COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 710
Италианските инженери помагат на пациенти с коронавирус, като използват маски тип шнорхел за CPAP машини.
"След като се разпространиха новини , че италианската фирма за иновации Isinnova успешно спаси живота чрез вентилационни вентили за 3D печат за местната болница, изпълнителният директор Кристиан Фракаси и инженерът Алесандро Ромайоли направиха всякакви обаждания от цял ​​свят.

Много компании за 3D печат искаха да се присъединят и да помогнат. Няколко държави искаха да използват подобна технология за своето население. Но един разговор започна изцяло нов проект за персонала на Исинова в Бреша, в Северна Италия."
....
Д-р Фаверо обясни, че е наясно с недостига на маски за непрекъснато положително налягане в дихателните пътища, известни още като CPAP, за пациенти с интензивно лечение, страдащи от COVID-19. Според уебсайта на Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта CPAP „е лечение, което използва леко въздушно налягане, за да поддържа дихателните дихателни пътища отворени“ и „включва използване на CPAP машина, която включва маска или друго устройство, което пасва на носа или на вашия нос и уста, каишки за позициониране на маската, тръба, която свързва маската с двигателя на машината, и мотор, който издухва въздух в тръбата. "

Тестване на CPAP маската.
Тестване на CPAP маската. (Isinnova)

В разговор с Fox News Ромайоли каза, че Фаверо предлага идея: да се направи „аварийна вентилаторна маска“ чрез промяна на маска за гмуркане, която е достъпна за обществеността. Екипите се свързаха с Decathlon , френския търговец на стоки със спортни стоки, относно маската Easy Sreatke Surface. Исинова каза, че Decathlon незабавно е предоставил 3D компютъризиран дизайн на маската, така че инженерите лесно да оценят какви модификации могат да бъдат направени.
....
https://www.foxnews.com/tech/italian-engineers-innovate-life-sav … covid-19-patients

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:54 от niljaniljo

# 16 711
Щатите ще са следващото голямо огнище. Те всъщност вече са.
Особено с отказа на някои щати от карантина.
Голяма самонадеяност, престъпна. Rolling Eyes

# 16 712
И на мен не ми харесва, че доста хора не плащат или скатават осигуровки, но няма как да се откаже лечение на тежко болен човек, какъвто и да е той. Просто не е човешко. Вече след кризата можем да премислим механизмите, за да е наистина солидарна системата не само в лечението, но и в плащанията.
И също се ядосвам, че дошлите от чужбина влошават ситуацията като не си спазват карантината. Обаче те са български граждани и няма как да ги оставим. Не мисля, че точно дошлите тепърва от оня ад в Испания ще постъпят безотговорно като не спазват изолация, виждайки последствията.
Иначе за Италия, да, борбата е за едни пари и го казват хората, които живеят там. И според тях е точно политическо напъване за милиарди от ЕС, които да им подари някой. От тях обикновения човек не вярва, че ще получи нещо, това е мнението на редовите италианци, които съм питала.

# 16 713
  • Bulgaria
Скрит текст:
МК, личните лекари все още имат право да изписват лекарства, различни от парацетамол. Ако нямаш алармиращи признаци и можеш да приемаш течности през устата, няма нужда да си в болница. Годините прием в болница за две изследвания изкриви представите на българите за функциите на лечебните заведения и за критериите за прием.

Аз през живота си в болница не съм влизала, но съм карала веднъж двустранна пневмония и знам, че се оправих с поне 2 седмици инжекции. А тази пневмония е доста по-коварна от другите, та ми е чудно как вкъщи човек може да се излекува дори и с антибиотици и лекарства, които не се приемат венозно.
[/quote]
Правиха ли ви инхалации?
[/quote]

Не, но аз съм била малка тогава. Нямам много спомени, освен че ходех по 2 пъти на ден на инжекции и страшно много ме болеше при поставянето. Преди това ми бяха изписали някакъв антибиотик, но от него нямаше резултат. Иначе съм кашляла много, температурата е била малко над 37 и майка ми е била на ръба да хване личния ми лекар за гушата, тъй като в продължение на седмици е отказвала рентгенова снимка, а аз съм била много болна.

