцете. Да отгледаме заедно следващата реколта, щото като няма аспержи и ягоди внос, поне да има сливи и  ябълки за следващата зима..

# 16 806
  • София
МК, личните лекари все още имат право да изписват лекарства, различни от парацетамол. Ако нямаш алармиращи признаци и можеш да приемаш течности през устата, няма нужда да си в болница. Годините прием в болница за две изследвания изкриви представите на българите за функциите на лечебните заведения и за критериите за прием.

Аз през живота си в болница не съм влизала, но съм карала веднъж двустранна пневмония и знам, че се оправих с поне 2 седмици инжекции. А тази пневмония е доста по-коварна от другите, та ми е чудно как вкъщи човек може да се излекува дори и с антибиотици и лекарства, които не се приемат венозно.

Мисля, че не всички стигат до пневмония и вкъщи го изкарват тия без пневмония.
Както е и при грипа, не е задължително да доведе до пневмония.

# 16 807
  • Bulgaria
Две нови жертви с коронавирус в Северна Македония - на 91 и 31 години.

https://nova.bg/news/view/2020/03/29/283189/%D0%B4%D0%B2%D0%B5-% … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 16 808
има само ЕДНА фабрика която ги произвежда
Вчера хвалех ZARA, че щели да призведат и дарят над 300 000 маски. Ако кажеш, че е безпочвена пропагадна, ще ми разбиеш сърцето, честно. Как го коментират при вас?

Тук са изброени и много от дизайнерите, които даряват облекло и маски за болниците. Дано не е само статия.

# 16 809
Мама таз,
Аз също виждам връзката между БЦЖ и вируса от началото на пандемията лекар ми насочи вниманието към разриката в схемата на ваксиниране и ревассиниране по света и унас.
Споделих и с други лекари които също се съгласиха, дори споменаха че в Испания ваксинираните с БЦЖ дават отрицателни тестове и остават случаи с пневмония. ..
Да видим някой от нашите ще се изкаже ри най после по въпроса...

Това изречение не го разбрах?
БЦЖ просто замаскира болестта ли?

# 16 810
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.
При испанците трагедията е голяма и то по вина на техните власти. Наистина потресаваща некомпетентност, самонадеяност и арогантност показаха. И то след Италия. Да беше само Китай да не се усещат, но Италия вече гореше, когато те се правеха на интерсни. И за жалост са със скапана здравна система и ужасът е пълен.
Кураж на всички там!

Много ми е мъчно за испанците, закъсняха. Италия гореше, защо не взеха сериозни мерки?
Спомняте ли си, обсъждахме тук карнавала на Смърфовете, някъде към 10-ти март беше?! Нито спешен, нито важен,  една камара народ се бутаха един вдруг ..В България вече се вземаха мерки, там си празнуваха на тумби..

# 16 811
За противогрипните ваксини е дори ясно че положението не е сигурно.
Затова и при нас имаме всяка година изписани противогрипните ваксини (справка 100 000 безплатни такива за пенсионери)

Ситуацията с БЦЖ е друга. При нас схемата е различна от където и да е било другаде... затова докато едни те първа откриват топлата вода, при нас нещата са други..

Защото нищо не е сигурно. Ето още една теория, този път за противогрипните ваксини:

Проучване публикувано в PubMed казва, че грипната ваксина може да увеличи риска от други вируси засягащи дихателните пътища, феномен познат като заразна намеса "viral interference". Намеса от ваксино-образуван вирус се свързва сериозно със Коронавируса и човешки метапневмовирус.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599
Грипната ваксина увеличава риска от корона вирус с 36%, казва военно проучване
https://www.disabledveterans.org/…/flu-vaccine-increases-c…/

Опитах се да проверя по интернет данни какво е покритието в най-засегнатите държави. За САЩ и Испания ми излиза около 50-60% от възрастните – над 65 г.

# 16 812
От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщи пресслужбата кабинета.
Супер, това като за Добър ден, да ни зарежда положително за деня. Понякога предпочитам някой Тръмп да ни успокоява, че до 2 седмици ще се оправим.

# 16 813
  • Sredets/Burgas
Аз ли нещо си въобразявам, или току що ни призоваха по високоговорителите да се прибираме по домовете?
Къде е това?
Писаха, че ще го ползват да (за Пловдив четох), но не съм чула. https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kontrolut-v-Plovdiv-se-z … rogi-merki-950313
В София съм, Цариградски комплекс...
Сигурна съм, че чух последните думи -"прибирайте се по домовете"
Имаше и други хора по терасите, явно и те бяха излязли заради призива. Ама то с тези шумоизолиращи дограми...Трудна работа да чуе човек, ако не е отворено.

# 16 814
Не маскира, антителата в резултат на БЦЖ блокират развитието на вируса...
Мама таз,
Да видим някой от нашите ще се изкаже ри най после по въпроса...

Това изречение не го разбрах?
БЦЖ просто замаскира болестта ли?

Общи условия

Активация на акаунт