COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 259
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 425
Според мен, не е въобще изтърван, нарочно е пуснат вирусът. Тества се човечеството. Преди това се е тествало със САРС, свински грип, птичи грип, ебола и др.

Мисля, че единственото, което можем да направим е да се опитаме да си подсилим имунитета. После чакаме да ни дойде реда да се заразим и си стискаме палци да не заболеем или ако заболеем, то да не се стига до пневмония. А, и гледам някакви туториали в тубата как да си направим собственоръчно респиратор вкъщи. Може би ще е добре да си потърся материали, за всеки случай, щом от сега болници издъхват. Въобще не разчитам на държавата от години насам. Плащаме осигуровки, а парите никога не се знае къде отиват. На лл стъпвам 1 път на две години, по административни причини, не за да ме лекува. То, нямаме специалисти, на кого да се надяваме? Само на собствения си имунитет.

# 16 426
Ау,недей така,ЕС никога не греши.Нали нещо за солидарност се говори?Или искат и задължават солидарност само,когато се разпределя боклука?

Боклукът е баш италиански, не френски или шведски.

# 16 427
Не видях да е коментирано, за това ще го направя аз.
Преди малко попаднах на това видео във фейсбук https://www.facebook.com/radorh/videos/10220170054555602/?t=11
Има ли някой информация дали това реално се случва или е поредната провокация от някой трол.

# 16 428
Ау,недей така,ЕС никога не греши.Нали нещо за солидарност се говори?Или искат и задължават солидарност само,когато се разпределя боклука?

Боклукът е баш италиански, не френски или шведски.
Ха,ха,боклука е метафора.Smiling Imp

# 16 429
  • MI
Той боклука не е дарен, а спазарен между български и италиански престъпници, организирани.

# 16 430
Е, така помогна ЕС, че вчера чак супер спокойният и умерен проевропейски президент Матарела направи обръщение към нацията и насоли ЕС. В интересни времена живеем, още много ще има да видим покрай пандемията ми се струва.

Е нали руснаците ви помагат? Малко необичайно с военни самолети и войници пристигат в страна членка на НАТО, но важното е, че е от Русия с любов и няма също нищо общо с бленуваното им премахване на ембаргото. Кого да излъжат, ако не италианците? Защо не отидат да помагат на испанците или американците?
Руснаците отидоха да помагат в Италия, когато те бяха най-засегнати в света, САЩ и Испания бяха доста по-назад.

# 16 431
Не видях да е коментирано, за това ще го направя аз.
Преди малко попаднах на това видео във фейсбук https://www.facebook.com/radorh/videos/10220170054555602/?t=11
Има ли някой информация дали това реално се случва или е поредната провокация от някой трол.
Коментирано е уж за истина,но на друго място твърдят,че не е ,като прилагат тази статия https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/563726/ispania-fake-o-g … ikiomenon-binteo-

# 16 432
Руснаците отидоха да помагат в Италия, когато те бяха най-засегнати в света, САЩ и Испания бяха доста по-назад.
Кога беше това? Края на миналата седмица? Сега защо не прескочат до Испания и Франция, че и там е много зле? И възмутените от ЕС съфорумки могат да го направят.

Испания затяга мерките. Правителството реши, че никой освен работещите в най-необходимите дейности няма да ходи на работа две седмици от понеделник.

# 16 433
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия пристигнаха 600 000 маски за медицински персонал, които биха стигнали за месец във всички болници. Произведени са в Китай.
Оказа се, че всички не са по стандарт  и нито една не става за използване.

В какъв свят се раждат и растат деца...Ужас!

# 16 434
Как не стават?
Малки ли са?

# 16 435
  • София
Очаквах някакви общи мерки да спуснат от Брюксел, поне мерки за защита на икономиката и населението. Правят някакви общи поръчки за тестове, някви пари отпускат, но нищо ясно не виждам аз. Всяка държава се оправя както може и според възможностите си... Ако я закъса е тук помощ няма да видим, освен най-много няколко милиона от ЕС, неясно къде отишли.

Само в момента в ИСУН има две спешно пуснати схеми за европейско финансиране за борба с Ковид19 с конкретен бенефициент МЗ. Едната е за 40 милиона, другата за 60 милиона. Това са само пренасочени пари от бюджета на програмите, ако съдя по скоростта на обявяването им. Със сигурност ще има още доста. Брюксел пари дава, лошото е, че не следи как се харчат, особено сега в джамбурето. Каква част реално ще отидат за борна с Ковид някой може и да може да каже, но това не съм аз. Скромно бих предположила "не цялата", предвид опита си с еврофинансирането.