# 16 714
  • Пловдив
Относно имуномодулатирите, да знаете че и те носят вреди. Декември пих 10 дни изопринозин и ми се отключи някаква алергия, един месец полудях от сърбеж по цялото тяло. Не знам при друг какво би отключило...

# 16 715
  • Пловдив
https://blsbg.com/bg/4337.preporaki-saobrazeni-s-nasokite-na-szo … 6mwQt4wrQcCMI_wc0

Грижи за болния в домашни условия. Какво точно да правим.

# 16 716
Скрит текст:
За добро или за лошо, здравната система в Бг е на солидарен принцип и спешната помощ е безплатна. Така че плащал или не осигуровки, лекуват първо спешните случаи, а тези нуждаещи се от респиратор са спешни случаи и тях ще лекуват първо. Ако се стигне до недостиг на апаратура за всички спешни, ще избират лекарите кого да спасят и кого не, обикновено тези с по.голям шанс за оцеляване. Не разбрах какво се хванахте за гушите с тия осигуровки и госпожата дето се тупаше в гърдите че плащала и тя трябвало да бъде с предимство пред Цецка циганката щото тя оная не била плащала.

Не трябва да се допуска беззаконие в държавата - защото ако се допусне ще се стигне до това по-горе цитирано.
Аз съм твърдо За твърдите мерки в държават.Аз лично се чувствам в пъти по-спокойна и сигурна откакто въведоха мерките .

Съгласна съм, само че тук опираме до въпроса къде е държавата и какви механизми има и прилага, да не допуска беззаконие, а не да разчита на личната съвест на гражданите си.

Мое мнение- аз лично сега държават я виждам много повече откогато и да е било.Дано все така да продължава.
Вие мисля, че живеете в чужбина,тук на място нещата се виждат доста по-реално.Полиция има навсякъд,ред по магазините,улиците са пусти,разбира се има нарушения,но като цяло реда се вижда.
Може и да е така в момента, но аз говоря по принцип и по-специално за здравното осигуряване и лечението ставаше въпрос. Тук системата също е солидарна, макар, че има разлики с българската, но държавата има механизми за събиране на здравните осигуровки и най-главното ги прилага. Иначе винаги има тарикати и такива които се изплъзват, но те са единици на фона на останалите.

# 16 717
  • София
нали се шият защитни облекла, та дори ще изнасяме, аха-аха на завоя е износът, на колене ни се молят за облекла! От две седмици само за тези облекла и маски се говори, а май в полевите условия става "вчера ги снабвидихме с облекла" за коя болница беше.

# 16 718
Ами да напишат момичетата от Испания. Да, върви по-зле от Италия, дано не продължават така защото ще надминат скоро по брой. Очевадно е от няколко дни, не виждам смисъл да го пиша дори. Защо - вероятно защото огнището е в столицата за съжаление. А, между другото, точно те заедно с Италия застанаха на тази позиция за помощта. Но явно не сте следили тези новини, иначе не си го обяснявам.

Става въпрос за евроиблигациите, за които Италия и Франция настояват. С прости думи, искат еврозоната да вземе заем, който да се ползва от всички засегнати страни, а всички страни в ЕЗ гарантират/плащат. Предполага се, че засегнатите (Испания и Италия за сега) ще ползват, всички солидарно ще плащат. За това е целия рев на италианците и псувните, и заплахите към ЕС. Те не искат някаква помощ, те искат точно тази и като им я отказват ореваха света.
Да, точно вчера я четох тая статия, мисля че беше за идеята на Урсула да пуска Ковидоблигации които да плаща целия ЕС, обаче Италия е шампион, имат 2,3 трилиона дълг и 140% дефицит спрямо БВП (Ние сме 30 %), всеки втори буквално италианец е натеглил заеми които не връща, банките не правят абсолютно нищо по въпроса, пълна анархия, вътрешна задлъжнялост до небето, миналата година искаха да ги наказват с няколко милиарда глоба ама им се размина, сега знае ли Господ дали не манипулират данни с цел, Италия и Испания са шампионите на Европа по разюзденост, слаба финансова дисциплина и се разпростират много над чергата си. Сега апелират за помощи и завоалирано търсят снисхождение, загатвайки че крахът им може да повлече в бездната целия  ЕС. Само що не са си го оповесстили публично - дайте ни пари, иначе ви дърпаме и вас към дъното. А напечатат ли се пари се отприщва бента на хиперинфлацията, и тогава вече жална ни майка на всички.  Който спестявал и се лишавал цял живот, както стана с Българите през 97, ще има да се чуди от високо ли да скача или на дълбоко. Дано не им се вържат само Меркелите и Холандците.
ПП.Да им режат дебелите пенсии и заплати , а не дъртофелниците им да си имат всеки един млада слугиня от България или Румъния.Да има оставят по 110 евро пенсии колкото вземат нашите тук, да видиш колко устойчиви на болести ще станат, а не са се размекнали от толкова глезотии.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:52 от Maria 56

