COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 962
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 455
Мембраните са дефектни и пропускат, както и не прилягат добре.
Пратката е била от. 1,3 милиона. Половината са дефектни. Вече са били раздадени и може ни някои използвани. Сега болниците трябва да ги върнат обратно.
Какви мембрани, да не са клапани?

# 16 456
  • MI
Ами да напишат момичетата от Испания. Да, върви по-зле от Италия, дано не продължават така защото ще надминат скоро по брой. Очевадно е от няколко дни, не виждам смисъл да го пиша дори. Защо - вероятно защото огнището е в столицата за съжаление. А, между другото, точно те заедно с Италия застанаха на тази позиция за помощта. Но явно не сте следили тези новини, иначе не си го обяснявам.

# 16 457

Испания днес. Аз лично не прочетох и един пост за Испания. Все Италия е важна, другите да се спасяват.
Да, Испания май и те са записали черен рекорд по починали, не си спомням толкова много за 1 ден да са имали. В стат. обаче въпреки че ние за 1 ден от 3 вече сме със 7 смъртни случая се движим много добре на фона на света на глава от населението. Наблягам на това защото това е най неоспоримият показател колко е зле положението в дадена държава и до колко хора е стигнал вируса. При нас имаме 4 пъти по малко починали на глава от населението в сравнение със средната стойност за целият свят. Т.е. България се справя 4 пъти по добре с овладяването на вируса от останалият свят. То не че правим нещо кой знае какво по различно от останалият свят, но започнахме да го правим по рано. (Не във времево отношение, а по отношение на разпространението на вируса, въведохме мерките за спиране преди да се е разпространил масово), и резултат е налице, 4 пъти по малко починали на глава от населението от средните стойности в света.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 01:04 от Анонимен

# 16 458

Испания днес. Аз лично не прочетох и един пост за Испания. Все Италия е важна, другите да се спасяват.

Да, тъкмо и аз мислех да коментирам Испания. Имат и над 300 души повече критични от Италия.

# 16 459
Снежана, виж колко болни са взели. Няма лошо, но реално е по-скоро символична помощта. И въобще не става дума за подобна подкрепа, все още в Италия и тези над 80 г. са лекувани, правят се нови болници, разширяват се съществуващите, някак се справя с цената на много жертви от лекари, сестри и т.н. За съвсем друго става въпрос, но не е за тази тема, а за съседната. А там не ми се пише сега.

Дразнят ме такива изказвания, защото не само Италия има проблем. Проблемът е навсякъде. В пресата само за Китай и Русия се споменава, спасители на Италия станаха. Евалата и на двете страни, ама ако беше в началото на февруари, знаете ли кога Китай щеше да помогне? Точно никога.

# 16 460
  • MI
Е това е проблем на представянето на новините. Както казах, специално за ЕС е единна позицията на двете държави, а и не само на тях. Но явно в момента в новините Италия продава по-добре. Докато не открият някой анонимен анестезиолог от Мадрид, въпрос на време е.

# 16 461
  • Там,където се събуждам щастлива.

Kalinka някакви други новини има ли при вас?Същото ли остава ограничението?Върти ми се,че Рюте днес май щеше да говори за нови мерки или бъркам?

Нямаме други мерки при нас. Хората на юг и запад били по-разумни днес. Сега се разваля времето, Та още по-разумни са.

Днес ходих за пръв път до супера. Всеки трябва да е с количка, дезинфекция след всеки клиент. Ограничение на бройка пазаруващи, но нямаше много хора. Спокойно беше. Благодарих на моите ученици, които работеха по това време.
Никой не носи маски. Хората са спокойни, но лекото чувство на душата го няма.

Телевизията излъчва само поощрителни клипчета, че заедно ще се справим. Това мото е от касата в супера, до всяко едно предаване. Холандците не са патриоти по принцип, но ако се наложи могат да станат като един.

Във вторник се решава за училищата. Моят шеф ни подготви, че до 6 май едва ли ще се върнем. Този момент е много поучителен за 60% от нашите ученици в 3 и 4 клас на гимназията (15 годишни). Имаха две сесии с тестове, за да си поправят оценките. Със сегашните оценки тези 60% или ще повтарят или преминават на по-ниско ниво (образованието е на нива и сега са нивото, което е за висше образование.). Ще им коства една -две години допълнително обучение. Поне ще са пример за по-малките братя и сестри.

На Север имаме най-малко случаи. Късмет, че нашата ваканция беше по-рано и тогава е нямало масово заразяване в Италия. А и Карнавал не празнуваме.

# 16 462
Скрит текст:
Знае ли се заболяваемостта по щати в САЩ? Да Ви е попаднала карта или статистика?

По назад в линка с гейовете имаше карта - мисля, че без 5 щата, всички останали имаха смъртни случаи, кои повече, кои по-малко.

Днешната пресконференция на губернатора на Ню Йорк - Андрю Куомо. Извинявам се, че не знам как да отрежа само данните за 10-те най-засегнати щати, затова ги преписвам от неговия слайд:

Ню Йорк -            44 635 позитивни -   519 починали
Ню Джързи -         6 876 позитивни -     81 починали
Калифорния -       4 060 позитивни -     82 починали
Вашингтон -          3 208  позитивни-   151 починали
Мичиган -              2 878 позитивни -     63 починали
Илинойс -              2 538 позитивни -     26 починали
Флорида -              2 477 позитивни -     28 починали
Масачузетс -         2 417 позитивни -     25 починали
Луизияна -             2 305 позитивни -     83 починали
Пенсилвания -      1 690 позитивни -     16 починали

Ню Йорк сити е най-засегнат, защото е хъб за хора от цял свят, 3 летища - 2-те, от които огромни международни, изключително висока гъстота на населението и ударното тестуване последните дни.
От около 66 000 общо тестувани, 30 000 са позитивните случаи за града Ню Йорк сити. Горните числа са за щата Ню Йорк (44 635/519).