Някой по-горе споменаваше за пневмониите след интубация. Да, вярно е. Майка ми преживя четири интубации и четирите пъти след тях имаше пневмонии, заради тези пневмонии се стигна дори до отлагане на мозъчна операция след аневризъм, а отлагането само по себе си беше огромен риск за живота ѝ. Лекарят ѝ от ВМА тогава ни беше казал, че ако изкуственото дишане продължи повече от няколко дни, пневмонията е в кърпа вързана (а майка тогава беше на изкуствено дишане три седмици, в кома след удара). Това беше преди много години, беше млада, а считайте при възрастните... Това и Мангъров го беше споменал някъде из интервютата - че интубацията е твърде инвазивна процедура и при толкова възрастен човек може да си го прати в гроба  толкова успешно, колкото и самият задух. Той препоръчваше кислород с маска до последно, без ненужно интубиране.

# 16 436
Не спряхте с нападките и омразите към другите нации. Аман. Единствено постовете с плажното гей парти ме разсмяха и наистина си беше Добро разсейване Simple Smile
Това което ме притеснява е, че в понеделник могат да отменят следенето на телефони на Карантините лица.  Нямам нищо против, ама нищо против, та дори и мен да застигне, да следят точно така дали въпросните хора спазват Карантината, без значение от националност и род. След като  почти никой няма самосъзнание да пази себе си и околните...
Онази мацка, прибралата се от Италия, заминава към морето. И няма проблем, защото ще пътувала с баща си, който е военен. Sad((( П.с. не са от там Sad
Дори и глупавичката Мис Тигрова, която не ми има уважението, успя да разбере, че не се ограничава нещо от жизнена необходимост за живота на човек, а точно заради жизнената необходимост...

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 00:41 от Vicky_P

# 16 437
  • София
Sneji, не е трол. И в Италия, дори в Пирогов е така. Избира се кой да мине на респиратор и кой на морфин, антиалерзин и прочие. По точки. Класови възрастови и други. Не само за коронавируса. И за други изискващи тежки реанимационни грижи състояния. А сега вече лъсва повече.

# 16 438
Цитат
Може да не е провокация.Нали преди 2седмици същото правели в Италия.Прав е човека да иска политиците да отделят от доходите си  за респиратори.Като стана въпрос за политици и доходи,нашите депутати сега в неплатена отпуска ли са,или ще си прибират няколкото хилядарки месечно?
За боклука,внесен и разпределян солидарно в целият ЕС говоря.Stuck Out Tongue
Kalinka някакви други новини има ли при вас?Същото ли остава ограничението?Върти ми се,че Рюте днес май щеше да говори за нови мерки или бъркам?

# 16 439
Кое е по-страшно от COVID 19

Омразата към:
- хората, които имат възможност да пътуват,
- хората, на които им се налага да пътуват,
- хората, които продължават да работят,
- хората, които са емигрирали от България,
- хората, принадлежащи към малцинствени групи,
- хората, които имат кучета,
- хората, които спортуват (на открито и закрито),
- пешеходците, но и ползващите градски транспорт,
- хората, с различна сексуална ориентация,
- тийнейджърите,
- възрастните хора,
- лекари, полиция...
- сигурно има и още, за които не се сещам, но то остана ли някой?

Вирусът е "невидима заплаха". Тези хора са пред очите ни и е най-лесно да насочим цялото си притеснение и агресия срещу тях, въпреки че с нищо не са ни провокирали лично.

Както и преди се коментира, броят болнични легла и лекари на глава от населението е доста добър в България.

Българите се оказваме доста дисциплинирани и загрижени за здравето си като цяло.

Коментари от рода на: плаче ми се, при толкова много жертви (в България ?!?), оставени на произвола на съдбата, няма кой да помогне и т.н., за момента са необосновани.

Сърдим се на родителите си, на бабите и дядовците си, че не спазват вещите ни указания и заплахи. След 10, 20 и дай боже повече години, хубаво ли ще ни бъде, ако децата ни се държат с нас, като с полу-идиоти.

Времето се забързва с възрастта, защото става все по-малко. Всеки един контакт е още миг от живота.

Това е лично мое мнение и не искам да се обяснявам, конфронтирам или влизам в спор с някого.

Общи условия

Активация на акаунт