COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 507
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 620
  • София
Доколкото знам всеки, пристигнал от чужбина, не само от Испания, ще стои 2 седмици под карантина. Наказанието за нарушена карантина вече е доста сурово, а и както някои вече каза тук имаме повече полицаи, отколкото лекари и не е като да не следят и да не се обаждат да проверяват. Виждате, че дори тоя тарикат Каролев вече е с две обвинения.

Той е с 2 обвинения точно, защото е Каролев. Не че го защитавам, адски ми е противен.
Не всеки може да плати 50 лв гаранция, затова към обикновени нарушители мерките няма да са като към Каролев.
Много е вероятно да се събират на тумби и никой да не ги закача.

# 16 621
Аз лично имам познати българи, които работят без договор, за да не им правят запор на заплатата. Половината от приятелите ми получават детски и всевъзможни помощи, защото не се осигуряват на реалната сума, която получават. БГ тарикати колкото искаш. Сега обаче всички мрънкат, че нищо няма да получат.
Да не говорим за злоупотребите с ТЕЛК и куп други. Примери много. Не са ни само етносите проблем. Докато не спрем да мислим, че някой ни е длъжен никога няма да се оправим.

# 16 622
  • В тъмната гора.
Тук обсъждаме хиляди ненужни неща, като правото да се лекуваме от ковид 19 безплатно, а не коментираме и не търсим начините да си помогнем по някакъв начин.
Например, мен ме интересува каква профилактика може да ни помогне да преминем по-безпроблемно вируса.
Направо съм в ступор, като прочетох за цитокиновата буря, която ковид причинява.
Това какво значи, че имуностимулатори трябва да пият само имунокомпрометираните ли или всички, които ще бъдат засегнати?
Витамин С, витамин Д, селен, цинк, антиоксиданти...каквито бяха препоръчани и от китайците, помагат ли или вредят?
 Приложени превантивно, дали не възпрепятстват развие на болестта?

Пишете какво мислите, какво сте прочели...Как можем да си помогнем?

Притеснена съм. Уж в понеделник ще е на работа мой колега, който цяла седмица се мъчи с температура и кашлица. Ту му стада, а после пак го подхваща наново. Действа на приливи и отливи. И личния му лекар по телефона му казал, че е болен от грип тип Б. А в Кърджали вече се нацъфкахме с 4 болни в интензивното.

Какви са тези невменяеми лекари и здравни работници?

# 16 623
  • София
Ако графиката на отличничката Корея е вярна, те са минали през епидемията за 20-30 дни. Фантастично!

# 16 624
Сега ще ги приберат и утре, като всичко се оправи, дай Боже, пак ще  плъзнат из Европата. Толкова за капитала.
Интересно ако тука имахме тълпи Испанци, който искаха да се приберат в Испания какво щяхте да кажете..

Няма как да накараме чужда държава да се грижи за нашите граждани по време на криза. Като искат да се приберат, карат ги да се приберат или считат, че ще е по-безопасно за тях в България, какъв е проблема да си ги вземем и да са под карантина?

# 16 625
Тук половината тема гракна, че ще се лекуват неосигурени с общите пари, а търпите корумпирани политици, кой с тераси, кой с апартаменти...Ами дупката Белене, в която продължават да се изливат държавните пари? Там колко респиратори и заплати за медици са потънали...

Само ще оставя думите на папа Франциск от онзи ден, за размисъл, за който не е съвсем загубил чувство за мярка и.морал:

„Всички сме в една лодка и сега просто трябва да гребем!”

# 16 626
  • гр. София
На починалото девойче във Франция и на скенер не са видели нищо лекарите.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=144969
Хайде да не плюем по нашите медици! Не е правилно и морално, защото не дай си боже нещо се случи с вас, няма да ходите във Франция, Германия, Италия да ви лекуват, а ще отидете в БГ болница. Не е сега времето за нравоучения!

# 16 627
Цитат
Никой на никого не плаща лечението, хайде малко по спокойно. Със сумите, които внасяме като здравни осигуровки, никакво качествено лечение не може да бъде приложено.

Ти сериозно ли?  Хайде, да не почваме да чоплим системата и здравната каса, че много гнило ще изплува и съвсем ще се отчаяме.
Малко по-трудно ще се точи здравната каса с този вирус, ама ще намерят как.

# 16 628
  • Варна
Няма как да накараме чужда държава да се грижи за нашите граждани по време на криза. Като искат да се приберат, карат ги да се приберат или считат, че ще е по-безопасно за тях в България, какъв е проблема да си ги вземем и да са под карантина?

Щото се видя колко спазват карантината. Проблем е и то голям.

# 16 629
Чухте ли, че изпращат самолети да прибират наши сънародници от Испания? Досега къде бляха тези сънародници? Ужас!
Айде по-леко. Самолет ще има и от Дубай - държавата затвори границите, преди авиокомпаниите да се организират. На доста хора просто им изгоряха билетите.  И не са блеещи туристи или неграмотни. Случаите са най-различни. Иначе щеше да се плюе по държавата, че нищо не е направила за сънародниците.
И да, много държави си прибират хората и това не е прецедент.

# 16 630
  • Сф
Нямам нищо против наши сънародници да се приберат, но  ще ги изолират ли 14 или колкото трябва дни?
Насила , става въпрос.Аз не разчитам на самосъзнание у всеки, да не кажа по-тежки думи..
Вчера излезох с колата.В квартали- по-точно села към София.На мегдана имаше поне 10 човека, а още не ее и топло, пиещи кафета,бири и водещи лафче на има няма 50 сантиметра.Деца и тийнове на групи и хич не им дреме.
В магазинчето -3 ма. Има и градски рейс, да не си помислите нещо, щото всички тия бачкат и учат по Сф.Дори видях полицеиска кола, която подмина незнайно накъде, сигурно на разходка отиваха, защото нагоре е само манастира. После, в кварталния Лидл обаче видях- количките без стотинки, на входа препарати- за всеки без ръкавици, охраната следи.Един Ганя пак махна с ръка и мина, друг спря пред входа и му обясниха, че паркинга не е начертан за красота все пак- беше и свободен..
Това в новия ни Лидл,в другите май не е така..аз поне там ще ходя.
А на М Луиза фризйорски работеше и пишеше - да се влиза по един.Таксита чакат по улици.то, не че има клиенти де.
А София е най- засегната от КВ
Толкова за самосъзнанието.

Не е момента за осигуровки сега..а да се опазим всички!
Преди гледах повече тв, кмета на Бургас ми беше направил впечатление като хард. Има ли някой оттам да каже по-стриктно ли се спазват мерките?

# 16 631
Една от основните и съществени разлики между св грип и вирусът е отговорът на имунната система. Този вирус в тежките случаи превъзбужда прекалено имунният отговор на организма към вируса, получава се интоксикация към бял дроб, сърце и мозък.

# 16 632
  • София
...

Никой на никого не плаща лечението, хайде малко по спокойно. Със сумите, които внасяме като здравни осигуровки, никакво качествено лечение не може да бъде приложено.
Не може, само за източване стига.

# 16 633
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.

# 16 634
  • В тъмната гора.
Една от основните и съществени разлики между св грип и вирусът е отговорът на имунната система. Този вирус в тежките случаи превъзбужда прекалено имунният отговор на организма към вируса, получава се интоксикация към бял дроб, сърце и мозък.

Ето това ме притеснява мен.

Какво трябва да се направи тогава?

Общи условия

Активация на акаунт