COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 437
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 560
Не е до човещина, а до това, че една група българи все 'минава метър', а друг им плаща сметката.

# 16 561
Не мога да повярвам какви коментари се публикуват в последните страници.
Такъв начин на мислене води до много сериозни последици.
Дано не стигнем до война, че горко ни.

# 16 562
  • близо до планината,почти в гората
Категорично против съм всички неосигурени да се лекуват безплатно от ковид.

Спокойно, и осигурените няма да се лекуват. Десет години не бях стъпвала при лекар, миналата година се наложи, добре,че имах допълнително здравно осигуряване, по НЗОК сумичката беше четирицифрена, само за първите два дни... Мен от лекар ме е страх, никога не бих пестила пари за здраве, но отношението първо дай парите, пък после може и да помогнем ме плаши.

# 16 563
  • София
Ако се окаже, че е работила в Банско, ще е по-малкото зло, защото поне източникът ще е ясен. Наистина, защо не се чува нищо за Банско, какво се случва там? Преди първите дни даваха репортажи с включвания на хора от града, а сега нищо.

Какви осигурени и неосигурени, то за осигурените няма да има възможност също като за неосигурените. И без епидемия си плащахме, ама сега май и с плащане ще е трудна работа, ако хората болниците се задръстят.

# 16 564
  • София
Не е до човещина, а до това, че една група българи все 'минава метър', а друг им плаща сметката.
Да оцелеем всички и после да смятаме, какво ще кажете? Иначе започваме да илюстрираме учебници и научни разработки писани по времето на нацизма. И не само. Има йерархия на нормите и колкото и да сте уверени, че говорите за справедливост, то никога не е  имало и няма да има справедливост без човещина. Ако загубим човешкото в себе си после как ще се погледнем. Дори да оцелеем. Пазете и психиката, съвестта и морала са част от нея.

# 16 565
  • в страната на чудесата
Все пак да не забравяме, че за Китай знаем само онова, което партията иска да знаем. Аз досега не съм видяла читав китайски апарат с СЕ марка, мога само да си представя какви са не сертифицираните апарати, маски, тестове, и т.н. Позволете да имам огромни съмнения за изхода от лечението в Китай. Нямам предвид затвора, а лечението.

# 16 566
Скрит текст:
Нищо конкретно не пише за 7-ма жертва.......Много са ни починалите хора. Притеснително е....
По спомен според математическия модел се очакват 190 смъртни случая...
Наистина е притеснително, 11 оздравели само и 8 починали. Т.е. като изход на заболяването, колкото оздравели, толкова и починали.
Това е защото заболяването се проточва много във времето и жертвите умират малко по-бързо, отколкото останалите оздравяват. Тази статистика няма да остане така във времето, просто все още е много рано и повечето случаи са все още активни. Накрая огромното мнозинство ще оцелеят, но и немалко хора ще умрат.

# 16 567
Цитат
Абе, ценности! Те не се погрижили за собственото си здраве, аз да ги мисля... Каква може да е причината да не си плащаш осигуровките? Нали, като ти не плащаш и децата ти не са осигурени. Не е нужно да се правим на по-светци от Папата, защото така се ражда безотговорността на тези, дето не си плащат, после ще се състезават за респиратор с тези, които плащат. Това честно ли е? Ако знаете, че може и да не видите лекар няма ли да намерите начин да си платите?
За сеенето на зараза съм съгласна, но там нещата не опират до осигуровки.
Нямам думи, 10 пъти прочетох мнението.
Може би след като премине епидемията /дай Боже по скоро и безболезнено/ да помислите как да станем по отговорни, защото в момента от написаното, не виждам отговорност нито в неплатилите, нито в претенциите на платилите.

# 16 568
  • София
Аз само като видях в един репортаж как едни мъже в потници (май беше Индия) на една дървена маса с голи ръце сортираха мадицински маски за еднократна употреба, направо лошо ми стана.

# 16 569
Циганин с осигуровки едва ли има.
Не бих го пуснала с предимство - най-вече заради цялостно му поведение в обществото- взема а нищо не плаща...
Да взема и такси да му викна и платя до болницата-зер така е свикнал-друг да му плаща сметката.

# 16 570
Не е вярно, че децата не са осигурени. Децата ги осигурява държавата до навършване на 18 години. А и да кажа, аз и неосигурена съм била и осигурена съм била и пак съм си плащала, когато опра до лекар. Може би това е причината, някой да е решил, че е безмислено. Аз както обясних в момента съм осигурена, но не виждам нещо да съм спестила. Моля се да не стигна до доктор, защото вероятно пак ще е на частно.
Е сега да помислим, струва ли си това осигуряване изобщо?! Като не получаваш нищо в замяна.

# 16 571
Мисля, че не е по-унищожителен от Китай.
Просто там в един момент впрегнаха огромен ресурс, правили са масово проследяване на болните  и това даде резултат.
В разказа на едно момиче го имаше - бяха хванала на скенер, че се влошава, а тя всъщност точно в този момент се чувствала по-добре.

Нали едно от обясненията за сравнително ниската смъртност в Германия е точно големия брой болнични легла за интензивна грижи, точва вкл. и мед. персонал, който може да ги поеме.

Само, че този ресурс никой в Европа няма, единствения шанс беше да отцепят Ломбардия и цяла Европа да се мобилизира на помощ.
Ама вече свирено.

# 16 572
Просто трябваше лечението да е за сметка на държавния бюджет, а не на НЗОК.

# 16 573
Навсякъде чета, че правят скенер. Всъщност не е ли рентген?  Доста трудно отпускат скенери..

# 16 574
В благоевградските сайтове писаха за дъщерята, че работила в оптика в София и най-вероятно от там е дошла заразата и е заразила и майка си, а в момента контактните им лица са под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт