COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 369
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 575
  • София
Ако се окаже, че е работила в Банско, ще е по-малкото зло, защото поне източникът ще е ясен. Наистина, защо не се чува нищо за Банско, какво се случва там? Преди първите дни даваха репортажи с включвания на хора от града, а сега нищо.

Какви осигурени и неосигурени, то за осигурените няма да има възможност също като за неосигурените. И без епидемия си плащахме, ама сега май и с плащане ще е трудна работа, ако хората болниците се задръстят.

Не е работила в Банско, в София е работила.

# 16 576
  • Другата България
Жената от благоевградското село е работила в оптика в София. Нищо общо няма с Банско.

# 16 577
  • 1st floor
Скрит текст:
Нищо конкретно не пише за 7-ма жертва.......Много са ни починалите хора. Притеснително е....
По спомен според математическия модел се очакват 190 смъртни случая...
Наистина е притеснително, 11 оздравели само и 8 починали. Т.е. като изход на заболяването, колкото оздравели, толкова и починали.
Това е защото заболяването се проточва много във времето и жертвите умират малко по-бързо, отколкото останалите оздравяват. Тази статистика няма да остане така във времето, просто все още е много рано и повечето случаи са все още активни. Накрая огромното мнозинство ще оцелеят, но и немалко хора ще умрат.
Дано си права. От известно време гледам статистиките и наистина положението е почти 50:50.

# 16 578
Системата ни е сбъркана. Хората не може да бъдат обвинявани, за нещо, което позволява да постъпват, както намерят за добре. Много неща в различни сфери са така, закон, без ясни правила и липса на всякакъв контрол.

# 16 579
Навсякъде чета, че правят скенер. Всъщност не е ли рентген?  Доста трудно отпускат скенери..

Китайците пишеха за скенери, иначе и ренгена върши работа в повечето случаи.

# 16 580
Дева, повечето са нелегални емигранти, които дойдоха с "подарък", и този подарък трябва да го правим нещо, за да не стане по-лошо.

Лоша работа, ако дъщерята не е била от рисковите, а го е лепнала в София.
За починалата сутринта дъщеря - били от разложко село, много вероятно е да е работела в Банско - масово от околните градчета и села там работят, особено през зимата.

Още нещо - свършвала карантината в Банско. Защо не ги изследват за антитела, да видят какво се случва там. Малко хора са, не е проблем.

Дъщерята е работила в София, в оптика. След обявяване на извънредното положение е заминала на село с майка си.
Лошо е, че и брат и е дал положителна проба, той е фризьор..

# 16 581
  • в страната на чудесата
Всичко, което идва от Китай е това, което те са пуснали. Момичето със скенера е също пропаганда. Та те нямат нет без vpn. Как си представяте една обикновена китайка да пише колко хубаво са я лекували?! Спомнете си преследването на докладващите лекари, заглушаването на Тайванските съобщения до СЗО, затварянето на журналистите!!! Китай сега се опитва да прави държавен пиар. Помощите му не струват, виновни са за информационното затъмнение. Като Чернобил - едно пожарче станало, но сме го овладели. Китай не може да съществува без кънсюмърския запад. И сега са много притеснени. Аз освен обедняване на Европа очаквам мощна антикитайска вълна. Вероятно и те го очакват. Особено след тестовете ПРОДАДЕНИ на Испания и не струващи пукнат цент.

# 16 582
Все пак да не забравяме, че за Китай знаем само онова, което партията иска да знаем. Аз досега не съм видяла читав китайски апарат с СЕ марка, мога само да си представя какви са не сертифицираните апарати, маски, тестове, и т.н. Позволете да имам огромни съмнения за изхода от лечението в Китай. Нямам предвид затвора, а лечението.
Не е по темата, но това за техниката изобщо не е вярно в последните няколко години. Вече не крадат технологии, обучиха много и кадър ни инженери и в момента май са най-бързо развиващата се технологично нация. Не пиша голословно - и тел., от който пиша в момента, е китайски, и роботът ми прахосмукачка е китайски. Не произведени в Китай от чужди фирми, а чисто китайски.

# 16 583
Навсякъде чета, че правят скенер. Всъщност не е ли рентген?  Доста трудно отпускат скенери..
и аз питах. Не само китайците правят скенери, и по Европа правят и казват, че е по добре от рентген
Ние и скенери не правим, но никой не говори за това
Накрая ще имаме вълна от "инфаркти "поради самолечение, и това е. Тъжно. Инфаркти, щото нали сърцето не издържа,а като няма тест, скенер и лечение,то това си е един инфаркт и готово. Те и без това са ни много...

# 16 584
Не е по-смъртоносен вируса отколкото в началото, проблемът е в данните от Китай и то не защото нарочно са ги променяли.

Тъй като здравната им система се претовари много е имало някакво количество хора, които са умирали преди да стигнат до лекар и диагностициране - така, че не се броят в официалната статистика. Просто сега виждаме по-реални числа за смъртността от този вирус.

# 16 585
София си е огнище, това е ясно. Тези КПП трябваше да ги поставят още на 13.03, за да предотвратят масовото пътуване тогава. Много хора си заминаха и го разнесаха едно хубаво. Сега ще излизат един по един.
Това, което мен ме учудва е Габрово. Баба която не е активна много го пипна, но в града няма разрастване, как стана тази работа.

# 16 586

Китайците пишеха за скенери, иначе и ренгена върши работа в повечето случаи.
Hands Plus1
Скенера открива по малка находка, защото прави "разрези" на изследвания орган. Може да се изменя ъгъла на наблюдение.
Наличието на течност в белия дроб много ясно се вижда на ренген, няма нужда от скенер.

# 16 587
Чухте ли, че изпращат самолети да прибират наши сънародници от Испания? Досега къде бляха тези сънародници? Ужас!

# 16 588
Аз също не вярвам напълно в данните за Китай, но за струпването на ресурс няма нужда да вярвам кой какво казва, то се виждаше, а имаше достатъчно чужденци, които също споделяха.
40 000мед.лица не са шега работа.
Освен това често логически от това, което обясняват за протичането на болеста, само постоянното наблюдение на заразените може да помогне да са по-малко тежките случаи.

Въпроса е, че локдаунаха едно сравнително малко място за техния мащаб и можеха да пренасочат, в Европа това няма как да стане вече.

# 16 589

Да си задам аз пак въпроса - ЗАЩО тогава нямаше тази паника и пълен блокаж и КОЙ и ЗАЩО сега създава тази паника? И най-важното - каква е целта на сегашната паника. Почвам вече да си мисля, че правителствата изобщо не ги е грижа за възрастните хора, колкото целта е нова световна рецесия и рестарт на световната икономика.

Общи условия

Активация на акаунт