# 16 719
Няма как да накараме чужда държава да се грижи за нашите граждани по време на криза. Като искат да се приберат, карат ги да се приберат или считат, че ще е по-безопасно за тях в България, какъв е проблема да си ги вземем и да са под карантина?

Щото се видя колко спазват карантината. Проблем е и то голям.
То лична отговорност и други такива глупости не са адекватни. Да покажат като се нарушава карантината какво става, ама не с бизнесмен веднъж на месец ами ей така всеки ден да ги хващат и обявяват. Страх лозе пази и т.н.
Почнали са и просто смъртните. Нашенец, пристига от Швеция, е отказал да подпише декларацията и сега е на топло за 72 ч. Разглежда се мярката за неотклонение - може и да посеви няколко години на държавно отглеждане.
https://bnr.bg/post/101248709/arest-za-narushitel-na-zadaljiteln … t-shvecia-v-sofia

# 16 720
Дано не им се вържат само Меркелите и Холандците.

Няма да им се вържат, те трева не пасат. Иначе споделям всичко от написаното и то не от днес.

# 16 721
  • на пъпа на Златията
Задухът при всички ли го има? Май е доста характерен симптом.
Знаете ли колко хора дишат с помпички  и мисля че със астма?
Аз само познавам 5 .

Спрете да  си обменяте информация  за лекарства че ще се изпотровите . Питайте  Личния си лекар и му казвайте на него как се чувствате . Хората са различни  и различно  възприемат лекарствата .

# 16 722
  • Варна
Относно имуномодулатирите, да знаете че и те носят вреди. Декември пих 10 дни изопринозин и ми се отключи някаква алергия, един месец полудях от сърбеж по цялото тяло. Не знам при друг какво би отключило...
Изопринозин е имуностимулатор.

# 16 723
От утре почвали да тестват първите 1000. Почва да става доста интересно, особено ако се окаже, че има доста заразени, които и не подозират, че са едни активни заразители.
Забелязвам, че постовете на ЛилиМ напоследък са доста по-оптимистични. Тава ми действа добре, въпреки многото страшни неизвестни.

# 16 724
За тестването в Южна Корея - те го правят, за да хванат заболелите и контактните и веднага да ги изолират, като така прекъсват веригите за заразяване веднага.
Според мен при нас правят същото, а мисля, че и това са част от препоръките за действиев такива случай от край време при заразни заболявания.
Само по себе си масовото тестване няма да помогне с нищо, днес теста ще ти е отрицателен, утре ще се заразиш и няма смисъл.
Ако си контактен е друга бира, но мисля че и нашите издирват контактните и ги тестват. Въпроса е дали успяват да контролират строго спазването на карантина от всички, за които е задължително. Там ни е слабото място според мен, бях писала за Полша, Южна Корея също ги следят активно и агресивно да спазват карантината.

Доколкото разбрах, това ще е тактиката и на Русия, те и досега активно тестваха, сега искат да дигнат още, но точно за да прекъсват вериги за заразяване максимално бързо.
Чакали всеки момент да прекъснат транспортните връзки между населените места. Нещо, което и ние се опитахме да направим, ама и там е пародия някаква.

Лошото е, че в Италия и Испания вече нямат никакъв капацитет за подобна тактика, страхувам се, че у нас ще стане така.

Общи условия

Активация на акаунт