COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 243
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 16 605
В Русия при 5 смъртни случая имат над 1200 регистрирани. А при нас 8 смъртни и едва ~350 заразени. Това въобще не се връзва и е ясно, че си имаме много неоткрити случаи, но е странно, че не ги откриват. Явно много хора не проявяват тежка симптоматика, иначе щяха да потърсят помощ. Поправете ме, ако логиката ми куца.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 11:37 от fentiss

# 16 606
  • В тъмната гора.
Навсякъде чета, че правят скенер. Всъщност не е ли рентген?  Доста трудно отпускат скенери..

Снощи четох, че рентгена не показва напълно тази атипична пневмония. Вижда се със скенер.

# 16 607
Нормалното протичане на Осмомартенския празник резултира в завишения брой тежки случаи тези дни. На 13.03 се въведе ИП, което дава надежда за нормализиране.

# 16 608
..да вярваме, че има проблем.
Да добавя, че е напълно нормално във фазата на бърза промяна едно от първите състояние да е отричане, после бунт, а чак тогава идва приемане. Психолозите са го обяснили дори като здравословно. Тъй като ме много хора и на различен етап засегнати, е напълно естествено е да сме и на различни фази. Гледайте така на нещата вместо да се ядосвате излишно. Виж, иначе на простаците и аз вече не се сдържам, но това няма общо с различната фаза и мнение Simple Smile

# 16 609
  • София
От днес от редит:

За бременни с  коронавирус: новородените не приемат вируса, но развиват антитела от майки с корона пневмония:

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763854

# 16 610

Да си задам аз пак въпроса - ЗАЩО тогава нямаше тази паника и пълен блокаж и КОЙ и ЗАЩО сега създава тази паника? И най-важното - каква е целта на сегашната паника. Почвам вече да си мисля, че правителствата изобщо не ги е грижа за възрастните хора, колкото целта е нова световна рецесия и рестарт на световната икономика.
Ами например тези, дето се чудят каква е разликата със свинския грип, да пробват да обслужват болни с корона само с обикновена маска, може и без за по-смелите, и ще усетят лично разликата.

# 16 611
  • Пловдив
Не всички цигани са без осигуровки. Те са хората в чистотата и поддръжката на парковете, работят вече и в доста заводи. Децата и пенсионерите са осигурени.
Ако си работил в чужбина на договор, там също се внасят осигуровки, взимаш си документ и тук се признават осигуровки.
Аз познавам и доста неизрядни българи, та стига само ромите сте дъвкали.
Всички си прибират гражданите от други държави. Кой спал, кой не, така се прави.

През 2009 не помня в никоя държава да са били така задръстени болниците, а той свинският грип не е бил само у нас. Нито да има толкова заразени лекари. Що не вземат да спрат да сравняват, че само размътват главите на хората.
Аз усещам, че не на майтап, а съвсем наистина ще ни карантинират на 1 април.
Ако са останали здрави полицаи, че оборудването им е плачевно, трупат едни декларации по патрулките и после дишат този въздух вътре.

# 16 612
  • Пловдив
Именно. Всички ще бъдат лекувани. Както е било и до сега.

# 16 613
Стига вече с тоя грип. Този вирус не е грип, а е няколко пъти по-смъртоносен от него. Колко точно след време ще стане ясно със сигурност, но "няколко пъти" е всичко, което трябва да знаеш. Някои го разбират това по-рано, други по упорити и самозаблуждаващи се го разбират по трудния начин. Във всяка държава се водят подобни спорове, до момента, в който не ги удари. Видяхме докъде доведе мантрата за грипа и подценяването в Европа - катастрофа е много меко казано. Реално можехме да минем само със затваряне на границите, задължителни карантини за всички пристигащи и издирване на болните, но пак същите хора тогава скачаха "как така"? Почивката ми, правата ми, икономиката. Сега ще трябва да платим много по-висока цена и икономическа и здравна. Аман.

# 16 614
  • Bulgaria
Хора, стига сте спорили кой ще бъде лекуван. Лекарите, полицаите, политиците, милионерите, известните винаги ще са с предимство. Малцина ще са късметлиите, които успеят да се доберат до болница. Така е навсякъде, тук няма да е по-различно.

# 16 615
За тези, които продължават да си мислят, че това е просто един грип, и продължават да се оплакват от малкото ограничения, които са наложени. Долните картинки са разултатите по дни от Южна Корея, която взе мерки навреме. Пикът отмина преди две седмици, в момента се поддържа приемливо ниво на новозапазери, но смъртните случаи изобщо не намаляват, дори леко нарастват. При това без лекарите да избират на кого да сложат апарат!
И двете са от днес, разгледайте датите по абсцисата.
Новите случаи

Починалите

# 16 616
  • София
Скоро се очакват да заработят и лаборатории в Русе, доколкото разбрах чакат се консумативи. И тук ще излязат заразени, което ще увеличи бройката, както стана след като заработиха лабораториите в Пловдив

Не смятат. Виж, че единственото, което им е важно никой да не спечели, а едни пари щели да се дадат за "ненужни неща". Обаче себе си не оставят нетествани.

# 16 617
Чухте ли, че изпращат самолети да прибират наши сънародници от Испания? Досега къде бляха тези сънародници? Ужас!

Днес всеки здрав човек е капитал . Това са хора  в активна възраст които ще преживеят , защо да не ги приберат??
Сега ще ги приберат и утре, като всичко се оправи, дай Боже, пак ще  плъзнат из Европата. Толкова за капитала.

# 16 618
  • тук и там
Предвид състоянията на болниците във БГ,мисля че хората трябва да се молят да не стигат до там.Дори и на детските отделения.През лятото мъжът ми кара близко детенце до Онкологията в Пловдив.Аз не съм била с него..Но беше потресен-от условията в които се налага да се лекуват онкологично болни деца
Какво остава за останалото..За по-малките градове не ми се мисли..Има няколко лъскави частни болници,които обаче не знам по какъв начин ще се включат в лечението на К19.Предвид и недостигът на обучен персонал ..
За лекарите със съмнителен морал да не отварям дума,повечето са се сблъскавали при наличието на тежко болен със това отношение..Има и свестни  и добри лекари,разбира се..Ама какъв е шанса да случиш на такъв в такъв момент? ..Какъв е шанса да случиш на  подготвен лекар, на подготвен мед.персонал, на болница с необходимият капацитет за настаняване в момента на приема, на болница снабдена със достатъчно лекарства предвидени за лечението,със достатъчно техника за обдишване,? Та този въпрос стои  пред всички държави..Да не се стига до там! За това трябва да се молим.И всеки да направи необходимото за момента- да спазва соц.дистанция , и да пази себе си и останалите!

# 16 619
Навсякъде чета, че правят скенер. Всъщност не е ли рентген?  Доста трудно отпускат скенери..

Снощи четох, че рентгена не показва напълно тази атипична пневмония. Вижда се със скенер.

Дано, дано не е вярно това, защото тук виждам огромен проблем, съжалявам за негативизма. При свинския грип що народ измря, защото до последно тъпо и упорито казваха, че на слушалка всичко е чисто, даже не пращаха и на снимка, да пестят пари. А сега, ако рентгена е безполезен, просто няма да стане всеки със задух да бъде пращан на скенер.
Дано има късмет България!

Общи условия

Активация на акаунт