Ето пресконференцията от днешния ден на губернатора на Ню Йорк: https://www.youtube.com/watch?v=WUmmqVb1dGk

# 16 463
Т.е. България се справя 4 пъти по добре с овладяването на вируса от останалият свят. То не че правим нещо кой знае какво по различно от останалият свят, но започнахме да го правим по рано. (Не във времево отношение, а по отношение на разпространението на вируса, въведохме мерките за спиране преди да се е разпространил масово), и резултат е налице имаме 4 пъти по малко починали на глава от населението в сравнение със средната стойност за света.
Да, резултата е съвсем видим и налице - след 2 седмици изолация, според генерала даже не сме още в началото на разпространението на болестта. Тепърва предстояло да се издига кривата и да стигаме до някакво плато и чак тогава да спадне. И така както сме я подкарали бавно и славно, съвсем реално е да я откараме до септември месец да си стоим по къщите в изолация, защото не можем да стигнем върха на кривата.

# 16 464
Кое е по-страшно от COVID 19
Омразата към:
- хората, които имат възможност да пътуват,
- хората, на които им се налага да пътуват,
Хората, които могат да пътуват и обикалят света, т.е. богатите хора, те донесоха вируса в България и заради тях страдам сега, аз бедния човек, който няма пари да обикаля като умопобъркан света и си стои на гъза в България. И заради това, че не съм си подавал носа извън България, сега страдам аз от тези дето имат пари и се чудят къде да си веят байрака по света и какъв вирус да ни домъкнат при нас, по-бедните - това честно ли е според вас?

Европа е (съвсем до скоро поне беше) на 20Е разстояние. Като хора отгледани в СИВ, не сме "умопобъркани", а по-скоро любопитни и наваксващи.
При пазарна икономика, ако няма богати, няма и работа за всички нас. Време е за свикнем с този факт.
Съвсем добронамерено го казвам.

# 16 465
Кое е по-страшно от COVID 19
Омразата към:
- хората, които имат възможност да пътуват,
- хората, на които им се налага да пътуват,
Хората, които могат да пътуват и обикалят света, т.е. богатите хора, те донесоха вируса в България и заради тях страдам сега, аз бедния човек, който няма пари да обикаля като умопобъркан света и си стои на гъза в България. И заради това, че не съм си подавал носа извън България, сега страдам аз от тези дето имат пари и се чудят къде да си веят байрака по света и какъв вирус да ни домъкнат при нас, по-бедните - това честно ли е според вас?
Съвсем не си наясно, че в големият си процент хората пътуват по работа, а не за удоволствие.
Освен това и на много хора от България им се налага да ходят да работят в други страни от ЕС по фабрики, полета и ферми, кланици, строежи, хотели, ресторанти и това защото няма какво да работят в България.

# 16 466
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мембраните са дефектни и пропускат, както и не прилягат добре.
Пратката е била от. 1,3 милиона. Половината са дефектни. Вече са били раздадени и може ни някои използвани. Сега болниците трябва да ги върнат обратно.
Какви мембрани, да не са клапани?

Мембрани/ филтри. Не съм виждала да носят с клапи.

# 16 467
Не видях да я публикувана, ако повтарям някой, моля за извинение.
Скрит текст:

От тук .

И аз я гледах днес. На всеки два дена се удвоява броят доказани случаи. До Великден можем да очакваме до над 100 хиляди при този тренд.
По-скоро на всеки 4 дни.

# 16 468
  • На топло
В Париж е фраш от хора, това е огромен град и няма как хората да стоят заключени по домовете.
Да не говорим колко са малки апартаментите там....
Да, много хора излизат за работа, за разходка.
Ако си носиш бележката няма проблем.
Проверяват часа и ако сте повече хора, трябва да сте на един адрес, в противен случай 100% глоба.

# 16 469
Цитат
Да, резултата е съвсем видим и налице - след 2 седмици изолация, според генерала даже не сме още в началото на разпространението на болестта. Тепърва предстояло да се издига кривата и да стигаме до някакво плато и чак тогава да спадне. И така както сме я подкарали бавно и славно, съвсем реално е да я откараме до септември месец да си стоим по къщите в изолация, защото не можем да стигнем върха на кривата.
Е, чак до септември едва ли ще откараме, според мен през юни ще сме овладяли нещата и лека по лека живота ще се нормализира. Прав е генерала че сме още в началото, то целият свят е още в началото, въпросът е накрая да си останем с 4 пъти по малко мъртви на глава от населението от останалият свят. Пък защо не и още по малко. А аз мисля че юни ще овладеем нещата защото пика ще бъде в края на Април, през Май случаите ще спадат и през Юни ще е периода в който лека по лека животът ще се нормализира. Естествено няма да е както преди, например спорт, концерти, масови събирания, пълни зали, подобни неща преди есента не ги виждам. Освен ако няма лекарство. Смятам че топлото време ще спре вируса, ако не напълно, ще го забави, а това в комбинация с мерките ще свали коефициента на репликация до много ниски стойности, което ще спре епидемията.

Общи условия

Активация на акаунт