COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 296
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 650
В никоя държава не е безплатна спешната помощ. И на мен ако ми се наложи в Англия, Испания и т. Н. Спешно състояние ако имам ЕЗОК ще ми бъде безплатно, и то по преценка на лекаря. Ако нямам ще бъда лекувана но и ще ми бъде връчена сметката за лечението.
Кое е по различното тук, че спешните да бъдат безплатни?

Спешната помощ в Италия е напълно безплатна.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:20 от bubanka

# 16 651
  • Варна
Единият починал не е имал температура и типичните симптоми, само задух.
Не може да се сравняваме с Италия на никаква база. Моля спрете със спекулациите!

# 16 652
Естествени имунустимулатори са инозитол, лактоферин, бета глюкан, цинк, вит с, вид д, вит е

# 16 653
  • Варна
Задухът при всички ли го има? Май е доста характерен симптом.

# 16 654
  • София
Преди малко в новините чух министъра на туризма и репортаж за летния сезон. Леле, ние ли не знаем нещо, което министърката знае или е твърде оптимистична! Имали сме шансове за летен сезон юли-август, щели сме да прави рекламна кампания за хубостите на Родината. А едни господа обясняват как някои курорти щели да се рекламират като балнео заради уникалния въздух и изпарения, лекуващи белодробни заболявания! Сериозно?!

# 16 655
За добро или за лошо, здравната система в Бг е на солидарен принцип и спешната помощ е безплатна. Така че плащал или не осигуровки, лекуват първо спешните случаи, а тези нуждаещи се от респиратор са спешни случаи и тях ще лекуват първо. Ако се стигне до недостиг на апаратура за всички спешни, ще избират лекарите кого да спасят и кого не, обикновено тези с по.голям шанс за оцеляване. Не разбрах какво се хванахте за гушите с тия осигуровки и госпожата дето се тупаше в гърдите че плащала и тя трябвало да бъде с предимство пред Цецка циганката щото тя оная не била плащала.

Не трябва да се допуска беззаконие в държавата - защото ако се допусне ще се стигне до това по-горе цитирано.
Аз съм твърдо За твърдите мерки в държават.Аз лично се чувствам в пъти по-спокойна и сигурна откакто въведоха мерките .
Вчера пазарувах в едно малко магазинче в което пускаха по двама -получих цялото внимание от продавачката което друг път няма как да се случи ,защото там винаги е навалица и хората са един през друг.Култуно,приятно и спокойоно.
Пазарувах в Лидъл - организирано,спокойно,приятно,няма блъсканица,няма ровене...

Нямам нищо напротив така да продължи и живота и след мерките защото за мен е в пъти по-спокойо и приятно да пазарувам така., защото ми е омръзнало от  тоталната простащина.
Говоря за много голям град и знаете каква лудница е по принцип и простащина.

# 16 656
Вчера по радиото (Ирландия) слушах интервю със заразена състезателка по футбол на 27 г. Вечерта е получила силно главоболие и треска, загуба на обоняние и вкус, без температура или други симптоми.

# 16 657
  • тук и там
Не само България си прибира гражданите,всички държави го правят.Спазват се, рабира се  правилата за 14 дневна карантина.
Онзи ден даваха някакви англичани в различни точко на света..Туристи това.В случая -тези бяха заминали на почивка на  06.03..Та и за  такива закъсали туристи се налага да се грижат отделните държави.

И тук(Белгия) има доста хора по парковете.Забранено е сядането на пейки,ама гледах по ТВ че имаше насядали по тревата, разхождащи се масово там-та и от това полза няма.Иначе казаха че близо  80 процента от хората спазват  наредбите и си стоят по къщите.Но винаги има едни 20 ,които си правят каквото си искат...
Има някакви програми,които правят анализ-  на база данните  за местоположение на телефоните, като осреднява стойностите  -та от там се предполага че се спазва от повечето хора наредбата да си стоят по къщите..

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 12:36 от Kaisia

# 16 658
  • Ispania
Вирусолозите НЕ могат да потвърдят на сто процента , че с топлото време вируса ще изчезне. Просто очакват да реагира както другите “корони” до сега, но реално няма сигурност за неговата реакция в такъв период.
(Това го каза вирусоложка по националната телевизия на 13 април)
Simple Smile Е как го е казала на 13 април, освен ако не виждаш в бъдещето най вероятно имаш предвид 13 март. Никой не твъри че ще изчезне, вируса изчезва само при 60 градуса, но разпространението му се забавя. Спокойно, дори и сега да не го твърдят на 100% вирусолозите, защото не са го виждали досега как се разпространява вируса през лято, като видят какво ще стане през лятото в Европа ще потвърдят че топлото време смъква коефициента на репликация на вируса.

Адоралова, трябва да се мисли в перспектива. Първо в Маями едва ли през януари и февруари е било 30 градуса дори в момента в края на Март не е, и 2-ро през лятото вируса ще се разпространява точно толкова успешно в затворена среда с климатик колкото и през зимата. Та от тази гледна точка топлото време може и да не спре вируса, но числата от Индия показват че топлото време сериозно смъква коефициента на репликация. Месец и половина преднина и въпреки това 50 пъти по малко мъртви на глава от населението.
Да, 13 март, объркала съм се.

# 16 659
Чудесни препоръки,но трябва да се внимава с високите дози Вит Ц-особено за хора с бъбречни проблеми,а мисля имаше и за кръвосъсирването нещо,но сега не ми се търси.Така,че умната с Ц да не се стига до други проблеми.
Колко мг витамин С е безопасно да се пие на ден?

# 16 660
Мисля,че 500

# 16 661
1000mg дневно, може и 500 Heart

# 16 662
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.

Това не е само в България. Има не приключени случаи и в Китай. Но се учудвам, че като медицинско лице защо чак сега ви прави впечатление.

# 16 663
  • тук и там
Вчера по радиото (Ирландия) слушах интервю със заразена състезателка по футбол на 27 г. Вечерта е получила силно главоболие и треска, загуба на обоняние и вкус, без температура или други симптоми.
Да,и тук  чух снощи че казаха че загубата на обоняние и вкус  е също симптом..

# 16 664
  • Bulgaria
Добре, как човек вкъщи ще е сигурен, че докато боледува не е развил пневмония? Това е луда работа. Още повече, че заболяването е коварно и въобще ако разбереш, че се влошаваш и след фалшиво чувство на подобрение?

Общи условия

Активация на акаунт