COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 440
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 665
  • в страната на чудесата
Указанията са ясни - нямаш задух, стоиш в къщи, след консултация с личния лекар. Той ще прецени. Имат протокол, има телефон в МЗ и РЗИ. Не всички пневмонии са за болница по принцип.

# 16 666
Адаптивни  към момента. 🤔Швeйцapcĸи xoтeл пpeдлaгa 5-звeздeн “ĸapaнтинeн” пaĸeт, вĸлючитeлнo тecт зa ĸopoнaвиpyc
https://www.facebook.com/161744147182557/posts/3060249257332017/

# 16 667
  • в страната на чудесата
Хаха, богатите руснаци от Монако и Ница още в края на февруари поеха към Малдивите Simple Smile

# 16 668
В крайна сметка могат ли да работят фризьорски салони? Около мен 4 са затворени, но до офиса работят?

Явно ще работят докато има луди да седят на стола и някой да им диша в главата и да им докосва косата.
Може като си с прическа да си с предимство в болницата.

# 16 669
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.
Общият брой на заболелите  е 338 !!
Некадърниците от бтв бяха го изписали грешно и това се въртеше през по-голямата част от предаването... май чак накрая го оправиха!!

# 16 670
  • Пеликания
И аз от 2 дена съм с ужасно главоболие, треска и температура 37,3 (не съм излизала от 2 седмици) ама докато не получа евентуално задух никой няма да ми обърне внимание. Не съм някоя известна и богата, че да ме изследват веднага.

# 16 671
  • Bulgaria
Указанията са ясни - нямаш задух, стоиш в къщи, след консултация с личния лекар. Той ще прецени. Имат протокол, има телефон в МЗ и РЗИ. Не всички пневмонии са за болница по принцип.

Толкова са ясни, че никой не знае какво прави. Пневмония с парацетамол лекува ли се?

# 16 672
  • на пъпа на Златията
Преди малко в новините чух министъра на туризма и репортаж за летния сезон. Леле, ние ли не знаем нещо, което министърката знае или е твърде оптимистична! Имали сме шансове за летен сезон юли-август, щели сме да прави рекламна кампания за хубостите на Родината. А едни господа обясняват как някои курорти щели да се рекламират като балнео заради уникалния въздух и изпарения, лекуващи белодробни заболявания! Сериозно?!

Що да не е невъзможно?
През бума на  туберколозата  Швейцария е била център на   лечение .
Знаете ли Цар Борис колко вили е построил по Балакана  в България .за такива хора ??
Справка  "Искрец" .
Имаме базата . Обеззаразяваш хотел , наемаш персонал  който е с имунитет . Създаваш условия за доп. защита на работещите и бачкаш .Идва цял самолет  ограничаваш ги и джиткат .  Някои даже и  рекламират да прекарваш карантината . Ама тоова е по опасно .

# 16 673
Скрит текст:
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.

Ми то лечението на пневмония  даже не е само 1 месец .
Това е един басей който  в него вливаш на ден 20/ заразени /   по днешни сметки  а източваш  за ден 0 .
Или в месечен период наливаш 600 изливаш 10 - винаги ще се препълва.

Точно това пак обясняваше Кантарджиев в обедните новини - около 4 седмици вкъщи отнема на заразения, "дай боже да ти мине на края на 2-та седмица"

# 16 674
  • в страната на чудесата
МК, личните лекари все още имат право да изписват лекарства, различни от парацетамол. Ако нямаш алармиращи признаци и можеш да приемаш течности през устата, няма нужда да си в болница. Годините прием в болница за две изследвания изкриви представите на българите за функциите на лечебните заведения и за критериите за прием.

# 16 675
За добро или за лошо, здравната система в Бг е на солидарен принцип и спешната помощ е безплатна. Така че плащал или не осигуровки, лекуват първо спешните случаи, а тези нуждаещи се от респиратор са спешни случаи и тях ще лекуват първо. Ако се стигне до недостиг на апаратура за всички спешни, ще избират лекарите кого да спасят и кого не, обикновено тези с по.голям шанс за оцеляване. Не разбрах какво се хванахте за гушите с тия осигуровки и госпожата дето се тупаше в гърдите че плащала и тя трябвало да бъде с предимство пред Цецка циганката щото тя оная не била плащала.

Не трябва да се допуска беззаконие в държавата - защото ако се допусне ще се стигне до това по-горе цитирано.
Аз съм твърдо За твърдите мерки в държават.Аз лично се чувствам в пъти по-спокойна и сигурна откакто въведоха мерките .

Съгласна съм, само че тук опираме до въпроса къде е държавата и какви механизми има и прилага, да не допуска беззаконие, а не да разчита на личната съвест на гражданите си.

# 16 676
Аз мисля, че докато не тестваме масово живеем в доброволна самозаблуда. Успокояваме се фалшиво. До кога така? Не са малко болните, няма какво да лежим на тая кълка вечно.

# 16 677
  • Bulgaria
МК, личните лекари все още имат право да изписват лекарства, различни от парацетамол. Ако нямаш алармиращи признаци и можеш да приемаш течности през устата, няма нужда да си в болница. Годините прием в болница за две изследвания изкриви представите на българите за функциите на лечебните заведения и за критериите за прием.

Аз през живота си в болница не съм влизала, но съм карала веднъж двустранна пневмония и знам, че се оправих с поне 2 седмици инжекции. А тази пневмония е доста по-коварна от другите, та ми е чудно как вкъщи човек може да се излекува дори и с антибиотици и лекарства, които не се приемат венозно.

# 16 678
  • Варна
Двете заразени са приети в болница, в добро състояние.Там умират. Синът, останал в дома им и е добре.
Не зная дали сте боледували от пневмония, но болния може и да колабира? Отделно сам ли ще си слага системите и интубира при нужда.....

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 12:56 от Viviana91

# 16 679
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт